Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Божидар Лукарски: Не България, а Русия май се изяжда заради Южен поток

Не България, а Русия май се изяжда заради „Южен поток”. Времето ще покаже дали трябва да ни е яд, че „Южен поток” може да не мине през България. Не мога да кажа, че проектът е спрян завинаги. Времето ще покаже кой какво губи. Това каза пред bTV министърът на икономиката Божидар Лукарски.

„От много хора чуваме, че губим. Но Русия май се изяжда от яд, че нещата не случват, а не България. В никакъв случай тръбата през Турция няма да излезе по-евтино на Русия”, каза още Лукарски.

Той подкрепи тезата на Радан Кънев, че в момента всичко около „Южен поток” се използва от Русия, за да се води атака срещу България и кабинета.

Лукарски добави, че всички документи около „Южен поток” са намерени и са при министъра на енергетиката Теменужка Петкова. „Тя работи много, за да може премиерът да бъде солидно подготвен за срещата по енергетика на 9 декември в Брюксел. Документите са намерени и се анализират”, добави още Лукарски.

Относно нападките срещу него, Лукарски каза, че е свикнал да бъде критикуван и обсъждан. /trud.bg

Южен поток провален: Кой спечели и кой изгуби от краха?

Калфин: Президентът Плевнелиев не е искал реализацията на големи енергийни проекти в България. Орбан: Брюксел саботира "Южен поток"

Ердоган поправи медиите - палатът му имал не 1000, а 1150 стаи

Новият дворец е по-голям от Версай и струва 490 милиона евро

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!