Защо светът възприема американците като нация на убийци?

Няма да има мир, докато САЩ не престанат да търгуват с оръжие и да разпалват войни, пише "Питсбърг Пост Газет"

"На земята няма да има мир докато САЩ не престанат да търгуват с оръжие и да разпалват войни", пише в коментар, публикуван в новогодишния брой на американския вестник "Питсбърг Пост Газет". Статията е дело на помощник главния редактор на изданието, бивш посланик в много страни, Дан Симпсън."Разглеждайки отношението към САЩ в края на 2015 г. стигам до извода, че ние сме нация от убийци, у дама и зад граница", пише бившият дипломат, цитиран от ТАСС. "Харесва ли ви или не - това е нашата репутация. Повечето чужденци, с които съм се срещал, ни считат за луди. Практически всички масово виждат в нас заплаха заплаха за световния мир". "Зад граница ни считат за убийци. На другите страни им остава само да се молят на техния бог или богове за това, САЩ да не решат да им налагат своята воля, било по пътя на налагане на някаква форма на управление, която по наше мнение им подхожда, или чрез използване на някакви нарушения, извършени от тях, като предлог, да изсипят своите бомби върху тях или да изпратят безпилотни самолети да убият техните лидери", пише Симпсън.

В потвърждение на думите си той привежда редица примери - от Ирак и Афганистан до Либия и Йемен. Той изразява мнение, че "някои т. нар. съюзници на САЩ, като например британците, вземат наша страна в опитите си някак да обуздаят нашите смъртоносни наклонности. По думите му, други страни, включително Индия, която САЩ ухажват като потенциален купувач на американски оръжия, не случайно предпочитат да работят не със САЩ, а с Русия.


По отношение на вътрешната политика на САЩ неласкавите отзиви на Симпсън са свързани със свободната продажба на оръжия и регулярните случаи на безразборна стрелба, "включително в църкви и училища". Според автора за всичко това виновни преди всичко е "оръжейната промишленост" на САЩ и влиятелното й лоби. Той призовава в заключение американското ръководство "да върне у дома своите войски". "Докато не направим това, на земята няма да има мир. Нека не бъдем убийци". Бившият посланик на САЩ в Москва Джак Матлок постави тази статия на страницата си във Фейсбук и добави като коментар, че "за съжаление в нея има повече истини, отколкото много от нас биха искали да признаят".

БЛИЦ/

САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ
American Journal of Public Health
публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес...

Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни

Носителят на Нобелова награда за мир, който бомбардира седем държави…

Шефът на Raiffeisenbank: САЩ ще се борят с Русия до последния европеец

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

Джими Картър: САЩ – това е „олигархия с неограничени политически подкупи“ (видео)

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Да не забравяме: Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...  

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!