Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Комунистическата партия атакува почти 1000 практикуващи Фалун Гонг през септември 2020 г.

(Minghui.org) През септември 2020 г. най-малко 356 практикуващи медитативната практика Фалун Гонг са арестувани и 608 са тормозени в Китай, което е довело случаите на арест и тормоз съответно до 4746 и 5264 броя.

Двеста и единадесет (59%) практикуващи остават в ареста по време на публикуването на този материал. От общо 964 арестувани и тормозени, на 164 са били обрани домовете. Тридесет и четири арестувани практикуващи и 29 тормозени са на възраст над 65 години, като най-възрастният е на 90 г. На шестнадесет практикуващи са конфискували общо 364 000 юана от полицията, вариращи от 20 до 150 000 юана, при средно 22 750 юана на човек.

Хебей, Хейлундзян, Съчуан, Дзилин и Шандонг са петте провинции с най-много атакувани практикуващи. Както в Хебей, така и в Хейлундзян също са били тормозени над 100 практикуващи през последния месец. Съобщени са и други случаи на тормоз в град Инчуан, град Нинся и град Луджоу, провинция Съчуан, като продължение на кампанията „Нулево отърваване“, която представлява съгласувани усилия за принуждаване на практикуващите в черните списъци на правителството да се откажат от Фалун Гонг.

Извършени са няколко групови ареста, включително на 32 практикуващи в град Нанкин, провинция Дзянсу,  на 13 септември; на 4 практикуващи в 60-те и 70-те им години, живеещи в град Чанчун, провинция Дзилин, на 15 септември; и на 27 практикуващи в град Харбин, провинция Хейлундзян, на 22 и 23 септември.

Случаите от септември дават представа за всестранното преследване на Фалун Гонг в Китай. В допълнение към арестите и изтезанията в ареста, на много практикуващи е нарушено ежедневието, включително личната безопасност, бизнеса и здравето.

Така например, на един инженер, уволнен от работа поради вярата му, е отказано жилище и е изхвърлен на улицата малко след като е свършил двугодишния му договор. На една 75-годишна жена е била задържана пенсията. Пенсиониран лекар е все още задържан, въпреки факта, че е диагностицирана с рак на белия дроб.

В някои случаи не само самите практикуващи са били атакувани заради тяхната вяра, но и членовете на техните семейства са били тормозени, арестувани и разпитвани. На четиригодишния внук на една практикуваща е отказано приемане в детска градина, тъй като баба му не се е отказала от Фалун Гонг. Синът на друга практикуваща е задържан като заложник в полицейско управление, след като тя избягва от ареста. А клиниката на сина на трета практикуваща е принудително затворена, след като тя отказва да подпише декларация за отричане от Фалун Гонг.

Тук могат да се намерят снимки на някои от арестите и случаите на тормоз. Поради информационните ограничения в Китай, броят на практикуващите Фалун Гонг, преследвани заради вярата им, не винаги може да бъде докладван своевременно, нито цялостната информация е лесно достъпна.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://en.minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!