Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо Вашингтон счита, че провежданите от тях или НАТО военни учения край границите на Русия способстват за стабилността, а аналогични действия на Русия на собствена територия води до повишаване на напрежението?

Русия иска война - вижте колко билзо са сложили страната си до нашите военни бази

САЩ не считат, че техните военни учения край границите на Русия повишават напрежението във връзка с конфликта в Украйна, е заявил официалният представител на Държавния департамент Джеф Ратке.

На 20 март в естонската военна база Емари се е състояла тържествена церемония по откриването на съвместните военни учения с американски военни, които ще продължат до 17 април.

„Ние не сме съгласни с това” – заявил уклончиво Ратке след като журналистите буквално са го заставили да даде еднозначен отговор „да” или „не” на поставен въпрос.

Дотогава журналистите се опитвали да изяснят защо Вашингтон счита, че провежданите от тях или от членове на НАТО военни учения край границите на Русия способстват за стабилността, а аналогични действия на Русия на собствена територия води до повишаване на напрежението. Ставало дума за ученията в Естония с участието на ВВС на САЩ.

Вместо ясен отговор Ратке дълго обяснявал, че „Естония е независима страна и член на НАТО”. „Ние постоянно говорим, че признаваме възможността за провеждане на рутинна военна подготовка и че тя трябва да се провежда в съответствие с международните норми” – обяснил изчерпателно Ратке. В тази връзка той също така упоменал „спазването на правата на другите страни”.

В ученията в Естония ще вземе участие 510-а изтребителна ескадрила на ВВС на САЩ, базираща се в авиобазата Авиано в Италия. Временно участващите 14 броя изтребители F-16 временно ще бъдат разположени на авиобазата Емари. Заедно с тях са пристигнали 300 американски военнослужещи.

В програмата на ученията е планирано развитие на военното взаимодействие между двете страни, полети на самолетите на малка височина и удари по земни цели на 24 и 25 март. Ще бъдат използвани и бомби.

В ученията ще вземат участие ВВС на Финландия и Швеция, но ще оперират само над територията на своите страни./БЛИЦ

Шефът на Raiffeisenbank: САЩ ще се борят с Русия до последния европеец

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Служител в АНС: Заради огромния си дълг, САЩ тласка Европа към война с Русия

САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ
American Journal of Public Health публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес...

Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни

Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!