Доналд Тръмп: САЩ губи 400 млрд. долара на година заради китайската икономическа политика

Милиардерът посочи Китай за икономически враг

Доналд Тръмп

Китай нанася загуба на САЩ от порядъка на 400 млрд. долара на година поради дисбаланса в двустранната търговия. Такава оценка даде в интервю за телевизия ABC милиардерът Доналд Тръмп, представител на Републиканската партия и кандидат за президент на предстоящите избори.

"В процеса на този дисбаланс ние губим 400 млрд. долара на година", подчерта Тръмп. "Те буквално ни убиват", добави той.

Републиканецът нарича Пекин в своята политическа програма икономически враг на Америка заради манипулирането на обменния курс на националната валута - юана. 

"Ако спечеля, още в първия ден на работа на администрацията ми ще причисля Китай в категорията на валутните манипулатори", обеща политикът. - Това ще положи началото на процеса на противопоставяне на изкуствено евтините китайски стоки, защитата на американските производители и работници, а също така нарастване на работните места в САЩ. Ние трябва да сложим край на шантажа на Китай".

От друга страна по мнение на Барак Обама "валутните манипулации" в американско-китайските отношения са били проблем на миналото. Обама счита, че след неговото идване в Белия дом през 2009 г. ситуацията е станала доста по-положителна. /БЛИЦ/

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!