Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Западът се съмнява в руската военна мощ - Порошенко увеличава украинската армия - Нов масов бой в украинския парламент

Nikolay Kolev: Бой с юмруци в парламента и с танкове и гаубици извън него!

Демократизиране на Украйна: Каквото в парламента, това и на улиците, а резултатите говорят сами за себе си...
Демократизиране на Украйна: Каквото в парламента, това и на улиците, а резултатите говорят сами за себе си...

Москва обяви плановете си за нов самолетоносач, американски експерти обаче не вярват, че може

Рязкото усложнение на международната обстановка актуализира плана за превъоръжаването на Русия и оборудването на армията с по-съвременно оръжие, годно да противостои успешно на НАТО, пише Утро.ру.

Главен акцент в новата концепция се явява корабостроенето, където (с изключение на подводния флот) Русия демонстрира сериозно изоставане. От общо 20 трилиона рубли годишен бюджет на Министерството на отбраната, за Военноморския флот се отделят едва 5. Според шефа на руския ВМФ Виктор Чирков обаче през 2015 г. ще бъдат построени нови 50 кораба.

Засега обаче само се говори за построяването на модерен самолетоносач. До този момент Русия разполага с един-единствен самолетоносач - "Адмирал на съветския флот Кузнецов", пуснат на вода през 1985 г. Той обаче не е истински самолетоносач в съвременния смисъл и не е в състояние да се конкурира с атомните американски кораби нито по продължителност на плаването, нито по броя на самолетите на борда. Такъв обаче скоро щял да бъде построен.

Западните военни експерти приеха думите на Чирков относно новия самолетоносач твърде скептично. "Този проект най-вероятно ще остане на хартия", казва американският специалист Дейвид Ейкс. "Мина четвърт век от разпада на СССР и днес Русия няма пари, традиции и промишлени възможности за да построи самолетоносач." Със същия скептицизъм западните аналитици се отнасят и спрямо изявленията за модернизация на руската армия./БЛИЦ

Петро Порошенко увеличава армията на страната до 250 хиляди души

Петро Порошенко отзова посланика на Украйна в Москва

Петро Порошенко е намислил да увеличава армията на Украйна. Президентът на страната иска да увеличи бройката на войниците на 250 хиляди души. Нещо повече, държавният глава вече е внесъл законопроекта във Върховната рада на Украйна и предстои той да бъде гласуван. Основният мотив, посочен в искането за приемането на законопроекта, е отчитането на високия риск заплаха за сигурността на държавата, най-вече във военен аспект.

Въпросният риск е с дългосрочен характер, се казва в законопроекта и затова е наложително числеността на украинската армия да бъде незабавно увеличена. Още преди време Петро Порошенко обяви, че армията на страната трябва да бъде реформирана и той ще се заеме с това. Целият процес обаче е изключително трудоемък и изисква колосални усилия, изтъкна още тогава президентът. Който заяви, че числеността на армията трябва да достигне заявената бройка от 250 хиляди души до края на настоящата година, предават от vsekiden.com.

Това ще рече, че бройката на войниците ще се вдигне с 68 хиляди. За намеренията на държавния глава съобщи и министър-председателят на Украйна Арсений Яценюк. В същото време страната отзова посланика си в Москва, съобщи лично говорителят на посолството на Украйна в Русия Евгений Перебийнис.

Владимир Елченко е отзован от Руската федерация за неопределен период от време. В институцията остават да работят единствено консулите на държавата. Мотивите за отзоваването обаче все още не са официално съобщени. Самият Елченко беше назначен на поста си посланик на Украйна в Русия през 2010 година след изричното настояване на сваления президент на страната Владимир Янукович. Затова и политолозите се съмняват, че именно този факт е довел до отзоваването му, макар и пет години по-късно. /razkritia.com/

Нов масов бой в украинския парламент (ВИДЕО)

До нов бой се стигна във Върховната рада на Украйна, след като депутати от две парламентарни групи буквално размениха удари след обвинения в предателство и измяна. Лидерът на Радикалната партия Олег Ляшко се опита да изхвърли от залата депутат, напуснал парламентарната им група и присъединил се към друга партия. Боят между двете парламентарни групи прекрати първата сесия на парламента за деня вчера. По-късно беше направен опит заседанията да бъдат подновени. За втори път се стигна до бой между и отново заседанието беше прекратено.

Наскоро също се стигна до бой в парламента в Киев. Депутатите - Йегор Соболев, от партия "Самопомочи" и Вадим Ивченко от партия "Отечество" разминаха сериозни удари преди в крайна сметка да бъдат разтървани. До ръкопашния бой се е стигнало заради разногласия между двамата относно закон за корупцията. И двамата са членове на Комисията за превенция на корупция. /БЛИЦ

Михаил Делягин: Майданът може да дойде още през пролетта. Ние ще победим: с или без Путин, или въпреки него

САЩ заговориха за още по-сериозно военно присъствие в България - USA генерал: 12 хиляди руски войници се бият в Донбас срещу Украйна

Западът се съмнява в руската военна мощ - Порошенко увеличава украинската армия - Нов масов бой в украинския парламент

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!