Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп: “Това е най-важната история на нашето време”

President Donald Trump speaks in the Diplomatic Room of the White House in Washington, on Nov. 26, 2020. (Erin Schaff/Pool/Getty Images)

Президентът Доналд Тръмп говори в Дипломатическата стая на Белия дом във Вашингтон, 26 ноември 2020 г. (Erin Schaff/Pool/Getty Images)

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Президентът Доналд Тръмп заяви, че ще бъде трудно да се приеме, ако Избирателната колегия гласува за Джо Байдън относно президентската надпревара за 2020 г.

На въпроса какво ще направи, ако Избирателната колегия избере Байдън, Тръмп каза: „Ще бъде много трудно да се приеме, защото знаем, че беше една масивна измама.“

„Така че дали мога да накарам този апарат да се движи толкова бързо - тъй като времето не е на наша страна, всичко останало е на наша страна - фактите са на наша страна. Това беше една масивна измама. Това не трябваше да става никога в тази страна”, каза той пред репортери в Белия дом.

Президентът отговори на въпроси на репортери след телеконференция за Деня на благодарността с представители на въоръжените сили.

На въпрос на репортер дали би могъл да приеме, ако гласовете на Избирателната колегия благоприятстват Байдън, Тръмп каза, „ако го направят [гласуват за Байдън], те са допуснали грешка, защото тези избори бяха измама ... Така че не, не мога да кажа изобщо".

"Имам предвид, те казват, че Байдън е надминал Обама по гласове за Обама в райони, които имат значение по отношение на изборите в колебливите щати", добави той. "Като все пак той губи от Обама навсякъде другаде, но побеждава Обама в колебливите щати - щатите, имащи значение за целите на изборите."

Друг репортер попита Тръмп, ако Избирателният колеж избере Байдън, „вие няма ли да напуснете тази сграда?“ имайки предвид Белия дом.

„Със сигурност ще го направя и вие го знаете“, отговори президентът. „Но мисля, че ще има много неща, които ще се случат от днес до 20 януари, много неща. Установена е масивна измама.”

„Ние сме като държава от трети свят“, каза той. „Използваме компютърно оборудване, което може да бъде хакнато. Те говорят за бъгове, колко бъгове са открили? ... Във всички случаи гласовете са преминали от Тръмп за Байдън, не са дошли от Байдън, бъговете никога не са от Байдън за Тръмп.”

„Не казвам, че сме хванали 23 мъртви души ... Имаме десетки хиляди гласа повече, отколкото ни трябва във всички случаи“, продължава той. „Така че мисля, че ще видите нещо. Мисля, че това ще бъде много голяма история ... Това е най-важната история на нашето време."

На въпроса за обявяване на кандидатурата си за 2024 г. Тръмп отговори: „Не искам да говоря за 2024 г. все още, защото това е далече [от приключено]. Голяма част от него излезе - ако погледнете срещата във Филаделфия, ако погледнете срещата в Пенсилвания вчера - голяма част от него излезе. Ще трябва още много да се направи."

Той потвърди: „Ще разберете за огромна измама, ще разберете за измама от стотици хиляди гласове за щат ... Между другото няма начин Байдън да е получил 80 милиона гласа. Единственият начин той да получи 80 милиона гласа е чрез масивна измама."

Той каза за Байдън: „Не мисля, че е правилно той се опитва да събира кабинет.“

Тръмп също така изрази, че е "много притеснен" дали балотажните избори в Сената, които трябва да се проведат на 5 януари, ще бъдат легитимни. Той спомена, че е казал на републиканските сенатори Кели Льофлер (R-Ga.) и Дейвид Пърдю (R-Ga.) „Имате измамна система.“

„Имате система, която с едно превключване или поставяне на нов чип може да промени хода на историята. И трябва да бъдете много внимателни“, каза Тръмп.

„Мисля, че това е много опасно за двамата“, каза той за ситуацията, пред която са изправени двамата кандидати, добавяйки, че въпросната измамна система е „много опасна за нацията ни“.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.theepochtimes.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!