Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ стартира „цялостно разследване“ на лабораторията в Ухан за умишлено "изпускане" на COVID-19

Съединените щати започнаха "пълно мащабно разследване" дали COVID-19 е изпуснат от биолабораторията в Ухан, Китай, съобщи Fox News.

Според репортажа, американски разузнавачи събират информация относно лабораторията и първоначалното огнище на вируса, който е открит в спесимен на прилеп, намерен от учени в Института по вирусология в Ухан (ИВУ) през 2013 г. в пещера в Юнан, Китай.

Разследването ще помогне на аналитиците от разузнаването да съставят времеви график за това, което Китайската комунистическа партия (ККП) знае, както и „да създадат точна картина на случилото се“.

Констатациите, които не се очаква да отнемат много време, ще бъдат представени на администрацията на Тръмп, за да се определи как да се подведе Китай под отговорност за пандемията, която уби над 150 000 души и зарази поне 2 милиона към момента на статията.

В сряда Fox News съобщи, че вирусът вероятно е тръгнал от лабораторията на Ухан като част от усилията да се докаже, че способността на Китай да идентифицира и да се бори с вируси е равна или по-голяма от тази на САЩ, като противовес на идеята, че вирусът е направен като биологично оръжие. 

Но професор Люк Монтание (Luc Montagnier), носител на Нобелова награда по медицина и откривател на ХИВ, ситуацията е по-различна. Той смята, че вирусът-причинител на COVIT-19, SARS-CoV-2, е манипулиран вирус, който е изпуснат от Института по вирусология в Ухан. 

Междувременно американските политици са „на 100 процента уверени, че Китай е положил допълнителни усилия, за да прикрие изпускането на вируса“, и че Световната здравна организация (СЗО) е или съучастник в прикритието, или просто си е затворила очите.

Президентът намекна за разследване в сряда, когато каза за Fox News: "Все повече и повече чуваме тази история ... правим много задълбочено проучване на тази ужасна ситуация."

Държавният секретар Майк Помпео в петък повтори, че администрацията е насочила вниманието си към Института по вирусология в Ухан и обвини китайското правителство в блокиране на опити на учени да разберат какво се е случило. - Fox News

Знаем, че първите наблюдения за това са направени на километри от Института по вирусология в Ухан. Знаем и за историята на съоръжението, първата лаборатория от ниво BSL-4 (biosafety level 4 / биологична сигурност от ниво 4, най-високото ниво на сигурност, бел. прев.), където се провеждат проучвания на висок клас вируси, и че е станало на това място", заяви Майк Помпео в шоуто на Хю Хюит. "Знаем, че Китайската комунистическа партия, когато е започнала да мисли какво да прави в Ухан, е търсела и дали ИВУ е всъщност мястото, откъдето идва това". 

„И най-важното е, че знаем, че не са позволили на световните учени да влязат в тази лаборатория, за да проверят какво се е случило там, какво се случва там, и какво се случва там дори в момента на нашия разговор“, добави той.

От месеци има спекулации не само в САЩ, че вирусът произхожда от китайска лаборатория. Февруарско проучване за произхода на вируса от Южнокитайския технологичен университет заключава: „Освен произхода на естествената рекомбинация и междинния гостоприемник, коронавирусът-убиец вероятно произхожда от лаборатория в Ухан“.

Ако се окаже, че вирусът е избягал от китайска лаборатория, глобалната реакция срещу китайското правителство може да бъде значителна. Вирусът зарази и уби стотици хиляди хора и опустоши икономиките на цял свят. Тръмп, който често предприемаше твърда линия към Китай дори преди кризата, се очаква сега да поеме лидерството за това, Пекин да бъде подведен под отговорен за последствията, писа Fox News

Източник/ци: https://www.zerohedge.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!