Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Битката за президентски пост продължава, нарушенията растат и Тръмп е по-уверен в победата

Битва за президентское кресло продолжается. Число нарушений растёт, и Трамп всё больше уверен в победе

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристига на митинга „Направи Америка велика отново“ на летище Файетвил, Северна Каролина, 2 ноември 2020 г. BRENDAN SMIALOWSKI/AFP via Getty Images

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Айлин Лай

Доналд Тръмп смята, че всяко съобщение за победата на Байдън на президентските избори в САЩ е преждевременно, тъй като екипът му е завел множество дела в Пенсилвания, Уисконсин, Джорджия, Аризона, Невада и Мичиган.

Тръмп заяви във вторник, че кампанията му прогресира и добави, че в крайна сметка той ще бъде обявен за победител в изборите през 2020 г.

Според Централата за решения, Доналд Тръмп печели щата Северна Каролина и получава 15 електорални гласа.

Според статистиката на Централата за решения, 95% от гласовете са преброени в щата. Тръмп е получил 2,73 милиона гласа, докато кандидатът за президент на Демократическата партия Байдън е получил 2,66 милиона гласа.

Джорджия, Мичиган, Пенсилвания и други колебливи щати съобщават за измами на общите избори през 2020 г.

Президент США Дональд Трамп выступает в зале для брифингов в Белом доме в Вашингтоне, округ Колумбия, 5 ноября 2020 года

Президентът на САЩ Доналд Тръмп говори в заседателната зала на Белия дом във Вашингтон на 5 ноември 2020 г. Chip Somodevilla/Getty Images

Нарушения в отделните щати

Мичиган

Засега кандидатът за демократ Джо Байдън води Мичиган с мнозинство от около 150 000 гласа. Постепенно обаче се появяват нови факти за измами на президентските избори: завишено ниво на регистрирани гласоподаватели и гласуване на мъртви лица.

Към юли 2019 г. Мичиган е имал население от 9,986,857 души, според последното преброяване в САЩ, публикувано миналия декември.

Според Световния преглед на населението, през 2020 г. населението там е около 10,045,000 души.

Данните от преброяването показват, че в този щат малко под 80% от населението е над 18 години. Ако възрастовата група на жителите на щата не се е променила драстично през годината, тогава тези, които имат право на глас, трябва да са около 7,8 милиона души.

Офицер полиции Детройта стоит на страже, пока сотрудники избирательных комиссий работают над подсчетом бюллетений для заочного голосования на всеобщих выборах 2020 года, Детройт, штат Мичиган, 4 ноября 2020 года

Детройтски полицейски служител стои нащрек, докато избирателните служители работят, за да преброят отсъстващите бюлетини за общите избори през 2020 г. в Детройт, Мичиган, 4 ноември 2020 г. Jeff Kowalsky/AFP via Getty Images

Но според Информационния център за гласоподаватели има повече от 8,1 милиона регистрирани избиратели на изборите през 2020 година.

Това показва, че регистрираните гласоподаватели в този щат са над 100%. Има около 240 хиляди души повече, отколкото са жителите на щата, достигнали до възрастта за гласуване.

По стечение на обстоятелствата през септември правителствената служба Judicial Watch публикува доклад, според който процентът на регистрация на гласоподаватели надхвърля 100% в 353 окръга в 29 щати на САЩ. Това е с 1,8 милиона повече регистрирани избиратели, отколкото гражданите, имащи право на глас.

Междувременно в Мичиган бяха открити около 9500 мъртви сред избирателите, а още около 2000 души на възраст над 100 години не са в списъка на живите столетници.

Данните на Big Data Poll предоставени на NTD показват, че някой се е опитал да гласува от името на тези хора.

Д-р Шива Аядурай, статистик и биоинженер в MIT, анализира цифрови данни за изборите в Мичиган. Ученият сравнява броя гласове за президента Тръмп с броя гласове за други републикански кандидати в няколко области и открива странно съотношение.

Графиките показват, че колкото повече избирателни райони са гласували за Републиканската партия, толкова по-малко гласове там са за Тръмп. Подобно съотношение не може да възникне естествено, смята ученият, обяснявайки, че определено трябва да има софтуерен алгоритъм, който е променил бюлетините на Тръмп.

Според него най-малко 69,000 гласа в Мичиган първоначално са подадени за Тръмп, но след това са отишли за Байдън.

Пенсилвания

На 10 ноември частният адвокат от Филаделфия Джером Маркус публикува статия във The Federalist. Според нея той е станал свидетел на изборна измама във Филаделфия.

„Старите медии лъжат, когато казват, че всички твърдения на президента Тръмп за измами на изборите са безпочвени. Знам това, защото аз водех делото от името на президента във Федералния съд във Филаделфия“, пише адвокатът.

Много регистрирани републикански наблюдатели не бяха допуснати да влязат в стаята, където се проверяваха бюлетините, а на малцината, които можаха да влязат, не беше позволено да се приближат до бариера, разположена на шест фута (≈1,8 м) от близките маси.

В изборния ден Маркус заведе дело и поиска Федералният съд да се намеси. Съдията на избирателната комисия трябваше да се съгласи, че републиканците могат да имат до 60 представители в залата и че всички наблюдатели, независимо дали са демократи или републиканци, могат да дойдат до бариерата.

