Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай: Момиче полудява, гледа как полицаи измъчват родителите ѝ (част 1)

През 2000 г., Юенюен от град Мудандзян, китайската провинция Хъйлундзян, е само на 13 години, когато родителите ѝ са арестувани. Причината за ареста е, че практикуват Фалун Гонг - метод за духовно усъвършенстване, преследван от комунистическия режим.

Само след три години, младото момиче преживява този ужас повторно: майка ѝ и баща ѝ са арестувани, скоро след като ги освобождават от трудов лагер.

Полицаите принуждават момичето да гледа как изтезават родителите ѝ, след което я оставят дълги часове под палещите лъчи на слънцето. Случката я травмира толкова силно, че получава психическо разстройство. Оттогава не може да се грижи сама за себе си.

Милиони разбити семейства

Когато Юенаюен е съвсем малка, баща ѝ страда от болест на очите, а след инсулт през 1996 г. се придвижва трудно. Майката също има здравословни проблеми: след няколко операции тя губи работоспособността си и не може да се грижи сама за себе си.

Като по чудо, двамата съпрузи възвръщат доброто си здраве, след като започват да практикуват Фалун Гонг през 1998 г. Семейството, преди в отчаяно положение, възстановява надеждата си за по-добро бъдеще.

Но щастието им не трае дълго. След като през юли 1999 г. китайската комунистическа партия обявява национална кампания за изличаване на Фалун Гонг от страната, животът на двамата съпрузи — както и на десетки милиони последователи на древното учение — се променя драматично.

Те са арестувани през юли 2000 г. в Пекин, където отиват, да молят китайските власти за справедливост за Фалун Гонг.

Полицаи ги връщат обратно в Мудандзян, затварят ги в местен център за задържане и ги измъчват жестоко, включително хранят принудително посредством тръба в трахеята.

Юенюен понася сама всички трудности, без да се оплаква. Намира сили да издържи невероятното страдание, което никой на нейната възраст не заслужава. Убедена е, че родителите ѝ ще се върнат и че тримата отново ще бъдат сплотено семейство.

Желание да зарадва баща си

Веднъж Юенюен сама приготвя пелмени у дома. След това се качва на велосипеда си и се отправя към центъра за задържане в Мудандзян, в околностите на града. Иска да зарадва баща си, когото държат в центъра. Но се оказва, че той не е там, а е отведен в трудовия лагер Съдаоцун, където ще го държат цяла година. Никой от близките му не е уведомен за това.

Момичето силно се разстройва, но все пак решава да иде до трудовия лагер с велосипеда си, въпреки голямото разстояние. Когато пристига там, е напълно изтощена.

Първоначално от охраната на лагера отказват на Юенюен свиждане с баща ѝ. Но тя настоява и споделя на дежурния служител колко ѝ е мъчно и колко би искала баща ѝ да си хапне пелмените, които му е приготвила.

Дежурният се трогва и ѝ разрешава да се срещне с баща си.

Така Юенюен научава, че баща ѝ, Хоу Гуоджун и майка ѝ, Чън Сиухуан, са настанени в трудови лагери съответно за една и две години.

Там те са подлагани на нечовешки психически и физически мъчения. През това време дъщеря им Юенюен живее сама в дома им, и няма кой да се грижи за нея.

През студената зима в провинция Хъйлундзян, момичето стои само в празния дом, без светлина и отопление, и без достатъчно завивки. Съседите често я виждат да скита сама по улицата, обута в пантофи.

От Ru.Minghui.org

Източник: https://www.falun-bg.info/news/persecution-china/940-heilongjiang-kitai-momiche-poludiava-policai-izmychvat-roditeli-1.html

Фалун Гонг е древна китайска духовна дисциплина в будистката традиция. Фалун Гонг се състои от морални учения, медитация и четири леки упражнения, които са наистина уникален и много ефективен начин за подобряване на вашето здраве и енергийно ниво.

В основата на Фалун Гонг са ценностите на Истината, Състраданието и Толерантността (или на китайски език, Жен 真 Шан 善 Рен 忍). Фалун Дафа учи, че това са най-фундаменталните качества на Вселената и ги взема за ръководство в ежедневието и практиката.

Според думите на основателя на Фалун Гонг г-н Ли Хонгджъ, "асимилация към най-висшите качества на Вселената - Жен 真 Шан 善 Рен 忍 - е основата на практиката. Практиката се ръководи от тези върхови качества и се основава на самите закони, които са в основата на развитието на космоса ".

Фалун Гонг също е известен като "Фалун Дафа".

До 1999 г. Фалун Гонг се е превърнал в най-голямата и най-бързо развиваща се практика от този вид в Китай, ако не и в световна история. Само за седем години след въвеждането й през 1992 г., около 100 милиона души практикуват Фалун Гонг.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!