Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американският посланик цитира несъществуващ доклад на БАН за ТПТИ

/КРОСС/В началото на декември в хотел „Кемпински София" бе проведена конференция под надслов „Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ): Перспективи пред малкия и средния бизнес". Организаторите от Българската търговско-промишлена палата и Американската търговска камара дебатираха с представители на българското правителството, Института за пазарна икономика и американския посланик очакваните ползи за българския бизнес от „амбициозния" договор. Тъй като условието заинтересованите да се включат в дискусията включваше заплащане на входна такса в размер на 110 лева, външните хора са се изчерпвали с представители медиите.

Разбира се, на първо място са присъствали обещанията за „растеж и работни места" - част от изтеклата комуникационна стратегия на Европейската комисия относно споразумението. Липсващата конкретика е била заменена с призиви България да побърза с приемането на Трансатлантическото партньорство. На събитието г-жа Марси Рийс е оповестила данни за очакваните ползи - 7,7% ръст на българския износ. Информацията, според нея, е част от анализ на БАН за ТПТИ.

На въпрос „Има ли такъв доклад и къде българското общество може да се запознае с него?" проф. д-р ик. н. Иван Ангелов - член-кореспондент на БАН и част от Института за икономически изследвания на академията, отговори, че такива анализи не са правени, пише solidbul.eu.

Това отваря поредица въпроси:

Как г-жа Рийс е прочела доклад за ТПТИ, след като член на Научен съвет на БАН няма информация за него?
Ще разкрие ли американското посолство текста, на който се позовава? Българската академична общност следва да знае дали някой не злоупотребява с името ѝ.

В случай, че такъв анализ няма, ще се извини ли американският посланик за невярната информация, с която поддтиква българските управляващи към прибързани решения? /cross.bg

Пол Робъртс: Американските корпорации ще заробят Европа

Сделката, с която САЩ искат да завладеят Европа

Цунами от ГМО храни залива пазара ни

Нова битка срещу US-отровите поведе Европа

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!