Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ние не искаме бежанците, а те искаха ли да им носим „демокрация“ в държавите?

Западните държави сами са си виновни и за огромния поток от бежанци от Близкия Изток и Африка и за възхода на радикализма, които са резултат от политиката и войните, които те водят…

война с/у терора

Глас народен: 51% се боят от съседи имигранти

В следствие на военните авантюри на Съединените щати в Близкия Изток през последните дванадесет години са били избити над 2 млн.души, сочи докладът на Лекарите в света за предотвратяване на ядрената война. Повечето са избити в Ирак. От 1991г., по време на американските инвазии в Ирак, са били избити над 4% от цялото население на страната, което надхвърля 1 млн.души.

Със своите безкрайни войни и военни интервенции САЩ и Северноатлантическият алианс предизвикаха невиждана миграционна вълна от времето на Втората световна война. В онези години милиони хора се преселваха и напускаха държавите си, за да избягат от нацистките окупатори, а днес бягат от войните, в които са замесени куп западни държави, начело със САЩ. Това, което наблюдаваме спокойно може да се нарече преселение на народите.

Бомбардираните от Съединените щати държави жители на Земята са една трета от цялото й население…

Нека погледнем откъде идват най-много бежанци и незаконни имигранти: Ирак, Афганистан, Сирия, Мали и тн. – все държави, в които Запада е военно ангажиран. Най-много, разбира се, са бежанците от Сирия, в която държави като Саудитска Арабия, САЩ, Германия, Франция, Израел и Великобритания подпомагат т.нар. „бунтовници“, които играят ролята на прокси-армия, чиято цел е да свали от власт президента Асад. Това, което предлагат – ислямистки шериат и тези, които се бият срещу сирийската арабска армия – джихадисти като бойците на ИДИЛ и фронт Ал-нусра не са никак добра алтернатива на режимът в Дамаск.

Какво се случва с Ирак и Афганистан? Съвсем наскоро американците се оттеглиха от тези две държави официално. Никой не коментира, обаче, какво оставят след себе си? България също участва с контингенти в Ирак и Афганистан. Първо никой не можа да даде смислено обяснение защо трябва да пращаме войници там и какво търсят те в тези държави. Никой не може даде смислен отговор на този въпрос пред широката общественост в България, болшинството, от която не одобрява подобни неща. 12 години след инвазията от 2003г. и „освобождаването“ на Ирак страната оглавява класациите, редом с Афганистан, за най-лошо място за живеене с най-нещастните граждани. Разбиха цяла Либия с бомбардировки, всякакви екстремистки групи и радикали воюват за властта в Либия и в момента в страната действат общо три правителства. И оттам потеглиха десетки хиляди емигранти и бежанци. Само до август, 2015г. през Средиземноморието на европейските брегове – Гърция и Италия са „акустирали“ над 300 хил.бежанци и имигранти – четири пъти повече от миналата година, а до края на годината има още цели четири месеца. Само бежанците от Сирия от началото на войната до днес са станали 4 млн.души, според данните на ООН. На 27 август върховния комисар по бежанците на ООН – Антонио Гутериш, обяви в Женева, че системата за справяне с бежанския проблем на ЕС е „напълно нефункционираща“. 

След себе си силите на НАТО оставиха пълен хаос в Афганистан, Ирак и Либия. Афганистан стана износител и производител на 98% от световния хероин при все, че през 2002г. производството в страната бе буквално унищожено от талибаните. Тоест, талибаните, успяха да се справят с лекота с такъв сериозен проблем за време, а САЩ и НАТО не успяха за повече от десетилетие ли? Истината е, че на афганските селяни бе позволено да се препитават чрез опиума и хероинът, за да не се противят много, много срещу продължителната окупация. Тя приключи съвсем скоро и страната беше оставена почти директно в ръцете на вилнеещите талибани. В целия регион се развилня „Ислямска Държава“, която под носа на силите на НАТО и САЩ успя да завладее около 40% от иракската територия. Често се случваше САЩ да доставят оръжие на джихадистите, което след това обясняваха, че се е случило „по грешка“. Ако трябва да се върнем назад, то трябва да не пропускаме същественият факт, че „Ислямска държава“ е издънка на „Ал Кайда“, а за нейното израстване имаше основен принос именно политиката на Вашингтон, който подпомагаше муджахидините, водени от Осама Бин Ладен, за да могат да се бият срещу съветските окупатори в Афганистан. Трябва да сме много мнителни, когато днес чуваме за „бойци за демокрация“, „бунтовници“ и „умерени“ в Сирия, които се биели, за да освободят страната от злият режим на Башар ал Асад. Защото през онези години същите тези западни медии наричаха Ладен „господин Бин Ладен“, „саудитски бизнесмен“, „боец за мир“, „антикомунист“ и всичко друго, но не и терорист, какъвто си беше. Същите тези фанатични муджахидини, обучавани от САЩ и радикализирани от саудитски сунитски радикални учители също бяха описвани с разни романтични определения, които днес слушаме за радикалите и наемниците в Сирия днес. В момента Турция, САЩ, Саудитска Арабия и други ги въоръжават и подпомагат, правейки всичко възможно да свалят режима на Дамаск и да продължат войната колкото дълго е нужно. Така се генерира огромна вълна от сирийски пришълци, които правят всичко възможно да се спасят, като често търсят убежище в държави, които са преки или непреки инициатори на войната в родната им Сирия. След това тези държави като Франция и Германия, които с разузнаването си подпомагат наемниците в Сирия се вайкат какво да правят, когато през границите им нахлуват стотици хиляди бежанци. А главния виновник – САЩ отново е тъй далеч и спокоен. Неговите територии са далеч от войните в Близкия Изток и Украйна (за която също имат принос и то директен, след като наредиха на правителството в Киев да започне наказателната операция на Югоизток) и цялата тежест да посреща и да се грижи за бежанците се пада на Европа. През 2013г. САЩ са приели „цели“ 37 сирийски бежанци, през тази и идната 2016 година броят им щял да набъбне до няколкостотин души, пишенемското издание „Дойче Веле“. 

