Хъйлундзян, Китай: Момиче полудява, гледа как полицаи измъчват родителите ѝ (част 2 последна)

мъчение изтезание Фалун Гонг Китай

Китай: Момиче полудява, гледа как полицаи измъчват родителите ѝ (част 1)

През 2000 г., Юенюен от град Мудандзян, китайската провинция Хъйлундзян, е само на 13 години, когато родителите ѝ са арестувани. Причината за ареста е, че практикуват Фалун Гонг - метод за духовно усъвършенстване, преследван от комунистическия режим.

Само след три години, младото момиче преживява този ужас повторно: майка ѝ и баща ѝ са арестувани, скоро след като ги освобождават от трудов лагер.

Полицаи принуждават момичето да гледа как изтезават родителите ѝ, след което я оставят дълги часове под палещите лъчи на слънцето. Случката я травмира толкова силно, че получава психическо разстройство. Оттогава не може да се грижи сама за себе си.

Началникът на полицията: "Бийте ги до смърт!"

Няколко месеца след като освобождават родителите на 16-годишната Юенюен, от трудов лагер, ги арестуват отново, на 19 април 2003 г. Причината за ареста е, че раздавали на минувачи листовки с информация за Фалун Гонг.

Полицаи претърсват дома на семейството и изземат всички спестявания и ценности, като телевизор и златни бижута. Конфискуват дори видео плейъра на Юенюен, който тя ползва за изучаване на английски език. Когато момичето моли полицаите да ѝ го върнат, те я повалят на земята с удар, и си тръгват.

В полицейското управление в Аймин, над 10 полицаи се редуват, да изтезават родителите на Юенюен. Нанасят им жесток побой, изтезават ги на така наречената "тигрова пейка", разпъват им едновременно ръцете, краката и главата, и ги оставят да висят на тежестта си, окачени на въже, с вързани зад гърба ръце.

Полицаите хранят насилствено съпрузите, като натикват тръба в трахеите им и наливат синапено масло в устите и носовете им. След това ги душат с найлонова торба. Когато двамата изгубват съзнание, полицаите ги поливат със студена вода, за да се свестят.

През нощта, полицаите светват 200-ватова крушка пред лицата на жертвите, за да им попречат да заспят.

Шън Сяодзян, заместник-началникът на полицейското управление, окуражава полицаите по време на мъченията, провиквайки се: "Бийте ги до смърт! Няма проблем да ги изтезавате до смърт!"

Свидетелка на мъченията

Полицаи отвеждат 16-годишната Юенюен в полицейския участък и я заставят да гледа как измъчват родителите ѝ. Момичето е дълбоко потресено и травмирано.

Полицаите не позволяват на Чън (майката на Юенюен) да спи в продължение на девет дена, като част от изтезанията. Стомахът ѝ е подут от насилственото хранене със синапено масло. Полицаите изтръгват със сила кичур по кичур коса от скалпа на жената.

Чън е на ръба на смъртта, когато полицаите я изпращат в центъра за задържане в Мудандзян: остава на легло над 50 дена. Раните на краката и гърба ѝ се инфектират. В резултат на продължителното връзване и висене, ръцете и краката на жената отслабват и тя не може да се движи нормално в продължение на шест месеца. По кожата ѝ се появява краста. Получава сърцебиене.

Дъщерята губи разсъдъка си

След година и половина в центъра за задържане в Мудандзян, на 3 август 2018 г., Чън е хвърлена в женския затвор в Харбин за седем години.

Окръжният съд в Аймин първо я осъжда на шест години затвор, но след като тя обжалва присъдата, съдията я увеличава с една година.

В същото време, затварят Хоу (бащата на Юенюен) в затвора Дзиеншандзъ за неизвестен период от време.

Затворническите надзиратели често заплашват съпрузите, че ако не се откажат от убежденията си във Фалун Гонг, дъщеря им ще пострада.

Съседи на семейството разказват пред кореспондент на медията "Минхуей", че през лятото, полицаи често заставят Юенюен да стои неподвижно пред входа на жилищния им блок. Заплашват я, че ако помръдне, ще измъчват родителите ѝ. От страх, момичето се подчинява, в резултат на което краката ѝ се подуват и покриват със синини.

Обзета от страх, че полицаите ще я преследват отново, чувствайки се безпомощна и самотна, и травмирана от спомена за гледката на изтезаваните си родители, Юенюен преживява нервен срив.

Някога прилежна ученичка, Юенюен напуска училище и започва да скита по улиците. Няма пари и често рови за храна в кофите за смет.

Години по-късно, родителите на Юенюен са освободени от затвора. Когато се връщат у дома, откриват, че дъщеря им е психичноболна.

Сега Юенюен е 32-годишна, изцяло на грижите на родителите си, тъй като е неспособна да се грижи сама за себе си.

Китай: Момиче полудява, гледа как полицаи измъчват родителите ѝ (част 1)

Източник: http://ru.minghui.org/html/articles/2018/11/1/1147064.html

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/news/persecution-china/945-heilongjiang-kitai-momiche-poludiava-policai-izmychvat-roditeli-2.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!