Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Д-р Пол Крейг Робъртс: Вашингтон ще убие всички нас

Д-р Пол Крейг Робъртс

Д-р Пол Крейг Робъртс

Знаете ли, че Вашингтон поддържа 450 ядрени междуконтинентални балистични ракети на режим „мек спусък“? Вашингтон смята, че това ни прави „защитени.“

Мотивите, ако може да се нарекат мотиви, са,  че след  като сме в състояние да ги изстреляме в рамките на няколко минути, никой няма да посмее да атакува САЩ с ядрено оръжие.

Ако това ви кара да се чувствате в безопасност, трябва да прочетете книгата на Ерик Шлосер  „Командване и контрол” .

Проблемът с „мекия спусък” е, че стават грешки, а  вследствие от тях -непланирано изстрелване, което може да доведе до световен армагедон.

В Catalyst Elliott Negin  /член на Съюза на загрижените учени/ разказва историята на съветския подполковник Станислав Петров. Малко след полунощ през 1983 г. сателитната система за ранно предупреждение на Съветския съюз,  предупреждава, че 5 американски  междуконтинентални балистични ракети са изстреляни  към Съветския съюз. Полковник Петров бил длъжен  да информира съветския лидер, който щял да разполага с 8 -10 минути да реши дали да отвърне на удара. Вместо това, полковник Петров сам анализира ситуацията: в онзи момент няма причина  САЩ  да  атакува Съветския съюз. Освен това една американска атака би включила стотици, хиляди ракети, но съветските наземни радарни не са засекли такива. Петров разбира, че става въпрос за фалшива тревога. Оказва се, че системата за ранно предупреждение е отчела светлинното отражение върху облаците за ракети.

Дефектирал компютърен чип, както и неправилно инсталирани карти,  може да предизвикат ядрена война, а случаите на  фалшива тревога  са многобройни и в миналото, и днес.

Представете си един американски офицер, контролиращ системата за ранно предупреждение на САЩ, който от 15 години е под въздействие на пропагандата за война, нашествия и бомбени атентати, застрашаващи страната му от 8 държави. Той е запомнил твърденията на американски и израелски политици за заплахи от Иран. Медиите са го убедили, че Русия е нахлула Украйна, и е на път да навлезе в Прибалтика и Полша. Съответно  американските войски и танкове  се втурнаха към руската граница; заговори се за въоръжаване на  Украйна, и че Путин заплашва света с  ядрена война; неговите  бомбардировачи провеждали в близост до нашите граници  ядрени тренировки. Американският офицер чува  от Fox News  да призовават за „унищожение на руснаците.“

Как да не се застъпи  за страната си американският офицер-патриот, ако алармата го извести за междуконтинентални балистични ракети? Но руски или ирански ще са те, кой ще му каже? Или вече е приел, че Путин е решил да възстанови съветската империя, а САЩ се превръща в пречка за плановете му, както твърдят американските медии? В съзнанието на американския офицер няма място за  разум. Той е възпитан да реагира адекватно на американската пропаганда, която американците наричат ​​новини. И подава предупреждение за надвисналата опасност.

Русофобски настроеният неокнсерватор  – съветник по националната сигурност- крещи на президента Обама:“Не можем да позволим на Путин да му се размине!”
”Може да се окаже фалшива тревога „, отговаря нервно президентът.

„Вие сте прекалено либерален! Не знаете ли, че Путин е опасен !? Натиснете бутона! “

Описаният казус не е само хипотетичен, светът върви в тази посока.

Чрез нагнетяване на русофобия  сред американците, демонизирането на Владимир Путин – „новият Хитлер”,  чрез безкрайното повтаряне за „руска заплаха,“ лудите неоконсерватори прикриват амбициите на САЩ за световна хегемония, и че виждат в Русия и Китай съперници, които могат да му бъдат пречка по пътя към абсолютната световна власт. И като се има предвид под въздействието на какви  крайни емоции се намират тези умове, тяхното високомерие и идеология, вероятността да отреагират на фалшива тревога е голяма. А това би довело до края на живота на планетата.

Какво доверие имате на Вашингтон? Колко пъти Вашингтон, и по-специално    лудия неоконсерватор е допускал грешки?

Помнете ли 3-седмичната „разходка в парка“, войната  в Ирак, която щеше да струва 70.0 милиарда щатски долара и да се изплаща от приходите от иракски петрол? Но 12 години по-късно Радикалната ислямска държава контролира половината от страната.

