Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Конгресът на САЩ: Украйна получава само 20% от отпуснатата ѝ финансова помощ, останалото е за американските войски

Украйна получава пряко само 20% от финансовата помощ, отпускана от САЩ, заяви председателят на Комисията по външни работи на Камарата на представителите на САЩ Майкъл Маккол.

"От отпуснатите 113 млрд. долара приблизително 60 % са предназначени за американските войски, американските работници и модернизацията на американските оръжейни запаси. В действителност само 20% от средствата отиват директно при украинското правителство под формата на пряка бюджетна подкрепа", заяви той по време на изслушване в Конгреса на САЩ.

Страните от източния фланг на НАТО, сред които и България, призоваха САЩ: Засилете военното си присъствие в региона

Си Дзинпин заяви, че подготвя Китай за война

Според депутата от републиканците, които получиха мнозинство в Камарата на представителите, отчетността на отпуснатите средства ще бъде от ключово значение за продължаването на помощта за Украйна.

Австрийската опозиция напусна парламента в знак на протест срещу Зеленски

Джон Миършаймър: Поведението на САЩ е рецепта за бедствие. Войната в Украйна ще свърши като хорър (видео)

Припомняме, че миналата година републиканците инициираха одит на средствата, отпуснати от САЩ за помощ на Украйна. Сенатори внесоха резолюция, с която поискаха от президента Джо Байдън да прекрати предоставянето на военна подкрепа на Украйна.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Конгресът на САЩ: Украйна получава само 20% от отпуснатата ѝ финансова помощ, останалото е за американските войски | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!