Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кери заплаши Москва. САЩ тестваха две нови атомни бомби

Джон Кери заплаши Москва: Няма да се поколебаем да защитим съюзниците си от НАТО

САЩ са тествали успешно две модернизирани управляеми атомни бомби В61 без боен заряд през последната седмица, съобщи Националното управление по ядрена сигурност на САЩ. Двете бомби В61-7 и В61-11 са пуснати от два бомбардировача B-2 Spirit. Новата модификация на атомната бомба В61 ще влезе на въоръжение от 2020 г. От август в САЩ започна производството ѝ. Веднага след новината Русия изрази опасения, заради технологичната възможност за управление в полет, липсващи в предишните модификации, което повишава нейната маневреност. В руското МВнР считат, че това изделие е много прецизно и същевременно с по-малка мощност, а това може да снижи прага за използване на оръжието. /novini.bg/

САЩ не биха се отрекли никога от задълженията си по чл. 5 от Вашингтонския договор, ако някой от съюзниците в НАТО бъде заплашен. Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери в едночасово слово в Брюксел, организирано от "Джърмън Маршал фонд". 

НАТО е отбранителен съюз. Руснаците трябва да знаят, че въпреки това, което им казва техният лидер, не търсим сблъсък с тяхната страна. Москва не трябва да се съмнява, че ще защитаваме нашите позиции. Не трябва да забравяме, че санкциите срещу Русия бяха въведени заради нарушенията на международното право с действията в Украйна, добави Кери, цитиран от БТА. 

Той определи разнообразяването на енергийните източници като предпазен щит за Европа. Всяка държава от НАТО и ЕС подкрепя усилията ни срещу "Ислямска държава". Ще надделеем, без да променяме обществата си, посочи американският държавен секретар. 

По неговите думи обстановката в Сирия изглежда като "шест едновременни войни". Кери определи решението на Вашингтон за преустановяването на преговорите с Москва по сирийската криза като трудно. Той поясни, че САЩ остават решени за постигането на мир в Сирия. Ще продължим да търсим трайно прекратяване на насилието, включително с отмяната на военните действия в някои райони. Руската страна знае как това може да се постигне. 

Всички групи на място са съгласни с преминаването на хуманитарни колони, остава да се съгласят сирийските и руските власти, уточни Кери. 

Продължаваме да вярваме, че политическото решение е единственото, което би запазило Сирия цяла. Русия и режимът на Башар Асад се отказаха от дипломацията и търсят военно решение през трупове, страдание и разрушение, обобщи американският държавен секретар. 

По неговите думи решението на проблема с бежанците е в прекратяването на войните. Кери отбеляза, че цяло поколение сирийски деца е заплашено от радикализация заради липсата на достъп до училище. 
Нито Европа, нито САЩ могат да бъдат спокойни, докато световното богатство е разпределено сред толкова малко хора, отбеляза Кери. Той защити идеята за двустранно търговско споразумение между ЕС и САЩ. 

По неговите думи Европа и Америка заедно са постигнали много в последните десетилетия. Никога нямаше да победим комунизма

Да не забравяме: САЩ създадоха и комунизма

Как САЩ създадоха

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

или да падне Берлинската стена, нямаше да се повиши броят на демокрациите по света в последните десетилетия, ако бяхме послушали онези, които ни съветваха да се разделим. Никога не трябва да приемаме за даденост постигнатото с единството на Европа. 

Трансатлантическото партньорство не е трофей от миналото, то трябва да бъде подновявано всеки ден и с всяко поколение. Партньорството ни е от ключово значение за общата ни сигурност, коментира Кери. 

Той призова за пресичане на корупцията в световен мащаб и за по-задълбочен, постоянен и бърз обмен на разузнавателни данни от двете страни на Атлантика. 

Онези, които искат да разрушат нашия съюз, подценяват ценностите, които са ни обединили. Реформите в ЕС очевидно са необходими, но разпускането на общностните институции би било опасно и късогледо. Единството в Европа и сътрудничеството със САЩ са абсолютно задължителни за успеха в света, посочи в словото си държавният секретар на САЩ.

epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!