Новият шеф на Пентагона назначен от президента Тръмп в понеделник: ВСИЧКИ ВОЙНИ ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧАТ

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Новият шеф на Пентагона: Всички войни трябва да приключат

Време е да се приберем у дома, написа още Кристофър Милър в послание към армията

Новоназначеният шеф на Пентагона Кристофър Милър даде знак, че може да ускори изтеглянето на американските войски от Афганистан и Близкия изток, като каза: "Време е да се приберем у дома".

"Всички войни трябва да приключат", написа Милър още в писмо, качено на сайта на Министерството на отбраната на САЩ като първото послание до американските въоръжени сили.

Той беше назначен за изпълняващ длъжността министър на отбраната от президента Доналд Тръмп в понеделник.

Кристофър Милър каза още, че САЩ са решени да победят "Ал Кайда", 19 години след атентатите от 11 септември, и са "на ръба да победят" групировката.

"Мнозина са уморени от войната, аз съм един от тях", пише той в съобщението си, публикувано рано в събота на уебсайта на Министерството на отбраната.

"Но това е критичната фаза, в която прехвърляме усилията си от лидерска към поддържаща роля", каза той. "Прекратяването на войни изисква компромис и партньорство.

Срещнахме предизвикателството; дадохме всичко от себе си. Сега е време да се приберем у дома".

Милър не споменава конкретно разполагане на американски войски, но препратката към "Ал Кайда" изглежда откроява Афганистан и Ирак, където американските войски са разположени след атаките на 11 септември.

Бившият офицер от специалните сили на САЩ и експерт по борбата с тероризма бе определен за ръководител на Пентагона, след като Тръмп уволни Марк Еспер.

Тръмп, който загуби от демократа Джо Байдън на изборите на 3 ноември, настоява да изтегли американските сили от двете страни, откакто встъпи в длъжност преди четири години.

Всяко подобно действие би трябвало да се осъществи през 67-те дни преди Байдън да встъпи в длъжност на 20 януари. Еспер съкрати американските сили в Афганистан с близо две трети след мирното споразумение между САЩ и талибаните на 29 февруари.

Правейки обаче равносметка, той каза, че след този месец ще поддържа бройки от 4500, докато талибаните, които преговарят с правителството в Кабул, следват обещаното намаляване на насилието.

Тръмп обаче настоява за продължаване на съкращенията, като пише в Туитър, че иска войските да се "приберат до Коледа", 25 декември.

Неговият съветник по националната сигурност Робърт О'Брайън заяви, че целта е да се съкратят до 2500 до февруари.

Но критиците казват, че това премахва всяка пречка за атаките на талибаните, които продължават на фона на оскъдния напредък в мирните им преговори с афганистанското правителство.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: facebook.com/sofiadailyexpress/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...