Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ дават 2 милиона долара, за да нарежем 9802 съветски бомби. После ще си купим американски за повече? Със заем разбира се...

Боеприпасите са получени по линия на Варшавския договор

САЩ ще ни дарят 2 млн. долара, за да унищожим 9802 (900 тона) забранени и опасни касетъчни бомби, които в момента са в складовете на Българската армия, пише „Труд”. В момента върви и проектозакон, които ще регламентира тази дейност. Той влиза за гласуване в парламента наесен.

Страната ни е една от 94-те държави, които на 3 декември 2008 г. подписаха в Осло конвенция за касетъчните боеприпаси. Според договорката България се ангажира да свали от въоръжение и да унищожи всички подобни бомби. През 2011 г. Народното събрание ратифицира споразумението.

Тенденцията в света е да бъде намалена употребата на този тип боеприпаси, за да се ограничат до минимум жертвите сред цивилното население.

Касетъчните бомби причиняват поражения на много голяма площ. До 40% от компонентите в една бомба не се взривяват веднага. Те се разпръскват по земята и по-късно осакатяват хора, които ги откриват или имат контакт с тях.

В България с такива бомби не са правени дори учения. Те са ни дадени от СССР по линия на Варшавския договор. Всяка държава - страна по конвенцията, е длъжна да унищожи запасите от касетъчни боеприпаси в срок не по-късно от 8 г. след подписването на документа. Тоест крайният срок за България е 2016 г. /БЛИЦ/

Унищожаването на Българската Армия и нещо за НАТО

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!