Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Б. Ноев: Президентът Радев е в ярък конфликт на интереси

"Преди една година казах на тримата командващи трите рода войски у нас, че начинът, по който е замислена модернизацията на армията, е порочен и ще се стигне до скандали. Така и става", заяви пред бТВ бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

"Грипенът", който е избрала комисията, е спрян от производство. Шведите ни чакат да видят какво ще решим и приключват с този самолет. Румен Радев категорично заявяваше, че трябва да се закупят чисто нови самолети.

Съмненията идват от факта, че поискахме нови самолети само от шведите. От португалци и американци искаме преоборудвани изтребители. Това е нечестно. От всички трябва да се искат нови самолети и тогава да се преценяват качествата", коментира Ноев.

Според него изборът е порочен.

"Всички сделки за "Грипен" са свързани с корупционни скандали. Аз не лобирам за никой самолет, но от Ф-16 са произведени повече от 4000 изтребителя, а от "Грипен" са произведени 250. Президентът Радев е в ярък конфликт на интереси. Той е обграден от хора, които го водят към недобра ситуация", категоричен беше Ноев.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/b-noev-prezidentat-radev-e-v-yarak-konflikt-na-interesi

От „Грипен“ отговориха на Ноев: Твърденията ви са неверни и заблуждаващи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!