В комнате для подсчета голосов в конференц-центре Филадельфии наблюдатели за выборами стоят за барьерами вдали от места подсчета голосов, штат Пенсильвания, 6 ноября 2020 года

В стая за преброяване на Конгресния център във Филаделфия наблюдателите на изборите стоят зад бариерите далеч от мястото за преброяване, Пенсилвания, 6 ноември 2020 г., Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times

Уисконсин

Според Майкъл Гейбълман, бивш съдия във Върховния съд на Уисконсин, избирателната комисия е нарушила закона на щата.

Законът на Уисконсин изисква всяка бюлетина за пощенско  гласуване да бъде придружена от удостоверение с подпис и адрес на свидетел.

„Ако удостоверението не съдържа адреса на свидетеля, бюлетината не е валидна“, се казва в закона.

Изборната комисия в Уисконсин изглежда пренебрегна закона, когато през октомври официално възложи на висши служители в щата да попълнят липсващи адреси в бюлетини по пощата, използвайки списък с избиратели или друга „достоверна информация“.

Работники избирательных комиссий подсчитывают бюллетени для заочного голосования в Милуоки, штат Висконсин, 4 ноября 2020 года

Изборни служители преброяват пощенски бюлетини в Милуоки, Уисконсин на 4 ноември 2020 г. Scott Olson/Getty Images

„Това съвсем не е което законът повелява“, каза пред The ​​Epoch Times Гейбълман, който бе наблюдател на гласуването на 3 ноември в Милуоки и е видял адресите, написани с червено мастило.

"Законът казва, че ако няма адрес под подписа на свидетеля, това е фалшива избирателна бюлетина, или тя не е валидна."

Представител на изборите потвърди, че на висшите служители е било наредено да попълнят липсващите адреси с червено мастило. Според него те са намирали адресите чрез Google или по други начини.

Джорджия

В щата Джорджия, освен преброяването на президентските избори, избухна битка за две места в Сената. Това ще определи коя партия ще спечели мнозинството в Горната камара през януари 2021 г.

Работник избирательного участка держит наклейку «Я избиратель из Джорджии» и передает избирателю в Атланте, штат Джорджия, 9 июня 2020 года

Работник в секция държи стикер „Аз съм избирател в Джорджия“ и го връчва на избирател в Атланта, Джорджия, 9 юни 2020 г. Elijah Nouvelage/Getty Images

Представители на Демократичната партия в медиите и социалните мрежи открито призовават поддръжниците на Байдън да се преместят в Джорджия, за да гласуват във втория тур на изборите за Сенат. Това обаче е углавно престъпление съгласно закона на щата, съобщава WDBD.

„Надявам се всички да се преместят в Джорджия през следващите месец-два, да се регистрират, за да гласуват и да гласуват за двама демократични сенатори“, коментира колумнистът от Ню Йорк Таймс Томас Фридман пред CNN в понеделник вечерта.

Александрия Окасио-Кортес, член на Камарата на представителите и социалистка от Ню Йорк, обяви, че скоро ще пътува до щата.

Андрю Янг, бивш кандидат за президент от Демократическата партия през 2020 г., призова феновете си в Twitter да се преместят в Джорджия.

Говорител на държавния секретариат на Джорджия каза пред The ​​Wall Street Journal, че според щатното законодателство, ако не сте законно пребиваващ или живеете в щата за кратко време с намерение просто да гласувате и след това напуснете, гласуването на избори е углавно престъпление.

„Това е деликатен въпрос и изборните служители ще обърнат внимание на случващото се. Хората трябва да бъдат много внимателни с това“, предупреди Енригда Шино, професор по политология в Университета на Северна Флорида, която прави проучвания относно гласуването в Джорджия.

Федерални агенти принуждават пощенски служител да отхвърли твърденията си за измами

На 10 ноември Джеймс О'Кийф, основател на неправителствената организация за новини Project Veritas, публикува кратко видео. В него Ричард Хопкинс, информатор от Пощенската служба на САЩ твърди, че няма да се откаже от твърденията си за измами в изборите, както и че статията във „Вашингтон пост“ е лъжа.

Преди няколко дни Хопкинс каза, че е чул ръководителя на пощенските служби в Пенсилвания да инструктира работниците да събират бюлетини, получени по пощата след 3 ноември, и да му ги връщат за преглед със задна дата.

Комитетът за надзор в Камарата на представителите заяви във вторник, че Хопкинс е отказал твърденията си за подправяне на бюлетините, позовавайки се на доклад на разследващите Пощенската служба.

Хопкинс обаче заяви в социалните мрежи, че продължава да се придържа към първоначалните си показания, въпреки принудите и сплашванията от страна на федералните агенти.

В разговор с репортера на Associated Press Джеймс ЛаПорта, О'Кийф каза:

"Значи знаете, че Ричард, ветеран от морските сили, плака по време на интервюто днес следобед относно това, което федералните агенти са му правили, казвайки, че е било по-мъчително от което е преживял в Афганистан."

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.epochtimes.ru/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!