US-журналист: САЩ не могат да се примирят с военната мощ на Русия - Лавров: САЩ искат да унищожат партньорството Русия - ЕС

Русия не е поклонник на империята САЩ, с което Вашингтон не може да се примири, заявява американският журналист Уилям Блум в интервю за RT. Вече второ столетие, поне от 1890-те години, основната цел на Америка е световното господство. НАТО сега напълно споделя политиката на Вашингтон.

Алиансът сега е онази сила, с помощта на която САЩ провеждат своята външна политика и няма никакъв смисъл да се прави различие между американската външна политика и политиката на НАТО, заявява Блум.

„САЩ не искат да се примирят, че някой може да им застане на пътя на разширяване на империята, а Русия и Китай са единствените страни, които са способни на това” – твърди Блум.

„Вашингтон не иска мир или война. Той иска световно господство и ако той може да го постигне по мирен път, това е добре. Ако не може, то тогава ще води война. Всичко е много просто” – заявява Блум.

„Насилието и политиката на САЩ винаги са неотделими. Позволете ми накратко да припомня: От 1946 г. са предприети опити да бъдат свалени над 50 чужди правителства. Вашингтон е направил опит да убие над 50 ръководители на чужди държави. САЩ са бомбардирали хора в 30 страни, потушавали са революции най-малко в 20 страни... Това е рекорд, нямащ аналог в историята на човечеството, и няма основание да се мисли, че Вашингтон ще промени своята политика, ако, разбира се, на политическата сцена не се появят играчи с по-голяма сила, които действително могат да победят САЩ” – е убеден журналистът.

Русия има много мощни военни възможности и тя не е поклонник на империята САЩ, което, с поред журналиста, я превръща във враг на Вашингтон.

„Ето всичко, което е нужно, за да станете враг на САЩ: вие не се възхищавате от нас и имате военна сила” – обобщава Блум./БЛИЦ/

Лавров: САЩ искат да унищожат партньорството Русия - ЕС

/КРОСС/ "Целта на САЩ в ситуацията с Украйна е да не позволят на Русия да продължи сътрудничеството си с ЕС, особено с Германия", заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Не се съмнявам, че това е стратегическа цел. Казвам това не просто, защото предполагам, а защото имам източници, на които вярвам", заяви Лавров пред радио "Сателит" и "Ехото на Москва". /cross.bg/

Шефът на Raiffeisenbank: САЩ ще се борят с Русия до последния европеец

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ
American Journal of Public Health
публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес...

Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Да не забравяме: Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!