Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Планът Ран-Ът – Унищожението на българската икономика

Желю Желев достойно предоставя България на Ричард Ран
Желю Желев достойно предоставя България на Ричард Ран

Преклонена глава сабя не я сече

След "демокртизацията" (Кой свали Тодор Живков, но остави комунистите на власт?) правителството на Андрей Луканов кани екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът, за да разработят „Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм“. Към тях се присъединява и екип от 29 български специалисти.

Защо Западът не разреши да бъдат съдени комунистите [Видео]

Защо САЩ са основните поддръжници на комунизма по света? [Видео]

Това е практическата програма, по която се измени обществения строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. В него се залага  стопанското, културното и духовното съсипване на страната. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва в България.

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Интересно е да се знае, че докладът по “Проекта Ран-Ът” е приет от Народното събрание с ръкопляскания, а по един екземпляр от него е получил всеки от депутатите.

При представянето на проекта в пленарната зала, Андрей Луканов заявява: “Програмата съдържа рационални елементи и от двете платформи – на БСП и СДС, както и съгласуваните между двете основни политически сили идеи в периода преди и след изборите”. И сини, и червени са работели заедно с екипа на националната камара на САЩ в ущърб на България.

Това е практическият план по който се провежда разорението на България от всички правителства от 1990 г. до днес. Без да се запознае с този фундаментален документ, българинът няма как да разбере света около себе си и епохата в която живее.  Той е изработен по поръчка на превратаджиите от 10 ноември 1989 г. от Националната търговска камара на САЩ, в тайна от  целия български народ. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас. От самото начало новите управници са знаели всичко, което ще последва у нас. Това е най-стриктно спазвания документ в България от 1990 г. до днес.

Става дума за един проект за прехода към пазарна икономика в България. Това само по себе си не го прави престъпен. Престъплението се състои в методите и средствата, заложени в него за постигане на целта.

Благодарение на проекта “Ран-Ът” сега българската икономика е в руини и България е върната със 100 години назад в своето развитие, унищожени са всички социални завоевания на народа ни, добити с толкова труд и лишения, нацията измира и се топи интелектуалния й и културен потенциал, а богатите стават все по-нагли и отчуждени от болката и страданието на народа.

Имената на българските икономисти, участвали в Проекта „Ран – Ът“

1. Професор Иван Ангелов – старши икономически съветник на министър-председателя Венцислав Антонов (ВИИ „Карл Маркс“)
2. Румен Аврамов – Икономически институт, БАН
3. Валери Борисов – юридически съветник в Министерството на икономиката и планирането
4. Д-р Венцислав Димитров – Икономически институт, БАН
5. Д-р Генчо Димов – старши икономист в Министерство на външноикономическите връзки
6. Стою Дулев – заместник-министър на икономиката и планирането
7. Д-р Никола Гълабов – Икономически институт, БАН
8. Професор Илия Георгиев – Икономически институт, БАН
9. Д-р Румен Георгиев – генерален директор, Минералбанк
10. Димитър Костов – заместник-министър на финансите
11. Д-р Иван Костов – ВМЕИ „Ленин“
12. Емил Хърсев – ВИИ „Карл Маркс“
13. Татяна Хубенова – Икономически институт, БАН
14. Д-р Димитър Иванов – Икономически институт, БАН
15. Професор Лилия Каракашева – главен директор, Министерство на външноикономическите връзки
16. Д-р Найден Найденов – заместник-министър на икономиката и планирането
17. Д-р Невяна Кръстева – научен сътрудник, Министерство на външноикономическите връзки
18. Георги Панков – заместник-министър на икономическата реформа
19. Професор Огнян Панов – директор, Институт по държавно и стопанско управление
20. Атанас Папаризов – генерален директор, Министерство на външноикономическите връзки
21. Д-р Огнян Пишев – старши икономически съветник на президента
22. Д-р Иван Пушкаров – Икономически институт, БАН
23. Професор Димитър Шопов – заместник-председател, Комитет по труда и социалното осигуряване
24. Боян Славенков – Икономически институт, БАН
25. Професор Стефан Стоилов – министър на икономическата реформа
26. Професор Милчо Стоименов – ВИИ „Карл Маркс“
27. Професор Тодор Вълчев – Икономически институт, БАН
28. Христина Вучева – Научно-изследователски институт, Министерство на финансите
29. Венцислав Антонов – ВИИ „Карл Маркс“

Планът „Ран Ът“ води България по стъпките на неолибералния англосаксонски (на САЩ и Англия) обществен, икономически, социален и демократичен модел на управление на държавата, с изхвърляне държавата от всякъде, с липса в нея на социални функции и ясно разделение на обществото на класи и социални слоеве,  отдалечава България от по-високо демократичния и високо развит социален  модел на страните от континентална Европа с равнопоставеност в обществото  и продължаващи да живеят и в 21 век под въздействието на идеите на Първата и Втора Френска революция-18 и 19 век.

НО,  тъй  като българското общество е далеч по-бедно от англосаксонците, няма техните финансови възможности, реализацията на „планът Ран Ът“ прави България и българите още по-бедни, отрича правото да се образоват и лекуват равнопоставено в обществото, отрича възможността за равен шанс на всеки гражданин в бизнеса и обществените процеси с помощта на държавата, както е в другата Европа и води българското общество към недоразвития американски модел на демокрация, намиращ се в „юношеска възраст“ спрямо „зрялата възраст“ на демократичния модел на западноеворпейските развити страни и демокрации от континентална Европа.

Освен това „планът Ран Ът“ развърза ръцете на новосъздалата се политическа класа в България след 1989 г. моделирана от САЩ, с най-мафиотски методи да заграби държавната собственост и да се изроди в нова и престъпна олигархия, с цената на  живота на няколко милиона българи.

„Идея за България“ НЕ е изцяло съгласна със съдържанието на клипа и  особено с изводите, които се правят накрая. Считаме, че описанието на плана и главите герои в него са представени реалистично, но не и бъдещето на българския народ.То е обрисувано много песимистично и ЕС и Европа се представят за врагове.

Това не може да бъде реалното бъдеще на България. Човешката история  има богат опит и предлага хиляди решения, специално в най-новата ни история.
Въпросът е да се познава историята на човечеството добре, най-важното от историята на Европа,  в която живеем и да черпим идеи от там с пълни шепи.Развита Европа е достигнала най-големите върхове в Света по отношение на обществено развитие и модел на демокрацията си- реалната/истинката демокрация, за разлика от фасадната/ представителна демокрация на САЩ – намиращи се в съотношение „юноша“ ( на САЩ) и „възрастен“ (на Европа).

България е в Европа и ние трябва да следваме Европейския обществен модел в своето развитие, за да спрем прилагането на „Ран Ът“ у нас и ликвидираме последиците му...

Без САЩ комунизма нямаше да се роди

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Демокрация по американски: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит (Напомня ли ви социализма? Може да не е случайно!)

ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ. Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога - а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ !КОМУНИСТИЧЕСКИ! КИТАЙ, А ИМЕННО РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг... 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!