Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко като Мао: „Да предположим, че правим 10 неща и 9 от тях са лоши. Ако хората знаят за 9-те лоши неща, ние сме обречени." Познато? Може да не е случайно...

Двама заклети комунисти Бойко и Мао

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец

Осъдете комунизма и ВИЕ

(Minghui.org) На конференцията в Лушан през 1959 г. Мао Цзедун прави следната забележка: „Да предположим, че правим 10 неща и 9 от тях са лоши. Ако хората знаят за 9-те лоши неща, ние сме обречени." В резултат на това от тогава насам държавните и контролираните от държавата медии в Китай цензурират „лошите“ новини и съобщават само „добрите“ в прослава на Китайската комунистическа партия (ККП).

Изминаха повече от 60 години, а ККП все още цензурира информацията и разпространява дезинформация, за да „поддържа стабилност“. Прикриването на огнището на коронавирус е последният  пример за нейната мощна пропагандна машина. Към средата на октомври над 40 милиона души в близо 200 държави са заразени и над 1,1 милиона са починали от коронавируса.

Колко тъмна е черната кутия на пропагандата на ККП? Разглеждането на няколко примера хвърля светлина върху това.

Задължително изучаване на мислите на Си

Докато ограничава дискусиите в социалните медии като WeChat, ККП насилствено натрапва програми, които директно промиват мозъка с нейната комунистическа идеология. Xuexi Qiangguo, китайско приложение за мобилни телефони, разработено от Alibaba, е задължително, за да се изучават с него мислите на лидера на ККП, Си Дзинпин. Държавните служители, служителите в държавни предприятия и учителите в държавните училища са длъжни да изтеглят този софтуер и да изучават публикуваното там ежедневно. За това им се дават определени точки. Тези, които не получават достатъчно точки от това ежедневно обучение, са изправени пред опастността за наказание или съкращаване.

Нетизените често наричат ​​това приложение „стена в стената“. В Китай вече има „Голяма защитна стена“, която по същество служи като виртуална Берлинска стена, за да отдели Китай от Запада. Това ново изискване е като стена в стената и прави и без това дефицитното на факти интернет пространство в Китай допълнително натъпкано с доктрините на ККП.

Тъмнината на пропагандната черна кутия 

Както бе споменато по-горе, след като Мао активира държавния апарат да диктува общественото мнение, дори висши служители в ККП не са пощадени. Пенг Дехуай, министър на отбраната на Китай (1954-1959 г.) и един от най-утвърдените генерали, е свален заради това, че е говорил за истината за Великия скок напред, довел до милиони смъртни случаи; Лиу Шаочи, наследник на Mao и вторият най-висш лидер, също е имал тази съдба, затова, че се е опълчил срещу Mao.

Една от най-славните истории за армията на ККП в китайските учебници е освобождението на град Чанчун в провинция Дзилин през 1948 г., без да бъде убит някого или да се стреля. Реалността обаче е, че ККП обгражда града над 4 месеца. Като забранява на цивилните да излизат за храна, 150 000 до 200 000 души умират от глад.

Когато тайванският писател Лонг Ингтай посещава Чангчун преди няколко години и пита за инцидента от 1948 г., много млади хора никога не са чували за него. Джанг Дженлонг, военен писател, също посещава възрастни хора в региона с молба за подробности. „Знам всичко за това - всичко, за което питахте, но не мога да кажа и дума“, отговорил един старец.

„Гледайки в него, усещането ми беше, че съм положил толкова много усилия в търсене на черната кутия от разбит самолет и сега, когато я намерих, не мога да я отключа“, спомня си Джанг. В крайна сметка той завършва книгата си и я публикува, само за да бъде тя забранена от ККП и той да бъде задържан.

Дори Великият китайски глад, от който загиват над 45 милиона, ККП третира като табу в литературата и научните изследвания.

Съвременни лъжи

Докато много неща са се случили преди десетилетия и Китай сега е различен, реалността е, че същата пропагандна машина работи и до днес, произвеждайки още-повече истории за ККП ежедневно и по цял свят.

