Следвайте "Буднаера" в Телеграм

“Измамната” китайска вирусоложка твърди, че има "доказателства", че COVID-19 е създаден в лаборатория

За пореден път твърдения с доказателства на добре информирана китайска лекарка бяха пренебрегнати от основните медии. Китайската вируложка д-р Ли-Менг Ян, една от първите, изследвали вируса в престижния Университет на Хонконг, където е работила преди да избяга от Китай, говори в британското предаване „Loose Women“ в края на миналата седмица.

По време на интервюто тя отговори на въпроси относно твърденията си и повтори, че Китайската комунистическа партия не просто умишлено е прикрила COVID-19 по начин, който е довел до хиляди ненужни смъртни случаи, но и че партията е знаела, че SARS-CoV-2 е създаден от китайски учени.

Запитана за произхода на вируса, лекарката каза, че "той идва от лаборатория", като отново отхвърли съобщенията от миналата година, че вирусът произхожда от пазар в Ухан, твърдейки, че това е било само една "димна завеса".

Д-р Ли също коментира относно твърденията си, че Пекин умишлено се е опитал да прикрие огнището, когато за първи път е научил за вируса-убиец, като му е позволил ефективно да избяга от Китай и да зарази света. Когато тя подава сигнал за предаването на заразата от човек на човек през декември миналата година, бившите й ръководители от Хонконгския департамент за обществено здраве, референтна лаборатория на Световната здравна организация, я принуждават да мълчи.

След известно време тя „не можа да мълчи“ повече и решава да избяга.

През април д-р Ли напуска Хонконг и заминава за Америка в опит да избегне преследването и да „разпространи истината“ за пандемията.

"От самото начало реших да разпространя това съобщение по света и беше много страшно, защото съм лекар и знаех, че ако не кажа истината на света, ще съжалявам за това в бъдеще."

"Никога не съм мислила, че това ще се случи, когато направих тайното разследване, [мислех], че ще говоря с моя ръководител и те ще направят което е редно от името на правителството."

"Но което видях бе, че никой не реагира на това. Хората се страхуват от правителството, но това беше нещо спешно и китайската Нова година..., [знаех], че това беше опасен вирус и всички тези неща означаваха, че не мога да мълча, става дума за човешки същества и глобалното здраве [които са в риск]."

Китайската национална здравна комисия отрече, че огнището е започнало в лаборатория, настоявайки, че "няма доказателства", че новият коронавирус е създаден в лаборатория. Пекин вече е наказал голяма група местни партийни служители заради грешките.

Но показанията на д-р Ли остават изключително убедителни.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.zerohedge.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!