Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прессъобщение: Преследването на Фалун Гонг най-мащабната кампания на ККП след клането на площад "Тиенанмън"

площад Тиенанмън Китай Фалун Гонг

(ИЦФДБ)

От Пресофис на ИЦФД България

30 години след клането на площад "Тиенанмън" ("Тянанмън") от 4 юни 1989 г., китайската комунистическа партия (ККП) продължава да дописва историята си с още едно кърваво, продължаващо 20 години потъпкване на човешките права: преследването на духовната практика Фалун Гонг.

Фалун Гонг са най-голямата група хора в света, подложени на системен тормоз и преследване, според Амнести Интернешънъл.

Подобно на студентите, мирно протестиращи срещу корупцията в правителството и обстреляни от армията в нощта на 3 срещу 4 юни в не толкова далечната 1989 г., последователите на духовния метод Фалун Гонг са преследвани заради вярата си в духовните и морални ценности на традиционната китайска култура и убивани с цел продажба на органите им, от 20 юли 1999 г. насам.

Историята помни как преди кървавата нощ на площада в Пекин, Китай обявява военно положение и потушава протеста със сила. Държавата полага значителни усилия да прикрие убийствата на "Тиенанмън". Заснетите кадри, чуждестранни публикации и всички данни за кръвопролитията са изтрити. Затъмнението, организирано от ККП, е толкова силно, че и днес милиони китайци не знаят, че нещо се е случило през 1989 г. Броят на жертвите в онази нощ също е неизвестен. По неофициални данни има над 10 000 хиляди убити.

ККП без промяна

30 години по-късно, похватите на управление на ККП не са се променили.

Въпреки международни разследвания и многократно потвърждаване на фактите за репресии на последователи на Фалун Гонг от правителства и международни организации, Пекин продължава да ги отрича.

Около 1,5 милиона затворници на съвестта – основно последователи на Фалун Гонг - може да са убити в държавни китайски болници в периода 2000-2016 г., с цел органите им да бъдат продадени на пациенти нуждаещи се от трансплантация, посочва докладът "Кървава реколта/Клането: Актуализация" (2016 г.) на канадските адвокати Дейвид Килгор и Дейвид Матас и на разследващия журналист Итън Гутман.

Израел, Испания, Италия, Норвегия, Белгия и Тайван вече приеха закони, които ограничават достъпа на своите граждани до присаждане на органи в китайски болници.

Европейският парламент и Американският конгрес приеха няколко резолюции, осъждащи насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг в Китай.

Защо Фалун Гонг?

Фалун Гонг (още известен с името Фалун Дафа) е традиционна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото, с принципи Истинност, Доброта, Търпение, и пет медитативни упражнения.

Поради научнодоказания положителен ефект върху морала и здравето на хората, Фалун Гонг става най-масовото социално явление в Китай.

Между 70 и 100 милиона души (6-8% от китайското население) практикуват Фалун Гонг през 1999 г., по данни на китайското правителство.

След като открива, че последователите на Фалун Гонг са почти два пъти повече членовете на ККП (които по това време са около 60 милиона), тогавашният държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин възприема практиката като заплаха за властта на партията. Така на 20 юли 1999 г. Дзян издава еднолична заповед Фалун Гонг да бъде изличен от Китай.

Последователите са затваряни в трудови лагери, затвори, центрове за превъзпитание и психиатрични клиники, където са принуждавани да се откажат с декларация от вярата си във от Фалун Гонг. Засвидетелствайки по този начин лоялността си към партията, "реформираните" последователи са освобождавани и задължени да докладват на полицията всеки, който чете книгите или изпълнява упражненията на Фалун Гонг.

Отказалите да подпишат декларация са подлагани на жестоки мъчения. Има хиляди документирани смъртни случаи. Преследването продължава и днес.

Фалун Гонг стават "удобни" жертви на бизнеса с насилственото отнемане на органи: те са много на брой, държавата ги счита за дисиденти и извън закона, а телата им са в много добра физическа форма, благодарение на практиката.

Днес Фалун Гонг се практикува свободно в 114 страни по света, включително България. Преследван е само в Китай.

Къде е коренът на проблема?

Тазгодишният доклад на Комисията за международна религиозна свобода на САЩ (USCIRF) отбеляза ескалиращото преследване на религиозни и етнически малцинства, като мюсюлмани уйгури, тибетски будисти и последователи на Фалун Гонг.

"Китай все още е атеистична, комунистическа държава. Комунистическата партия изглежда се чувства силно застрашена, когато китайските граждани отдават повече внимание на духовността и религиозните си убеждения, отколкото на насоките на китайското правителство", коментира главният комисар на USCIRF, Гари Л. Бауер.

Според "Черната книга на комунизма", за 48 години управление (1949-1997 г.) на ККП, 65 милиона китайци са изгубили живота си от неестествена смърт в мирно време. Милиони животи са погубени в десетки политически кампании като Големия скок напред, Поземлената реформа и Културната революция.

В отговор на нестихващите репресии на ККП, през 2005 г. в Китай се зароди движението "Туейдан" за оттегляне на членство в ККП и свързаните с нея организации. До сега над 300 милиона китайци са напуснали ККП.

През 2019 г. международната медия "Епок Таймс" издаде книгата "Как призракът на комунизма управлява нашия свят", в която разкрива каква е истинската цел на комунизма и как той управлява не само комунистическите държави, но и целия останал свят.

За контакт: Георги Плешков, 0888 576 675

Източник/ци: Прессъобщение: Преследването на Фалун Гонг най-мащабната кампания на ККП след клането на площад "Тиенанмън" - Информационен Център България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!