Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Световна фабрика за мъчения

китайски инструменти за изтезание

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

"Великата Измама": Как да се финансира комунизма, докато се имитира противопоставяне

Китай е лидер по експорт на спецсредства за затвори и полиция.

За последните няколко години Китай е увеличил производството и експорта на приспособления за потискане на безредици, става ясно от доклад на Amnesty International.

В последните десет години в Китай са се появили повече от 130 компании, произвеждащи подобни инструменти. Производството се е увеличило повече от десет пъти, основно от малки компании, така или иначе свързани с общинските полицейски управления.

Една от големите китайски компании, занимаващи се с производството на спецсредства за ограничаване на подвижността – Yantai Muping Yuanda Trading Company – на година произвежда около 800 000 чифта белезници.

Част от приспособленията, например тежки окови и електрошокови палки – са „жестоки, нехуманни и унищожаващи достойнството“, смята Amnesty International, затова трябва да бъдат забранени. Производството и износът на останалите трябва да се регулира в съответствие с международните стандарти.

Както се казва в доклада, свободният оборот и производство на потенциално опасни устройства могат да представляват заплаха. Освен това те са забранени от резолюция на ООН по въпроса за изтезанията. Но Китай изобщо не контролира производството и експорта на подобни приспособления.

Местните производители игнорират международните стандарти, насочени към създаването на оборудване, което да ограничава нарушителите на реда, но да не им нанася вреда. Вместо това много от произвежданите предмети, дори ако те влизат в списъка с разрешените за използване от органите на реда, са направени умишлено жестоки.

Какво от оборудването за полиция и затвори, легално произвеждано в Китай и разпространено по цял свят, би трябвало да се забрани?

Тежките вериги са забранени по цял свят като нехуманни и унизителни. От векове това средство е използвано за предотвратяване на бягствата на затворници, но сега те са разрешени официално само в пенитенциарната система на КНР. Осъдените на смърт затворници в пекинските затвори носят вериги с тегло около 3 килограма денонощно, но китайските производители имат вериги и с тегло до 8 кг.

Нашийник с белезници. Такова оборудване се поставя във всички китайски полицейски поделения. От гледна точка на Amnesty International използването на този предмет е „абсолютно недопустимо, тъй като от него се нарушават дишането, кръвообращението, притискат се шийните нерви“.

Към фиксиращия стол арестуваният се привързва с няколко ремъка за китките, лактите, раменете, гърдите, талията, бедрата и глезените. Такива приспособления често се използват в китайските затвори и следствени изолатори, както и в психиатричните лечебници.

Белезниците за палците съединяват палците на затворника и са призвани да затруднят подвижността на китките. Освен това те не позволяват на арестувания да се нарани. Често от вътрешната си страна те имат остри шипове, които се врязват в кожата, когато устройството се стегне. Широко се рекламират в Китай за домашна употреба.

Електрошоковите палки се използват за потушаване на масови безредици в местата за изолация. Китайските шокови палки могат да причинят „невъобразимо силен болков шок, особено при удар по такива части на тялото като гърлото, ушите, под мишниците или гениталиите“, се казва в доклада. Освен това използващите това средство полицаи невинаги могат да премерят силата на удара в съответствие с физическите данни на този, срещу когото се прилага.

Гранатометът с химически заряди може да стреля по тълпи. Използването на някои химически средства срещу граждански лица е разрешено, но Amnesty International се надява, че използването на такива гранатомети ще бъде ограничено.

Голяма част от описаните приспособления често се прилага в китайските места за ограничаване на свободата, сред които са не само затвори, но и следствени изолатори, психиатрични клиники, както и „черни затвори“ – нелегални заведения, в които също се държат затворници.

Само за 2009 година в Китай е имало около 190 000 арестувани, които са се намирали в 320 центъра. Миналата година Върховният народен съд на Китай забрани мъченията, но правозащитници и активисти твърдят, че броят на злоупотребите не се е променил. /megavselena.com

Свидетел за УЖАСА на принудителното отнемане на органи НА ЖИВО в Китай

„Видях това със собствените си очи...”…

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!