Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Решено! НАТО създава команден център в България

НАТО създава команден център в България, властите дадоха съгласието си


en.wikipedia.org

„40 офицери ще работят в Координационния център на НАТО у нас, който ще бъде изграден в София до края на годината", съобщи във Велико Търново министърът на отбраната Николай Ненчев.

Половината ще бъдат българи, а другата половина - офицери от страните-членки на НАТО. /cross.bg/

Поредна стъпка към заздравяване на връзките с НАТО направи България. Властите дадоха съгласието си на нейна територия да бъде открит нов команден център на военния съюз.

Инициативата е, с цел да се гарантира източната граница на този съюз срещу евентуална руска „агресия“. И е част от новия проект на НАТО „Ударен юмрук“.

Без виза в САЩ за българските граждани - Безпрецедентен успех за българската дипломация!

Това е един от шестте центъра, който ще бъде създаден, с цел да се създадат корпус за бързо реагиране от 5000 войници. Пет други нови командни центрове трябва да бъдат създадени в Полша, Румъния и Латвия, Литва и други държави.

Преговорите за откриването на новия команден център на НАТО продължиха повече от месец след обявяване на плана на ЕС и САЩ. Въпреки че на територията на страната ще бъде разположен команден щаб на НАТО, от алианса нямат да използват българския военен ресурс, без съгласието на президента и парламента.

По закон България забранява нейната армия да бъде под международен команда, но парламентът днес прие поправка, с която се отхвърля тази пречка. Това означава, че в случай на война, българските военни сили могат да бъдат използвани от силите на НАТО, но при определени условия все пак и със съгласието на Народното събрание и след одобрение на държавния глава.

Публичен дебат по темата така и не бе проведен, а населението не бе запитано относно инициативата, въпреки че в общественото пространство се чуха и изказвания на недоволство. Все пак проекта има едно предимство. На първо място ще разкрие нови работни мести, тъй като половината от служителите в този център ще бъдат българи. Новият център за връзки на НАТО ще бъде разположен в Горна Малина, на 20 км източно от София и ще бъде открит в края на годината. Целта му е координира действия на корпуса за бързо реагиране на НАТО в случай на заплаха срещу общността. Засега не се предвижда разполагане на големи групи военни части на алианса в района. /razkritia.com/

Защо Вашингтон счита, че провежданите от тях или НАТО военни учения край границите на Русия способстват за стабилността, а аналогични действия на Русия на собствена територия води до повишаване на напрежението?

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!