Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов няма да подава оставка, ако "майка ни" е втора на балотажа

Борисов ни избрал майката още през лятото! Викал и „госпожо президент”

Премиерът Бойко Борисов няма да подаде оставка, ако кандидатът на партията за президент Цецка Цачева е първа на първия тур, но втора на балотажа. Това се разбра от общо интервю на двамата пред БТВ.

При представянето на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Борисов беше казал, че ще подаде оставка при неуспех на изборите. Сега поясни, че е поел този морален ангажимент, защото е смятал, че основните му политически опоненти - БСП и ДПС, ще номинират свои кандидати в изборите. 

"Аз го казах, очаквайки, че БСП и ДПС ще имат свой представител на изборите. Оказа се, че БСП нямат кадър. Остана само моето морално желание и ще го направя, но срещу мен няма реален опонент," каза Борисов. Той подчерта, че за балотажа неговото предложение не важи, защото подкрепата за отделните партии ще стане ясна на първия, а не на втория тур.

На първия тур социологическите агенции дават предимство на кандидата на ГЕРБ, но за втория някои допускат предимство за подкрепяния от БСП Румен Радев. 

Междувременно Цецка Цачева даде да се разбере, че няма да участва в предизборния диспут в сряда по БТВ. Според неофициална информация, телевизията е получила отказ и от кандидат-президента на БСП Румен Радев.

epicenter.bg 

Борисов ни избрал майката още през лятото! Викал и „госпожо президент”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!