Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Официално: Турски поток в действие до 2016 година - САЩ "посъветвали" Гърция да не се включва в "Турски поток" иначе... ще стане като в България...

Турски поток

"Газпром е дал разпореждане за начало на работата по строителството на газопровода "Турски поток", съобщи италианската компания "Saipem", която е изпълнител на строителството на газопровода, съобщава economic.bg.

За разлика от "Южен поток", който предполагаше мащабно строителство на инфраструктури в Европа, проектът "Турски поток" се ограничава до строителството на тръбопровод по дъното на Черно море и газоразпределителен хъб на границата между Турция и Гърция.

Европейските клиенти на "Газпром" трябва да си построят сами Цялата останала инфраструктура. "Saipem" съобщи, че е получила уведомление от клиента South Stream Transport B.V. за възобновяване на работата по договора. South Stream Transport B.V. е изцяло собственост на "Газпром". По-рано ръководителят на "Газпром" Алексей Милер заяви, че "Строителството на газопровода "Турски поток" може да започне още в петък /08.05/. Той добави, че газопроводът ще бъде пуснат в експлоатация през декември 2016 г. По-голямата част на трасето на "Турски поток" ще преминава по дъното на Черно море, което съвпада с предварително съгласувания маршрут на "Южен поток".

САЩ са "посъветвали" Гърция да не се включва в "Турски поток" иначе... ще стане като в България...

САЩ са призовали властите в Гърция да не се включват в продължаване на газопровода, известен като "Турски поток", през своя територия към Централна Европа и вместо това да подкрепят Трансадриатическия газопровод с газ от Азербайджан към Италия и Западана Европа пише glasove.com.

Според Вашингтон отказ от руско-турския проект ще направи Гърция по-малко зависима от руския газ за сметка на американските интереси.

Официална позиция на американското посолство в Атина изказва "тревога, че гръцкото участие в "Турски поток" ще се отрази негативно на енергийното разнообразие", като ги предупреди какво ще последва в случай на несъобразяване с препоръките на САЩ, това "ще привлече вниманието на антимонополните органи на ЕС", както това стана в България с цел предотвратяване на Южен поток.

За спирането на Турски поток е необходимо разиграването на украински или българси сценарии в страните през които минава трасето.

Събитията в Македония, втората страна по трасето, много напомнят украинския сценарий. Сърбия, която е следваща по трасето, счете за нужно да изпрати военни части край границата с Македония, за да гарантира сигурността и спокойствието в района. „Поради повишен риск от тероризъм, на сръбската граница с Македония са разположени допълнителни сили на сръбската армия и полицията“, пише сръбския „Блиц“.

Според информационна агенция МИА в Куманово са убити петима полицаи и също толкова терористи са ликвидирани. Македонското електронно издание НОВА съобщава за 30 пострадалите полицаи.

Ще успее ли САЩ да осуети изграждането и на Турски поток?

Само времето ще покаже, но случайно или не първите жертви по трасето вече са факт и Македония пламна от протести, бомбени атентати и бунтове.

Прилича ли ви на Украйна?

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ
American Journal of Public Health
публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес...

Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни

Да не забравяме: САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!