Истината за ГМО храните: Водят до тумори и рак

ГМО

ГМО храните са опасни не само за здравето, но и за живота ни

Доклад на френски учени, недвусмислено доказва вредата от ГМО храните. Според изследователите модифицираните храни не само са вредни за организма, но и опасни за живота на хората и животните, които се хранят с тях.

В световно признато научно списание за храна и токсикология, за първи път бе публикуван научен труд от парижки университет, който доказва, че генетично модифицираните храни (ГМО храните) са изключително вредни. Френските учени почти две години са провеждали експерименти върху животни и ГМО царевица, за да защитят хипотезата си.

Проучването установило, че плъховете хранени с ГМО царевица, която се продава от американската компания Монсанто заболели от тумор и други болести, които включват увреждане на бъбреците и черния дроб. Около 35% от тумора при женските мишки се появил през втората година от живота. При човека това би било между 35 и 40 години, каза директорът на Центъра за изследване на генетично инженерство Жоел Спирокс.

Установено е, че плъховете, които са хранени с ГМО царевица, умрели преди онези, когато не са били хранени с него. Този вид царевица е създаден да бъде устойчив на Монсанто пестициди за унищожаване на плевелите, а плъховете били хранени с дози, които напълно отговарят на стандартното количество храна, което се дава на животните.

Средната продължителност на живота при плъховете е три години, а досегашните изследвания се основават на експериментите, които продължавали три месеца. При плъхове, хранени с ГМО американска царевица, смъртността се е удвоила, а увреждането на черния дроб е пет пъти повишен спрямо средното.

Френското правителство обяви, че е потърсило допълнителни проверки на резултатите и при потвърждение, ще поискат от ЕК спешна забрана на вноса на ГМО царевица в ЕС.

Руски учени са направили съвместно експеримент в института на Руската академия на науките пък са дошли до извода, че плъховете, които са били хранеше с ГМО храни след четвъртото възпроизвеждане на потомство стават стерилни. Още в средата на 90-те е установено, че ГМО храните имат опасно влияние на човешките гени, но производителите на подобни храни удобно игнорираха този факт две десетилетия.

В заключение руските учени иронично подхвърлят, че „ГМО храните ще спрат световния глад и то съвсем логично – защото повече няма да има хора.“

ГМО храните се появиха на световните пазари в средата на осемдесетте години, без предварително бъдат публикувани качествени експертни проучвания за вредата и отрицателните последици за такива видове храни. Американската корпорация „Монсанто“, най-големият производител на ГМО царевица, обясни необходимостта от генетично модифицирани храни като оправдание за „намаляване на глада в Африка“, а същата „мантра“ използва и американския политически и корпоративен елит. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!