Помните ли „Мисията е изпълнена“ в Афганистан? Дванадесет години по-късно талибаните отново контролира страната. А Вашингтон, след убийствата на жени, деца, след много погребения и сватби, беше изгонен от няколко хиляди лековъоръжени талибани.

Разочарованието от тези поражения са заседнали  в съзнанието на  Вашингтон и  армията. Подклажда се мита, че загубихме, защото не използвахме всичките си сили. А ние бяхме уплашени от световното мнение,  от  протестиращите студенти.  Но неоконсерваторите си вярват, че Историята е определила Америка да управлява света, въпреки че бяхме победени от виетнамските партизани, от афганистанските племена, от ислямистки фундаменталисти. А сега и Путин е изпратил своите ракети, за да ни довърши.

В Белия дом ще се намери безумец да натисне бутона.

Ситуацията се влошава, не се подобрява. Руснаците, надявайки се на някаква съхранена интелигентност в Европа, продължават да опровергават антируските лъжи на Вашингтон. А Вашингтон оправдава собствената си пропаганда, като противодействие на руската такава.

Andrew-Lack
Вашингтон включи в пропагандната машина и тема  за Кремълски тролове в интернет. На Andrew Lack, бивш председател на NBC News, бе възложено да противодейства на  предполагаемата тролска армия.

В случай, че не си спомняте,  Andrew Lack  е идиота, който обяви  RT /телевизионен канал- б.р./ за терористична организация. Той бе намекнал пред ръководството на RT да излъчва коментари, които са удобни на Вашингтон, или каналът ще бъде спрян, като съпричастен към  терористична организация.

За да се противодейства на  Кремълската „интернет армия“, правителството на  Обама  ще даде 15 400 000$  на  Andrew Lack.  Тази сума, разбира се, ще се увеличи драстично. Скоро тя ще бъде  милиарди долари. В същото време американци остават без жилищата си, заради дългове, и влизат в затвора.

На  Lack, изглежда, му липсва хуманизъм,  включително и интелигентност, почтеност и морал, ще се обоснове за нуждата от такъв бюджет. А това са трудно спечелените пари от американците, чийто жизнен стандарт непрекъснато спада, но с дивото оправдание, че Русия „заплашва съседите си, САЩ и западните ни съюзници“, ще бъдат използвани за борба с руските  “тролове“.

Lack даже обещава да направи повече: „Международните медии в САЩ  да повлияят върху съзнанието на руснаци и руско говорящи в бившия Съветски съюз, Европа и по света“.  Lack  ще пропагандира срещу Русия и вътре в самата Русия.

Разбира се, ЦРУ  НПО- организации,  Радио Свободна Европа ще подкрепят антируската пропаганда безрезервно.

Как може ядреното напрежение да бъдат намалено, след като Вашингтон работи за неговото сгъстяване и разрастване?

Министерство на пропагандата на Вашингтон постави Путин до Осама бин Ладен и Саддам Хюсеин, за да предизвиква страх в промитите мозъци  на американското стадо овце. Русия е сравнявана с Ал Кайда, предричат се  атаки срещу Световния търговски център от Червената армия. Много американци смятат все още Русия за комунистическа държава.

Пропагандистките американски „медии“ и неоконсерваторите са начертали пътя на самоунищожението на  човечеството.

Невъзможно е да се постигне намаляване на ядрената заплаха, докато едната страна използва всички, за да демонизира  другата. 

Демонизирането на Русия и нейния лидер от New York Times, Washington Post, CNN, Fox News, и останалата част от американската пропагандна система, със съдействието на Камарата на представителите и Сената и Белия дом, прави намаляване на заплахата от ядрена война невъзможна.

Американският народ и целият свят трябва да разберат, че заплахата за живота на Земята живее във Вашингтон и, че докато Вашингтон не се промени фундаментално, тази заплаха ще остане като най-лошата заплаха за живота на Земята.  Глобалното затопляне може да се изгуби  моментално в една ядрена зима. 

Автор: Д-р Пол Крейг Робъртс

 Д-р Робъртс е заемал академични постове в редица престижни американски университети, старши научен сътрудник в института Хувър. Редактор и колумнист в The Wall Street Journal и колумнист за Business Week и Scripps Howard News Service. През 1993 г. сп. Форбс го поставя сред седемте най-добри и изявени журналисти в Съединените щати. Президентът Рейгън  го назначава  за помощник-държавен секретар на Министерството на финансите. След като напуска поста си, работи като консултант на американското Министерство на отбраната и на Министерството на търговията на САЩ. /mejdu-redovete.com/

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ
American Journal of Public Health
публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес...

Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Да не забравяме: Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!