Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доклад на Републиканците разкрива обхвата на прикриване на COVID-19 от Китай; напада директора на СЗО Тедрос за "грубо несправяне"

Републиканци от Комисията по външните работи на Парламента публикуваха окончателния си доклад за начина, по който Китайската комунистическа партия (ККП) се е справила с избухването на COVID-19 в Ухан, Китай, разкривайки „още по-обезпокоителни доказателства за прикриването от Китайската комунистическа партия (ККП) и грубото несправяне на генералния директор на СЗО Тедрос с вируса, което му позволи да се превърне в смъртоносна пандемия".

Републиканецът Майкъл Маккол (R-TX), който ръководи разследването, пише в доклада, публикуван в понеделник:

“Кристално ясно е, че ако ККП беше прозрачна и ако ръководителят на СЗО беше по-загрижен за глобалното здраве, отколкото за успокояването на ККП, можеха да се спасят животи и да се смекчи широко разпространената икономическа разруха. Разкриването на истината е само първата стъпка; трябва да потърсим отговорност както на ККП, така и на генералния директор на СЗО Тедрос за страданията, които те допуснаха света да изтърпи.”

Според Кристина Уонг от Breitbart News, докладът следва друг междинен доклад, публикуван през юни и "съдържа повече подробности и нова информация относно това как ККП е наказала медицинска сестра затова, че е говорила за вируса по-рано, как е принуждавала американски компании в Китай да произвеждат лично защитно облекло (ЛЗО) само за своите граждани, как е инструктирала китайски компании по целия свят да започнат да изкупуват критични доставки и как е заплашвала икономически други държави, ако говорят против Китай."

В ранните етапи на пандемията ККП започва да трупа ЛЗО, включително маски, престилки и ръкавици, закупувайки ги от международния пазар и доставяйки ги в Китай. Същевременно китайските власти национализират вериги за доставки и производство, собственост на американски компании в Китай, принуждавайки компании като General Motors и 3M да произвеждат медицински консумативи за вътрешна употреба, като същевременно им отказва разрешителни за износ.

Комисията на Маккол е получила информация и за дисциплинарното наказание на медицинската сестра Ли Мин от град Тайчжоу, говорила за вируса със свои съученици и членове на семейството през WeChat.

Известието за дисциплинарно наказание е издадено когато генералният директор на Световната здравна организация (W.H.O.) Тедрос Адханом Гебреесус трябва да пристигне в Пекин, за да обсъди COVID-19 с китайския президент и генералния секретар на ККП Си Дзинпин. На 29 януари 2020 г. Тедрос хвали реакцията на ККП относно вируса, като я нарича „много впечатляваща и невероятна“, както и че ККП „всъщност е поставила нов стандарт за реакция по време на огнище“. -Breitbart News

Междувременно Китай заплашва да прекъсне критичните си доставки и използва положението си на производител, за да заплашва страните, призоваващи за международно разследване на действията на ККП по отношение на огнището.

Забележително е, че в доклада се споменава за заплаха от април, отправена от Китай към Австралия, ако не спрат всички разследвания, свързани със справянето с вируса от страна на ККП. Според доклада китайският посланик в Австралия Ченг Джинге е заплашил с бойкот на австралийски стоки в интервю за Financial Review.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.zerohedge.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!