Скритата връзка между ГМО-храни и рак. Време е да се запознаете с тях...

ГМО

Проучванията показват силна връзка между ГМ-храни и рак...

(NaturalNews)

За жителите на САЩ около 70 на сто от преработените храни, които се консумират ежедневно, всъщност съдържат генетично модифицирани (ГМ) съставки. От значение ли е това? Да! Проучванията показват силна връзка между ГМ-храни и рак. Време е да се запознаете с тях.

Привържениците на ГМ-храни твърдят, че тези „нови храни“ са безопасни, но те всъщност са подкрепени с малко или никакви доказателства, с изключение на аргумента, че ГМ-храни са „по същество еквивалентни“ на немодифицираните храни, така че те могат да се разглеждат като толкова безопасни, колкото последните. В същото време, проучвания, показващи, меко казано, неблагоприятните ефекти на ГМ-храни върху здравето на човека често са спрени, по незнайни причини, още преди тяхното приключване. Не е чудно, че много хора са изненадани от ужасяващите констатации за ГМ-храните.

ГМ-храни и хранителен дефицит

Процесът ГМ-храните често води до нарушаване на функциониращи гени в генетично модифициран организъм. С други думи, докато ГМ-домат може да изглежда като „истински“, то в действителност може да бъде съвсем различно вещество и с различна хранителна стойност от първоначалния си вид, защото гените в доматите са променени.

В действителност, съществуващите няколко проучвания, които анализират ГМ-храни, които вече са на пазара, са установили, че тези модифицирани храни са със значително по-ниска хранителна стойност в сравнение с не-ГМ-храни. Това означава, че в дългосрочен план консумацията на основно ГМ-храни в нечия диета може да доведе до хранителни дефицити. И когато става дума за рак, хранителните дефицити са смятани за основен фактор.

ГМ-храни и токсични гени

При проучването на ГМ-соя е установено, че ген, вкаран в соята, за да я направи толерантна към хербициди, спонтанно се прехвърля от соята в ДНК на чревните бактерии в човешките индивиди. Това означава, че дори ако субектите спрат да ядат ГМ-соя, бактериите в червата им ще продължат да произвеждат хербицид-толерантен протеин в телата им.

Всъщност, имало е много съобщения за селскостопански животни, умиращи от консумация на ГМ-култури с вмъкват ген Bacillus-Thuringiensis за производство на пестициди.

В първото по рода си публикуваното проучване относно дългосрочните ефекти от консумацията на ГМ-храни, Джил-Ерик Сералини (от Университета в Кан) и неговият екип установили, че плъхове развиват огромни тумори и имат широко разпространено увреждане на органите и в крайна сметка са починали преждевременно след поглъщането на GM-царевица със следи от химическа тор (известна като Roundup), често  използвана при ГМ-културите.

ГМ-култури и селскостопански химикали

Проектирани да бъдат толерантни към по-големи количества от хербициди и други селскостопански химикали, ГМ-културите всъщност дават възможност на повече от тези химикали да бъдат използвани за увеличаване на добивите. Изследване установява, че фермите, отглеждащи ГМ-соя (известни като Roundup Ready соя), действително  използват от 2 до 5 пъти повече хербициди (т.е. Roundup), отколкото ферми, използващи традиционната борба с плевелите.

Количеството на селскостопанските химикали, използвани при отглеждането на ГМ култури е достатъчно, за да отрови човек. И не е изненадващо, че земеделски химикали, като хербициди и пестициди, могат директно да причинят рак, ако не и смърт.

Източник: www.naturalnews.com
Автор: Cindy L. Tjol
biopogled.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!