Следвайте "Буднаера" в Телеграм

kafene.net

САЩ могат да следят 100% от телефонните разговори на чужда страна

Първоначално системите за събиране на информация записвали "всеки един" телефонен разговор в дадената страна, съхранявайки милиарди разговори...

Martial Law Cannot Be Far Away Now! Massive Car To Car Warrantless Search In DC Region

Агенцията за национална сигурност на САЩ е разработила система за наблюдение, която може да проследява 100% от телефонните обаждания на чужда страна, съобщава в. "Вашингтон Пост".

Системата позволява на агенцията да преглежда разговори до един месец след осъществяването им, допълва изданието. То цитира хора с пряка информация за програмата и документи, разкрити от бившия сътрудник на разузнаването Едуард Сноудън.

"Вашингтон Пост" информира още, че по искане на американските власти няма да разкрие подробности, които могат да се използват за откриване на страната, в която в момента се използва системата или други страни, където се планира използването й.

Програмата за прихващане на телефонни разговори MYSTIC била създадена през 2009 г., уточнява "Вашингтон Пост". Тя достигнала пълен капацитет в първата страна, в която била използвана, през 2011 г.

Първоначално системите за събиране на информация записвали "всеки един" телефонен разговор в дадената страна, съхранявайки милиарди разговори за 30 дни. Системата триела автоматично най-старите разговори с пристигането на новите, се посочва в класифициран документ, до който "Вашингтон Пост" получил достъп.

Сред множеството методи за наблюдение на американското разузнаване, разкрити до момента от Сноудън, не е известна друга програма на АНС за следене на цялата телефонна мрежа на дадена страна. Събирането на телефонни мета данни от АНС беше сред първите разкрития на Сноудън.

Говорителката на Националния съвет за сигурност Кейтлин Хейдън отказа да коментира "конкретни предполагаеми разузнавателни дейности".

Тя заяви, че "нови и възникващи заплахи често са скрити в голяма и сложна система за съвременни глобални комуникации и следователно САЩ трябва да събират разузнавателни сигнали при дадени обстоятелства, за да установят тези заплахи".

Марк Зукърбърг, основателят на Фейсбук и неин директор, е потресен от действията на правителството на Съединените американски щати...

9/11 – Конспирацията (СНИМКИ + ВИДЕО)

Единадесети септември, атентатът на хилядолетието! Тероризъм! Похитители!
Много неща чухме през последните десет години. Но дали всичко което ни казаха е истина?...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!