България ще консултира Куба как да си унищожи икономиката?!

„Не може само с икономисти, ще им трябват и биячи за по-апетитните бизнес сектори. Дръжте се кубинци! Ние, българите, по постижения сега гоним Мексико, всичко е разделено на картели…. Имаме готови икономически пакети, само трябва да се свържете с наш специалист и уговорите среща в удобно за вас време”

Куба иска български специалисти да консултират страната при преструктуриране на държавните предприятия. Това стана ясно от среща в Хавана на министъра на икономиката Божидар Лукарски  със заместник-председателя на министерския съвет на Куба и министър на икономиката и планирането Марино Мурильо Хорхе. Кубинският министър запозна българския си колега с концепцията за по-голяма независимост на частния сектор и преструктуриране на държавните предприятия. Министър Лукарски представи на кубинския си колега опита на България в процеса на преструктуриране и приватизация на държавния сектор. 

Какво може да дадем на кубинците като опит – коментари в мрежата:

………..

Това сигурно е някаква шега. Приватизацията у нас е най-голямото престъпление в последните 50 години! Чрез нея най-дивашки бяха унищожени повечето читави предприятия в страната. Това предизвика вълна от емиграция и обезлюдяване на цели региони. До ден днешен се влачат последиците от тази унищожителна политика.

………..

Куба иска консултации как да си унищожи икономиката?! България е подходящ избор от страна на кубинците! Няма друга държава с такъв безценен опит в самоунищожението си! Кого да им предложим? Иван Костов на първо място. Той ще  ги научи как да си фалират въздушния превозвач и  да го продадат за 1 лев. След това ще създаде едни кубински РМД-та и ще въведе приватизацията, която в наш вариант изглежда така – народните блага в ръцете на бившите комунисти и ченгета от ДС.

………..

При преструктурирането след 1989 г (да се разбира – голямото грабене), зад всеки счетоводител стоеше и по една мутра с бухалка. Онези, които стояха по-близо до каците с меда, се облизваха доволно и си отвориха и сметки в западноевропейски банки. Настъпи смут, в част от секторите се дадоха жертви: през деня си стискаха ръцете в костюми, вечер се гонеха със съчетания на бухалки, из заведения и горички. Държавната администрация се разпореждаше с документи и нотариални актове, все едно са ги донесли от къщи… Демокрацията навлезе с такава пара из България, че сълзи ни потекоха, но не от умиление. Разбрахме, че сме продали България за стъклени топчета, но късно. Та не може само с икономисти, ще им трябват и биячи за по-апетитните бизнес сектори : ) Дръжте се кубинци! Ние българите, по постижения сега гоним Мексико, всичко е разделено на картели…

………..

Горките кубинци! От радост, че ембаргото е свалено, сигурно са си изгубили ума!

…………

Нашите знаят само как се скапва една работеща система, а не как се гради такава. Куба се слави с отлична – най-добрата в света – медицинска услуга от раждането    до края на живота на човека, със съвети за начина на здравословния живот, не само с лечение на разни несъществуващи болести и с ненужни операции. Какво могат да ги посъветват в тази област нашите „герои на прехода“?!  Човешки им съчувствам, ако наистина се захванат да слушат нашите унищожители на всичко добро, което имахме при соца, и замяната му с някакви кухи корумпирани институции, които постоянно се преименуват и преустройват, с цел настаняване на някои „наши момичета“ на високоплатени длъжности!

…………..

Тази новина ме развесели! Добре сме се справили значи – 2,5 милиона работят зад граница и пращат пари на роднини. Ако това бъдеще искат кубинците-ще им помогнем много.

…………..

На тия кубинци да не би чавка да им е изпила мозъците!?????? От държава УНИЩОЖИЛА САМА СЕБЕ СИ икономически, Куба иска СЪВЕТИ…!?????????

……………

Не е виц и не е смешно. Напротив – кубинската мафия знае от кого да вземе консултации. Няма интерес да пита Унгария, Чехия или Полша.

……………

С българските икономисти как ще я втасат, понятие си нямат !! Ще помнят и ще приказват двеста години напред, кога са вземали терк от български икономисти.

……………

ИМАМЕ, ОТ ВСИЧКИ И ПО МНОГО…

И икономисти, и финансисти, и юристи, и спортисти, и кметове, и министри, че даже и депутати имаме. Харизваме ви ги всичките, че даже не искаме и да ни ги връщате – те нас ни оправиха вече, нека и вас да оправят.
Само по-бързо елате да си ги вземете. Ако се дърпат – ще помагаме, нЕма се плашите.

……………

Смях! Класация на Световната банка за 2014 г. Куба – 55-то място, 21,000 долара на човек. България – 69-то място, 16,300 долара на човек. По класацията на МВФ – същото. По класацията за 2012, 2013 – същото. А ние още вярваме на пропагандата и представата за Куба от времето на Данчето Христова, Господ здраве да и дава!

……………

Ние сме последната страна, която може да им послужи за добър пример. Тоя министър е последният човек, който може да дава съвети, как се преструктурира икономика. Защото неговите предшественици я унищожиха и разпродадоха, след което се оттеглиха от властта, за да преживят спокойно заграбеното. Имена няма нужда да цитирам, нали? И след време отново се появиха в ново качество – като реформатори. Реформатори на какво? Нали те първи реформираха нашата икономика така, че народа се пръсна по четирите краища на света.

…………..

Единственото, което могат да научат от нашите икономисти, е как да бъде разграбено и ликвидирано всичко за най-кратко време. Разрушителната мощ на българския икономист е много по голяма от разрушителната мощ на ядрените ракети пършинг.

………….

Нашите икономисти могат да им дадат ценни съвети. Например, как да изтеглят голям заем от МВФ, как да го усвоят петнадесетина човека, и след това, без никой да разбере, народът да го връща 20 години. Как да си направят компании в Америка, Канада или други западни страни, като Австрия, например, които да използват за перални, посредством сметки в офшорни зони.  Ще ви разясним как да си въведете ДДС – много е освежителен за икономиката, чрез който ще си живеете още по-добре. Имаме готови икономически пакети, само трябва да се свържете с наш специалист и уговорите среща в удобно за вас време.

……………

Има сделка. Ние им изпращаме наши икономисти, начело с бай Костов да им съсипят Кубата, а те ни изпращат свои , за да поправят пораженията върху държавата от нашите експерти. 

Източник: Интернет /mejdu-redovete.com/

Да не забравяме: САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!