Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пандемия и наводнение: Нови поводи за вътрешно потискане и самохвалство на ККП

(Minghui.org) В лицето на нарастващия натиск от международната общност към Китайската комунистическа партия (ККП) да поеме отговорност за пандемията и други трагедии, китайският режим засили вътрешната си дезинформация.

Джао Лиджан, говорител на китайското Министерство на външните работи  заяви, че връзката между ККП и народа е като на рибата с водата и че китайците са най-силният защитник на ККП, така че всеки опит да се отдели  ККП от народа ще е напразен.

Много нетизени /потребители на мрежата/ отхвърлиха забележките му. „Когато длъжностните лица се радват на привилегии, ние не сме нищо повече от мръсотия“, пише един от тях, „но когато да ни използват за пушечно месо ни наричат най-силните им защитници. Всичко това са пълни глупости!“

„Когато има пожар, политиците са първи да се евакуират; когато има куршуми, обикновените граждани са на първата отбранителна линия, която да загине", пише друг, "това ли е близката ви връзка от типа "риба и вода?"

Вторият коментар се отнася до пожар през 1994 г. в Карамай, провинция Синцзян, при който учениците са инструктирани да останат на място, за да се евакуират първо служителите. Почти 300 ученици загиват, докато всичките 20 плюс служители оцеляват.

За съжаление подобни трагедии продължават през цялото време на  тоталитарния режим на ККП. През последните няколко месеца, например, Ухан беше превърнат от епицентър на коронавируса в оръжие за самохвалство. Здравата захватка на ККП в Синдзян се засили в името на борбата с коронавируса с реални случаи, за които не се съобщава. А провинция Анхуей беше наводнена, за да защити други региони, което беше също изтъкнато като поредния „успех“ на управляващата ККП.

Ухан: Катастрофата представена като триумф

Според Radio Free Internationale хиляди жители на Ухан са се събрали на концерт на 15 август без никакви защитни мерки. Това е драстична разлика сравнено със ситуацията преди няколко месеца, когато този град беше заключен като епицентър на пандемията. Не само това, Ухан сега е изобразяван като важна част от победата на Китай над коронавируса.

Но ККП не спира дотук. По време на посещението си в Норвегия на 27 август китайският външен министър Уанг Йи заяви, че в Китай има ежедневна нулева инфекция, като отбеляза, че слуховете за произхода на вируса от Китай са лъжи. Това, което Уанг не споменава, според китайския експерт Ху Пинг, е, че най-добрият епидемиолог на Китай Жонг Наншан е признал през февруари, че коронавирусът е започнал от Китай и че е потвърден от медицински експерти като Джан Уенхонг от Университета на Фудан.

Д-р Ли-Менг Ян от Хонконгския институт за обществено здраве каза същото, след като избяга в САЩ, описвайки как информацията е била изкривена по време на първоначалното избухване на коронавирусната епидемия. Тя каза, че ККП е знаела за болестта много преди да признае, че знае.

След като чула за предаването на заразата от човек на човек от своя приятелка и докладвала на шефа си за това на 31 декември 2019 г., на д-р Ян  било казано да мълчи. Освен това нейните професионални контакти в континентален Китай спират да обсъждат този въпрос. „Тези от град Ухан - който по-късно ще се превърне в център на огнището - млъкнаха, а другите бяхме предупредени да не ги питаме за подробностите“, спомня си тя.

Този натиск е разширен и към Хонконг, където надзорникът на д-р Ян я предупредил да не пресича „червената линия“. „Ще имаме проблеми и ще изчезнем безследно“, добавил той.

Такива предупреждения са оправдани, тъй като тези, които се осмелиха да говорят за болестта, бяха наказани един по един. Ай Фен, лекар в централната болница в Ухан, е наказан няколко пъти за споделяне на информация за болестта в социалните мрежи. Лянг Уенлянг, друг лекар в същата болница, получи подобно наказание и по-късно почина от болестта.

Синцзян: Можете да умрете от всякаква причина, но не и от коронавирус

Ако гореспоменатият пожар в Карамай през 1994 г. показва, че служителите на ККП тормозят обикновените граждани, то ситуацията с пандемията е още по-лоша.

След като един случай е идентифициран в Урумчи на 15 юли, властите заключват целия град два дни по-късно, което е допълнително приложено за цялата провинция Синцзян, съгласно доклад на Voice of America (китайското издание) от 27 август. “Тук можете да умрете от глад, дистоция, депресия или дори от погълнато стъклено топче. Но не можете да умрете от коронавирус“, пише в статия на WeChat на 24 август. VOA съобщи, че статията на WeChat е била бързо изтрита.

Тази кампания е в силно нарушение на човешките права на гражданите на Синцзян. Докладът на VOA цитира и няколко други публикации в социалните медии, в които се говори за изпитанията на хората по време на заключването. Много пациенти пишат в мрежата, че са останали нелекувани поради заключването, а на някои хора са поставени белезници за нарушаване на нареждането за заключване и излизане. Дори има хора, които са били принудени да пият хапчета за сън и да спят по определено време всеки ден. Всички тези публикации са премахнати бързо.

Цай Ся, китайски дисидент и пенсиониран професор от Централната партийна школа на ККП, заяви, че такава широкомащабна, 24-часова система за наблюдение не съществува дори в Северна Корея. Но тя е била приложена от тоталитарния китайски комунистически режим в името на борбата с коронавируса.

Жителите на Анхуей: Жертви или герои?

От това лято има много наводнения в Китай, някои от които се срещат естествено, докато други са причинени от човека.

На 20 юли язовир Уанджиаба в провинция Анхуей отваря своите 13 шлюза за изпускане на вода и защита на реката надолу по течението. Това е 16-ият път на отваряне на шлюзовете, откакто язовирът е построен през 1953 г., като  последният път е през 2007 г. За пореден път това е популяризирано от медиите на ККП като пример за предимствата на комунистическото общество - жителите на Анхуей доброволно жертват своите интереси, за да се облагодетелстват други места.

Но фактите говорят за почти обратното. Въпреки че земя, населена с близо 200 000 души е била унищожена, преместването на хора е започнало едва 12 часа по-рано, като за това им е дадена само минимална компенсация. Когато същия инцидент се случва през 2007 г., пряката финансова загуба се оценява на 600 милиона юана (или 90 милиона долара), докато правителството предоставя само около 88 милиона юана (или 13 милиона долара).

Макар тези жертви да са докладвани като герои, за да прославят ККП, местните жители почти няма къде да се оплачат за станалото.

Чън Гуангчен, китайски адвокат и дисидент в САЩ, говори на събитие в края на август, че противостоянето на тиранията не е лесно. „САЩ обаче трябва да използват ценностите си на свобода, демокрация и върховенство на закона, за да съберат коалиция от демокрации и да спрат агресията на ККП“, заключва той.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://en.minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!