Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ККП принудително набира пионери и комсомолци посред епидемията

Китайската комунистическа партия принуждава младежите да се присъединят към пионерските и комсомолските ѝ организации по време на епидемията

(Minghui.org) Докато училищата в Китай остават затворени от началото на март поради ККП-вируса, Китайската комунистическа партия (ККП) е започнала национална кампания за принуждаване на младежите да се присъединят към нейните организации (Младите пионери и Комунистическата младежка лига / Комсомола), използвайки „DingTalk“, най-голямото мобилно приложение, което китайските студенти използват, за да учат в къщи. То е разработено от групата Alibaba в Китай и има над 100 милиона потребители.

Освен че са принудени да се присъединят към младежката лига на ККП, учениците в началните училища също са длъжни да посещават седмични политически часове, да гледат церемониите по издигането на знамето на ККП, да правят и качват снимки от тях, поздравяващи червеното знаме, и да пишат седмични мисловни доклади.

Учениците от средните училища пък са длъжни да „изучават“ славната история на ККП, да гледат новини за промиване на мозъка всеки ден и след това да полагат изпити. Всички техни отговори и история на сърфиране се записват от административен сървър. Някои училища използват такива данни за оценка на квалификацията „отлични ученици“.

 Принудителни мерки

Ето как ККП принуждава младежите да се присъединят към нейните организации:

Първо, родителите са длъжни да изберат дали детето им да се присъедини към младите пионери или към комунистическата младежка лига. Те трябва да попълнят данните на детето си, включително име, идентификационен номер, етническа принадлежност, номер на мобилен телефон и т.н.

Снимка от телефона с тези данни трябва да бъде изпратена на главния учител. Ако това не се случи, учителят продължава да напомня на родителите, като им казва, че екранната снимка е „задължителна“.

Някои учители разкриха, че заповедите за това идват от кварталното образователно бюро или от централното бюро за образование, които предават надолу заповедите от по-високопоставени служители на ККП.

 „Децата ми не искат да участват“

Много учители и родители са отвратени от това, което са принудени да правят.

Родител в окръг Jingjin, провинция Hebei, се оплака: „В първия параграф пише: „Ако желаете да участвате“. Моите деца не искат да участват. Ще спра да използвам софтуера на телефона си."

След като е принуден да се присъедини към ККП, ученик в началното училище написва декларация, че се отказва. В нея се казва: „След като започнах да уча онлайн, моят учител ме принуди на мобилния телефон да се присъединя към младите пионери. Майка ми ми помогна да попълня данните, включително моето име, телефонен номер, лична карта и т.н. Никога не съм искал да се присъединя към младите пионери и искам да заявя, че напускам организацията сега. Подписано: Xiaole.“

Служителите за техническа поддръжка от „DingTalk” казали на родителя, че ако децата му не се присъединят, те ще бъдат считани за антикитайци и антипартийци, което ще означава, че те могат да бъдат лишени от възможности да посещават колеж, да се присъединят към военните, да си намерят работа или дори да се оженят.

Родителят оспорил: „Това няма нищо общо с „ анти-Китай“ или „анти-партия“. Въпросът е само дали използваме софтуера или не. Ако принудите родителите да накарат децата си да се присъединят (към организациите на ККП), това само ще накара родителите наистина да се възмутят”.

"Това е наше служебно задължение", отговорили служителите за техническа поддръжка.

„Аз не искам моите ученици да се присъединят”

Учител в началното училище („Чиу“) от същия окръг каза: „Директорът многократно настоява да се уверим, че всеки ученик в нашия клас се е присъединил към младите пионери, за да можем да завършим „Домашния проект“. Същото е за целия квартал. Това е заповед на Бюрото за образование."

Учителят Чиу допални, че са подали жалби до началниците си, но нищо не е направено за справяне с проблема.

„На главните учители в нашето училище е разпоредено да изискват от родителите да регистрират децата си да се присъединяват към младите пионери.“

„Родителите и учениците не искат да го правят, и аз също не искам моите ученици да се присъединяват, но директорът ни принуждава“, заключи учителят Чиу.

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!