"Тайното правителство на света" лансира Кристалина Георгиева за генсек на ООН, българското се подчинява

Сбъдна се! Издигат кандидатката на Сорос за шеф на ООН Кристалина на мястото на Бокова


Организация на Сорос снабдява бежанците със специално ръководство (видео)

Сорос награди Кристалина Георгиева - Еврокомисарката взе приз за принос към изграждането на Отворено общество

Европейският комисар Кристалина Георгиева присъства на заседанието на групата Билдерберг в Дрезден вчера, където бившият председател на ЕК Жозе Мануел Барозу я рекламира като следващия генерален секретар на ООН, разкри EurActiv.com.

Близо 130 представители на големия бизнес, политиката и науката от общо 20 държави се събраха за едно от най-тайните събития в света – ежегодната конференция на Билдерберг. Така се нарича групата на западния елит, която се опитва да поддържа трансатлантическите връзки или т.н. световно правителство.

В официалния списък на участниците в иначе обвитата с мистерии среща присъства името на Георгиева. Според програмата на Комисията тя наистина е била в Германия по това време. Въпреки че в нея не се споменава нищо за Билдерберг. Кристалина е държала реч на конференция в Берлин, посветена на мястото на Европа в променящия се свят, а също така се е срещнала в Дрезден със Станислав Тилич, премиера на Саксония.

EurActiv поиска от изпълнителната власт да потвърди или отрече дали Георгиева е участвала в срещата и получи потвърждение, че участието й е в лично качество.

Пред български медии, Георгиева заявила, че е присъствала на срещата в лично качество, но "представлявала позицията на Комисията".

Името на еврокомисаря се появява в списъка на присъствалите заедно с личности като премиера на Холандия Марк Рюте,  ръководителя на МВФ Кристин Лагард,  министъра на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер, лидера на партия Нова демокрация в Гърция Кириакос Мицотакис, министъра на финансите на Ирландия Майкъл Нунан, бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, Барозу и други.

Бившият президент на Европейския съвет Херман Ван Ромпой беше домакин на събитието, когато то бе в Брюксел и така си осигури назначаването си на поста през 2009 година. 

Барозу присъства на събиранията, без да ги пази в тайна. През 2015 г. Комисията одобри неговия план да стане член на ръководната група на конференциите на тайното световно правителство. Във вторник (07 юни) по време на посещението си в Българи той  е поискал  от министър-председателя Бойко Борисов да промени българската кандидатура за висшия пост.

На 8 февруари българското правителство обяви, че Георгиева ще продължи с нейните задължения, за да сложи край на спекулациите, че тя ще се кандидатира за генерален секретар на ООН. В същия ден Борисов потвърди номинацията на Ирина Бокова, която в момента е шеф на ЮНЕСКО, като кандидат на България за мястото на Бан Ки-мун, чийто втори мандат изтича на 31 декември.

Но EurActiv научих, че Георгиева е изпратила бившия португалски евродепутат Марио Давид да лобира за това друга страна да я номинира за висшия пост. Според източници Давид поддържа тесни контакти с правителствата на Унгария и Албания.

Източник от ООН твърди, че наистина, друга страна от Източна Европа може да номинира Георгиева, като е споменато името на Албания. А последното изслушване на новите кандидати позицията може да се проведе около 10 юли.

Ако друга държава номинира Георгиева, това ще бъде прецедент в практиката на ООН.

Поддръжници на Георгиева в София, които са в близост до Фондация на Джордж Сорос Отворено общество, оказват натиск върху Борисов да оттегли кандидатурата на Бокова.

В същото време 9 страни от 15-членния съвет за сигурност на ООН вече изразиха подкрепата си за Бокова.

19min.bg

Сорос награди Кристалина Георгиева - Еврокомисарката взе приз за принос към изграждането на Отворено общество

Кристалина Георгиева е агент на ДС и ЦРУ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!