Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Говорителката на Държавния департамент на САЩ с гафове на брифинг

Псаки бърка Истанбул с Исламабад, говори за реч на Путин без да я е чела

Дженифър Псаки

Говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки заяви, че Вашингтон е доволен от реакцията на Турция на инцидента с нападението по американските моряци в Истанбул на 12 ноември. Това съобщава РИА Новости. „Тясно си сътрудничехме с турските власти, когато стана инцидента в Истанбул. Те арестуваха няколко души, доволни сме от реакцията на инцидента“, каза Псаки. При това обаче говорителката в речта си обърка Истанбул (Istanbul) с Исламабад (Islamabad). По-рано в Истанбул демонстранти с викове „Янки вървете си у дома“ нападнаха трима моряци от САЩ. Протестиращите, развявали знамето на младежка асоциация в Турция, са залели моряците с червена боя, нарекли са ги убийци и са настояли колкото се може по-бързо да напуснат Турция.

Псаки обаче сътвори още един гаф. Тя призна, че не е чела знаменитата „валдайска“ реч на руския президент Владимир Путин, макар че я коментира. „Аз, разбира се, съм виждала публикации в пресата, но самата реч все още не съм прочела“, каза Псаки. Псаки направи гафовете на брифинг за чуждестранни журналисти в сряда.

През октомври Псаки коментира реч на Путин пред участниците в дискусионния клуб „Валдай“. В отговор на критики по адрес на САЩ тя заяви, че Щатите няма да правят компромиси с Русия, макар и да не търсят конфронтация. /blitz.bg/

Тъжно или смешно? Джен Псаки дойде на брифинг с един ботуш и не можа да даде адекватен коментар на...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!