Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За добротата и добросъседството

Във всекидневния си живот се опитвам да се самоусъвършенствам, да се разбирам със съседите си и да използвам всяка възможност да им кажа истината за Фалун Дафа и да разпространявам нейните принципи на Истина-Доброта-Търпение. В същото време показвам на съседите си как се държи практикуващ и показвам какво е Дафа с моите действия.

Безусловна помощ

През лятото на 2013 г. имаше много дъжд. Входът на нашата общност е разположен на ниско място. Когато вали около портата се натрупва много вода. Когато превозни средства преминават през нея, те често изпръскват пешеходците с кална вода. В нашата общност има около 200 домакинства и всички използват този вход.

Като практикуваща Дафа аз мисля първо за другите. Затова обсъдих със съпруга си, който е също практикуващ Фалун Дафа, ремонта на пътя при портата. Той се съгласи, но се притесняваше, че не е професионалист в това отношение и няма да може да го направи както трябва.

Няколко дни по-късно братът на мъжа ми ни гостува. Той работи в строителството. Попитах го какви материали са необходими за ремонт на пътя до портата. Той подкрепя Дафа и беше така любезен да ми даде списък на материалите, като дори се съгласи да ни помогне. Той каза: „Добре е да го направим удобно за пешеходците и да помогнем на другите!“

Бързо закупихме материалите и започнахме да поправяме пътя. Съседите научиха, че го правим доброволно и от собствения си джоб, и се присъединиха към нас. Пътят беше ремонтиран за по-малко от четири часа. След като приключиха работата, съседите се завърнаха у дома си щастливи и доволни, и с уважително отношение към практикуващите Фалун Дафа.

След ремонта, тъй като бетонът още не беше изсъхнал, се страхувах, че новата настилка може да бъде повредена, затова стоях там и бдях над нея. Моят съсед, чиято работа беше ремонт на велосипеди, се прибра. Щом видя, че пътят е ремонтиран, той ни похвали, че сме направили добро дело. Отвърнах му: „Когато се мисли за другите първо, това е резултатът.“ Оттогава той промени мнението си за нас и ни уважава много.

Съседите ни закрилят от властите

Един ден през 2015 г. полицай дошъл в сградата ни и попитал същия съсед на кой етаж живея. Съседът се престорил, че не знае. Когато полицаят чукал на вратата ни, никой не отговорил. Аз се прибрах у дома след като полицаят си тръгнал и съседът ми каза какво се е случило. Подозирах, че полицията е  идвала в дома ми, защото бях завела дело срещу бившия лидер на Китайската комунистическа партия (ККП) Дзян Цземин, затова, че започна преследването на Фалун Дафа през 1999 г..

Разбрах, че когато полицаят идвал, съпругът ми и снаха ми  работили по проекти на Дафа у дома. Те казаха, че не са се уплашили. Слязох долу и казах на съседа си: „Днес защитихте Дафа практикуващи и ще бъдете благословени.“

Оттогава няколко съседи са правили неща, за да ни защитят. Те знаеха никога да не говорят пред другите за това, че сме практикуващи Дафа и не сътрудничеха на представителите на Китайската комунистическа партия (ККП), които идваха да ни тормозят.

Съседите разбират истината и напускат ККП

През пролетта на 2006 г. бяха откраднати алуминиевите рамки на прозорците в коридора на нашата сграда. В продължение на много години те бяха в окаяно състояние и целият коридор беше мръсен във ветровити дни и студен през зимата. Обсъдих това със съпруга си и решихме да ремонтираме прозорците, като заплатим за ремонта.

Съпругът ми отиде да намери изпълнител, който да инсталира новата дограма. Изпълнителят научи, че използваме собствени пари за ремонта и каза, че не е лесно да се намерят добри хора като нас. Затова не начисли такса за труда; само ни таксува за материалите. Съпругът ми използва възможността да му разкаже за Дафа и защо практикуващите Дафа се държат по този начин.

След като съседите откриха, че сме ремонтирали прозорците в коридорите, те бяха впечатлени и ни се възхищаваха.

Бравата на вратата на нашата сграда също беше счупена. Купих нова ключалка и брава, инсталирах ги и направих ключове за всеки апартамент. Съседите бяха много благодарни.

Три поколения семейство живее под нас. Аз им разясних какво е Дафа и защо ККП преследва практикуващите, и те оттеглиха членството си от ККП и свързаните с нея организации. Цялото семейство го направи.

След избухването на пандемията отидох в дома им, за да им дам брошура и им напомних да рецитират „Фалун Дафа е добра, Истина-Доброта-Търпение са добри!“ Цялото семейство беше много развълнувано. Те мълчаливо ни подкрепяха и ни защитаваха през всичките тези години.

На първия етаж живее възрастна жена. Посещавам я всяка Нова година. Следобед на първия ден на 2018 г. я посетих и синът й също беше там.

След като разменихме поздрави, им разказах за Дафа. Казах: „Живеем в една и съща сграда, така че съдбата ни е събрала. Би било моя вина, ако не ви кажа, че Дафа е добра. Тази Дафа е Фа (Закон) на Буда на високо ниво, който учи хората да бъдат добри. Има прекрасен ефект върху поддържането на хората здрави и във форма. След като напуснете ККП и свързаните с нея организации, ще имате безопасно бъдеще."

Продължих, „Днес е първият ден на Нова година. Ако напуснете ККП и свързаните с нея организации, ще можете да имате мирно, спокойно и хармонично семейство, както и чудесно начало на Новата година!"

В миналото казвах на тази моя съседка истината за Дафа, но тя не се интересуваше. Този ден видях, че нейното съзнание се е променило. Тя каза: „Член съм на ККП от 1965 г. Моля, помогнете ми да напусна ККП.“ По-малкият й син допълни: „Моля, помогнете ми да напусна комунистическата младежка лига и младежката пионерска лига.“ След това третият й син излезе от кухнята и заяви: „Аз съм член на ККП и аз също искам да напусна!“

След известно време цялото й семейство разбра истината и всички те се оттеглиха от ККП. Когато на следващата година отидох да ги посетя на Нова година, те се отнасяха с мен като с техен роднина. По-специално, майката ме държеше за ръката и беше много щастлива. Тя беше много въодушевена за жена на почти 90 години!

Chinese version available

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: en.minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!