Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Учени, открили че ГМО крие опасности за здравето, уволнени, екипът им разпуснат

ГМО

Учени, които открили, че ГМО крие опасности за здравето, били незабавно уволнени, а екипът им разпуснат.

Въпреки че едва получил медийно внимание, известен британски биохимик, който през далечната 1998 разобличи шокиращата истина, как генетично модифицираните организми (ГМО) причиняват увреждане на органите, вреда при репродуктивността, храносмилателна дисфункция, нарушена имунна система и рак, измежду многото заболявания, бил веднага уволнен. Екипът от изследователи, който му асистирал, бил уволнен от поста си за 24 часа, след като откритията били публикувани.

Арпад Пусцай, който е смятан за един от най-уважаваните и добре обучени биохимици, ръководи от три години насам екип от изследователи от шотландския престижен Роует рисърч институт (РРИ) в изучаването на здравните ефекти от един нов ГМ картоф, съдържащ токсина Bt. За изненада на мнозина, екипът открил, в противоречие на индустриалната реторика, че Bt картофът бил отговорен за причиняването на сериозни здравни увреждания на опитните плъхове – факт, който беше предаден на медиите без опасения за общественото здраве.

Но вместо да бъдат похвалени за тяхната искрена оценка за този генетично подправен картоф, Пусцай и неговите колеги били наказани от индустрия, обезпечена с държавни органи, включващи британския министър-председател Тони Блеър, чийто офис бил разкрит, че тайно се е свързал с РРИ само часове, след като Пусцай и неговият екип оповестили резултатите от тяхното проучване в телевизията. За да си кажем истината, Пусцай веднага бил уволнен от неговото място, а неговият екип бил освободен от длъжностите в училището.
Изследване в Египет показало същите резултати – ГМО-та причиняват сериозни и дълготрайни здравни увреждания.

Както беше написано в „Независим Египет”, подобно проучване на Хюсеин Каоуд от факултета по ветеринарна медицина в университета в Кайро също достига до някои изключителни, макар и политически неправилни, открития относно ефекта на ГМО-та върху тялото. След хранене на девет групи от плъхове с различни комбинации на ГМ соя, царевица, пшеница и рапица, Каоуд и неговият екип наблюдавали, че тези генетични отрови явно възпрепятствали нормалните функции на животните, потвърждавайки изследването на Пусцай.

Записах изменения на различни органи – свиване на бъбреците, промяна в черния дроб и далака, поява на злокачествени части в тъканите, бъбречна недостатъчност и кръвоизливи в червата.”, твърди Каоуд за ефектите на ГМО-та, наблюдавани при опитните плъхове. „Мозъчните функции също бяха засегнати и способностите за учене и запомняне бяха сериозно изменени.

В случая на Каоуд, неговите разтърсващи открития скоро ще бъдат публикувани в уважаваните списания „Невротоксикология” и „Екотоксикология”. Но остава още да се види дали научната общност като цяло, която е доста повлияна от биотехнологични интереси, и политическите структури, които ги контролират, ще приемат резултатите за валидни, или ще спретнат подобно убийство на Каоуд и неговия екип като наказание за въставането срещу статуквото.

Това, което ясно се откроява е, че модерната наука трудно може да бъде определена като независима, търсеща истината, „златния стандарт” на интерпретиране и разбиране на реалността, която много хора възприемат грешно. Истината за ГМО-та, както е разкрита от купчина независими изследвания, е такава, че продуктите са неадекватно тествани за безопасност в най-добрия случай и смъртоносни – в най-лошия. Но този факт остава забулен в лъжа, благодарение на корпоративната про-ГМО култура на преобладаващата наука. 

Превод: Преводачи на Съпротива

Източник: naturalnews.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!