Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Страховита прогноза: До 10 години ЕС се разпада, Русия я чакал колапс, нов европейски лидер става...

Банкерски планове

Своята прогноза за следващите 10 години публикува Strategic Forecasting Inc., позната със съкратеното си име Stratfor, съобщи Business Insider. Според експертите, през идващото десетилетие светът ще стане по-опасен и непредсказуем, големите държави ще преживеят хаос и икономически упадък, а властта на САЩ ще намалее.

За Европейския съюз идват преломни години и разпад, се казва още в доклада. Вероятно ще се

образуват четири различни Европейски съюзи- Западна Европа, Източна Европа, Скандинавия и Британските острови. Възможно е да се запази някаква обща структура, но тя ще е само с представителни функции.

Русия ще преживее колапс. Аналитиците смятат, че в страната няма да се състои революция, но Москва ще загуби значителна част от контрола си върху регионите и ще се образува вакуум. Така руската федерация ще заприлича на страна с полуавтономни региони и слаба централна власт.

Руският ядрен арсенал е разпръснат на огромна географска територия. С политическата дезинтеграция в страната ядрените оръжия на Москва могат да попаднат във вакуум и това според “Стратфор” ще е най-големият проблем на следващото десетилетие. САЩ са единствената страна, която може да се справи с този проблем, като за целта може да се наложи да изпраща военни части, за да спре търговията с тези оръжия.

Най-добро изглежда бъдещето на Полша. Тази страна ще стане водеща европейска сила и до голяма степен ще измести Германия от лидерската й позиция. Поляците няма да намаляват като население, икономиката им ще върви с ускорени темпове и в крайна сметка ще станат новия европейски лидер.

Германия ще преживее трудни времена, тъй като икономиката ѝ е зависима от експорта и се облагодетелства много от либерализацията на търговията на територията на ЕС и въвеждането на еврото. Тя ще е най-големият губещ от кризата на еврото.

САЩ ще запазят своята водеща роля в икономиката, политиката и военните сили, но нещата няма да са както днес. Страната няма да се намесва в събития по цялото земно кълбо, а само там, където има непосредствени интереси.

САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ
American Journal of Public Health
публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес...

Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Прогнозата на експертите вижда и появата на 16 нови „Китая”, които ще развиват икономиката подобно на китайската. Те ще вървят и с ускорени темпове в световната икономика. Става дума за Мексико, Никарагуа, Доминиканската република, Перу, Етиопия, Уганда, Кения, Танзания, Бангладеш, Миянмар, Шри Ланка, Лаос, Виетнам, Камбоджа, Филипините и Индонезия. /БЛИЦ; economic.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!