Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.eu

Made in China: Защо всичко се прави в Китай?

Замисляли ли сте се защо всички високотехнологични предприятия в Европа и Америка прехвърлят производствените си капацитети в Китай? В същото време у дома тези компании предизвикват ужасна безработица, убивайки цели индустрии. Това обикновено се обяснява с икономии, и казват, че в Китай плащат смешни заплати, и в резултат продукцията е по-евтина.

А всъщност какъв процент от цената на хай-тек джаджите заемат заплатите на работниците на конвейера? А и не само в Китай заплатите са малки, у нас да не би да са високи?

Друга версия: китайците са много трудолюбиви и изпълнителни. Също е невярно, увредените от комунистическата пропаганда китайци са рядко неизпълнителни и ако искате да получите резултати, трябва да ги следите изкъсо. Ето защо качеството на продуктите с марка Made in China е ниско, то може да се подобри само със строг контрол.

Така че, защо Китай?

Ето защо: в производството на всеки съвременен високотехнологичен продукт, се използват редкоземни метали. По-специално, най-малко 17 са в айпада: в литиево-йонната батерия на таблетите се използва лантан, в страничните магнити за закрепване на смарт капака – сплав с неодим, в полираното стъкло на екрана се използва церий.

Сега най-забавната част: Китай произвежда 95-97 % от всички редки земни елементи на земята! И – финалния акорд: Китай не позволява експортиране на редкоземни елементи в чиста форма, а само в готовите продукти, произвеждани в Китай.

Вече имате обяснение за китайския монопол върху производството на високотехнологични продукти. Как светът е успял да допусне такова крещящо неравновесие в икономическите отношения – ум не го побира. Създава се впечатлението, че светът се е събудил днес: американската компания Molycorp и австралийската Lynascorp решиха да започнат собствено производство на редкоземни елементи едва в края на 2012 година.

Дори и ако успеят да създадат нещо, то едва ли ще отговаря на производствените нужди: годишното потребление на редкоземни метали – е повече от 136 000 т., и този монопол устройва Китай.

Западът в обозримо бъдеще няма шанс да установи собствено производство на компютри, смартфони, таблети, музикални плейъри, GPS -навигатори, както и други високотехнологични играчки у дома си, а всъщност и извън Китай.

Съгласете се, тази информация дава един съвсем нов поглед към властта в световната икономика. Китай много здраво държи целия свят за гърлото.

НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД е КОМУНИЗЪМ

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"...

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!