Франция все още си мисли, че се намираме във времената на Колониализма, а тя са онази велика империя от времето на Наполеон. По тази причина няколко десетки хиляди френски войници вършеят из Африка:  Кот д’Ивоар, Конго, Мали, Джибути, ЦАР, Либерия, Гвинея, Габон, Западна Сахара, Хаити и др. Всички тези черни републики генерират голям брой бежанци и имигранти заради военното присъствие на държави като Франция, които преследват икономическите си амбиции. Или казано накратко – грабят ги. Но вие няма да прочетете подобни коментари във френските или коя да е западноевропейска медия. Още по-малко бихте прочели в американската преса или чули по „Си Ен Ен“ коментар, че постоянната намеса на САЩ в Близкия Изток и хаосът, който оставят навсякъде след себе си е основната причина за огромната бежанска вълна от региона. 

В австрийските медии дори започнаха да циркулират анализи, според които САЩ директно участват в организацията на невижданото огромно „преселение на народите“ от Африка и Близкия Изток в Европа. Според източник от австрийското контраразузнаване САЩ финансират голяма част от корабите, които прекарват нелегалните имигранти и бежанците в държавите от Европа.

Западните държави, които чрез безкрайните си военни авантюри и кръстоносни походи в Близкия Изток и Африка принудиха милиони хора да бягат от тези държави, за да се спасят, тъй като получиха всичко друго, но не и прокламираните „свобода“ или „демокрация“ следва да поемат отговорността за тези невинни хора. Така е справедливо. Европейските лидери се чудят как да си прехвърлят бежанците и имигрантите един на друг. От Унгария в Германия, от Германия в България. Никой не ги иска, но и никой не се сеща за причината за тяхната „инвазия“. А тя се крие в самите тях. Откъде накъде България да приютява още и още бежанци, идващи главно от Турция – държава, в която не са били под заплаха и съответно всъщност не са никакви „бежанци“, а незаконни имигранти по силата на международното право, при все че сме най-бедната държава в целия евросъюз с минимална заплата от 159 евро и нищожни пенсии. България може да приеме не повече от 7 000 бежанци и макар да крият реалния им брой у нас, то се очаква те да станат между 30 и 40 хил.души. Издръжката само на един бежанец месечно представлява разход на държавата от 1 000лв. Оставяме настрана и огромния риск, пред който е изправена цяла Европа – хиляди екстремисти и членове на ислямистки организации да се влеят сред бежанците и да влязат на Стария континент. Всъщност няма начин да не са навлезли и много такива лица, замислете се: споменах, че само през Средиземно море са навлезли над 300 хил.души за осем месеца от 2015 г. (до края на август), невъзможно ли звучи предположението едно определено число от тези 300 хил.души да са именно радикални ислямисти, а в по-добрия случай – податливи на вербуване и промиване на мозъка?!

Едва ли ние българите сме по-коравосърдечни и безчовечни към бежанците. Напротив. Да, чуваме негативни коментари, но хората са в правото си. Не може да имаме капацитет да посрещнем седем хиляди души, а на ден, според говорителя на Върховния комисарият за бежанците на ООН – Борис Чершиков в България на седмица да влизат средно по 200 души– нелегални имигранти и бежанци от войната в Сирия. Едва ли някой остава безразличен пред кадрите и снимките на плачещи деца в бежанските лагери, изплашените майки, бащи, баби и дядовци, които са дали последните си пари на трафикантите на хора, за да успеят да избягат от разрушените си държави. Пак повтарям, че в повечето случаи това са разрушени от западните интервенции и акции. Но идват тук само, за да намерят мизерията и гладът в бежанския лагер: без право нито да продължат напред, нито да работят, нито да получат гражданство. Нищо. Просто стоят и чакат да решат какво да ги правят. Най-вероятно ще ги изхвърлят, когато намерят къде. Тъжно е, когато чуваме, че над 70 души са посрещнали смърта си по ужасяващ начин като този да умрат от задушаване в някакъв бус в Австрия, докаран от българи и румънци-трафиканти. Или да бъдат измамени и убити от трафикантите – застреляни и хвърлени във водите на Средиземно море. Това са хора, човеци, като нас. След това „бежанци“, „незаконни емигранти“ и още след това „мюсюлмани“ или какви да е.

Целият свят тъне в хаос, беднотия и войни. И не да дискутират как да се отърват от бежанците лидерите на Европа и техните ченгета и комисари следва да си устройват спешни срещи. Европа трябва да промени политиката си, да престане да се замесва в авантюрите на САЩ и да осъзнае, че не се намираме в колониализмът и годините на европейските империи. Никой не е канил американците, немците, българите, французите и кой ли още не в собствената си държава да го „освобождава“. Сами отидохме там и сами оплескахме всичко. Сами сме си виновни. Едни строят стени, като българите и гърците, турците пък минират цялата си граница, а голяма част от бежанците от Сирия вкарват у нас. Но не стени и мини и прехвърлянето на хората като някакви безжизнени багажи е решение. Решението е в това да спрем да воюваме където ни падне и за каквото ни падне. Защото всички войни се водят за ресурси и геополитическо влияние. Струваше ли си златото и нефта? За САЩ – да, за Европа – едва ли. /alterinformation.wordpress.com/

Човек на Колин Пауъл: САЩ се ръководени от 400 олигарси

Проучване на университета в Принстън: САЩ е олигархия, а не демокрация!

Да не забравяме: САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!