На 23 септември 2020 г. Китайската централна телевизия (CCTV), уста на ККП, публикува новини във Facebook с видео, в което се твърди, че Soumya Swaminathan, главен учен в СЗО, е обявил, че ваксината срещу коронавирус в Китай е ефективна. Доклади на трети страни обаче потвърждават, че Swaminathan не е казал такова нещо и CCTV е използвала редактиран видеоклип за репортажа си. Независимо от това, CCTV държи видеото си публикувано и фалшивите новини се разпространяват и чрез други новинарски мрежи на ККП, като CGTN.

Дори военни новини се измислят от ККП. На 19 септември китайските военни пускат видеозаписи на симулация на китайски бомбардировачи, насочени към инсталациите на американските ВВС в Гуам. Впоследствие се установява, че кадрите са заснети и монтирани от три холивудски филма, „Трансформърс: Отмъщението на падналите“, „Скалата“ и „Хърт Локър“. По същия начин снимки, публикувани от медиите на ККП за военни учения край Тайван са идентифицирани като архивни снимки на тайванското национално Министерство на отбраната.

Всички тези измислици имат за цел да заблудят хората както в Китай, така и по света. И понякога изглежда, че тези неща нямат граници. По време на церемонията по откриване на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г., въпреки че 9-годишната Лин Мяоке беше показана как пее на сцената, се установи, че гласът идва от 7-годишната Ян Пейи, която е пяла зад кулисите. „Това е заповед от китайското Политбюро“, поясни музикалният директор Чен Чиганг по този въпрос.

Сред всички лъжи, една от най-опустошителните е инсценираният инцидент за самозапалване на площад Тянанмън от 23 януари 2001 г., създаден с цел клевета на Фалун Гонг, система за медитация, основана на принципите на Истина-Доброта-Търпение. Китайският режим провежда жестоко преследване на практиката от юли 1999 г. За да подбуди омраза към близо 100 милиона невинни китайски граждани, които практикуват Фалун Гонг, ККП излъчва кадри от инцидента отново и отново, и ги повтаря в учебниците, литературата и всички свои форми на пропаганда.

Организацията на обединените нации, „Репортери без граници“, „Амнести интернешънъл“, „Вашингтон пост“ и други откриха фалшивости в разказа на ККП около този инцидент. False Fire, документален филм, който анализира видеозаписите на CCTV, получи почетна награда през 2003 г. на 51-ия международен филмов фестивал Columbus.

Санкции срещу ККП

Световното мнение за ККП се е променило значително през последните няколко месеца. Особено в резултат на пандемията на коронавируса, за международната общност става ясно как режимът подвежда китайския народ - и света - със своето прикриване и дезинформация.

Кварталът Флъшинг в Ню Йорк е гъсто населен с китайци. Когато там се провеждат събития, които разкриват нарушенията на ККП срещу  практикуващи Фалун Гонг или уйгури, китайското консулство винаги мобилизира и плаща на китайци да отидат там и да тормозят участниците.

След като правителството на САЩ обяви, че планира да отмени институтите Конфуций, подкрепящи ККП, и класифицира People's Daily и други новинарски медии като чуждестранни агенти, а също така и наложи санкции срещу висши служители на ККП за техните престъпления срещу уйгурите и жителите на Хонконг, такива пионки от китайското консулство вече почти не се виждат.

На 2 октомври Службата за гражданство и имиграция на САЩ (USCIS) допълнително актуализира своето Ръководство за политика, за да отказва визи или заявления за постоянно пребиваване на членове на комунистическата партия и други тоталитарни партии.

Списание Dongxiang, базирано в Хонконг, установи през 2012 г., че 90% от членовете на ЦК на ККП вече имат роднини, емигрирали в чужбина. Новите мерки от USCIS и прилагането на Глобалния закон на Магнитски ще помогнат за отключване на черната кутия на пропагандата на ККП и за изваждането на съдържанието й на бял свят, което ще отвори нова глава в историята на човечеството.

Chinese version available

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!