Следвайте "Буднаера" в Телеграм

bezcenzura.bg

9/11 – Конспирацията (СНИМКИ+ВИДЕО)

Единадесети септември, атентатът на хилядолетието! Тероризъм! Похитители!

Атентатите на 11.09.2001 несъмнено бяха най-големите в историята на човечеството. Заплахата беше навсякъде. Медиите разтърсваха светът дни наред. Много неща чухме през последните десет години. Но дали всичко което ни казаха е истина? Дали правителствата не прикриват нещо от нас? Каква беше целта на похитителите, и дали изобщо е имало такива, или всичко това е една добре замислена лъжа от хората зад кулисите? Тероризмът просто едно понятие ли е, или наистина светът е изпълнен с терористи? Много въпроси изскачат като заговорим за тази трагична дата. За повечето от тях няма да чуем отговор от правителството, а прословутите конспирации дали ни казват самата истина или не, те трябва да бъдат преразгледани подробно.

Преди да се започне темата за 9/11 трябва да се споменат някои факти и сходни случки които са се случили преди единайсети септември.

Маринус ван дер Любе

27.02.1933, в 21:27ч. избухва пожар в сградата на Райхстага. Маринус ван дер Любе, холандски комунист, е намерен полугол зад сградата и е арестуван на място. След един бърз процес той е осъден и екзекутиран. Историците твърдят, че хора от Гестапо са влезли през подземен тунел в сградата на Райхстага и я натъпкали с бензин и химикали. Маринус дошъл по-късно и подпалил пожара. На следващият ден вече бил изготвен списък с комунистите които трябвали да бъдат екзекутирани. По-късно Хитлер и Гьоринг направили промени в закона които позволили да бъдат цензурирани публикации и статии във вестниците считани за „неприятелски“ към нацистите. След пълен контрол върху парламента, Хитлер започнал инвазия в Европа, започвайки от Полша.

 
13.03.1962, Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете представил на секретарят по безопасността, Робърт Макнамара, плана „Операция Нортуудс“. В документа е имало предложение да бъде инсцениран атентат срещу военната база Гуантанамо, който да послужи за военно нахлуване в Куба. Планът бил следният: да се инсценират обществени безредици пред главният вход на базата, да бъдат взривени боеприпаси в базата, да бъдат взривени самолетите и корабите в базата, да се потопи един кораб и да се инсценира погребение, за да се имитират жертви. Също да се унищожи един безпилотен самолет, като се инсценират жертви, студенти. Планът в последствие е отхвърлен от Макнамара, а Джон Ф. Кенеди лично уволнява ген. Лиман Лемницер от постта.
През 2000г. НОРАД (Северноамериканското военновъздушно-космическо командване) започват да изпълняват упражнения в които отвлечени самолети се разбиват в Световния Търговски Център (СТЦ) и Пентагона. След няколко месеца НОРАД ги отхвърля смятайки ги за „твърде нереалистични“.
4.07.2001, Осама бин Ладен, който е издирван от САЩ от 1998г. е получил медицинска помощ в американската болница в Дубай, където е посетен от местния шеф на ЦРУ.

На 6.09.2001, 3150 акции на United Airlines са изкарани на борсата. Един ден по късно 27294 акции на Боинг са били извадени на борсата което е пет пъти повече от дневната норма. Три дена по-късно (на 10.09.01.) са изкарани 4516 акции на United Airlines което е 11 пъти повече от дневната норма.

11.09.2001, два самолета Боинг се разбиват в двете кули-близнаци, на СТЦ. По-късно други два „похитени“ самолета се разбиват, единият в Пентагона – сърцето на Американската отбрана, другият в открито поле в Пенсилвания. След по-малко от два часа двете кули на СТЦ се срутват за по-малко от 10 секунди. Два часа по-късно сграда номер 7 на СТЦ се срутва за по-малко от 6 секунди, причината била пожар породен от срутените отломки на кулите-близнаци. Това са първите три небостъргача които се срутват заради пожар, в историята на човечеството, и то в един ден! Преди да започнем да си задаваме въпросите Защо? и Как? трябва да разгледаме някои други факти.

Empire State Building – 1945

На 28.07.1945г. бомбардировача B-25 се загубил в мъглата и се разбил в 79-ия етаж на Импайър Стейт Билдинг (Empire State Building). Загинали 14 души, сградата все още съществува. На 14.02.1975г. е имало пожар между девети и четиринайсети етаж на северната кула на СТЦ. На 23.02.1991г. в 38 етажен небостъргач във Филаделфия горяли 8 етажа в продължение на 19 часа, но той не паднал. На 17.10.2004г. 56 етажен небостъргач във Венецуела горял в продължение на 17 часа, и 26 етажа били в огън. И той не паднал. На 12.02.2005г. хотел Windsor в Мадрид, горял почти 24 часа. Напълно изгорели последните 10 етажа от 32 етажната сграда. Десетте етажа паднали, но сградата е останала.

Но на 11 септември, падат три сгради, които са направени да издържат на урагани, пожари, дори самолетни катастрофи, но все пак се срутват до земята, със скоростта на свободното падане. Тука изскача един въпрос: дали керосина е успял да стопи стоманените колони на небостъргачите? Максималната температура на самолетното гориво е около 1120 градуса по Целзий, а стоманата на СТЦ има сертификат да издържа на 1300 градуса по Целзий, дори да е пределно ясно, че стоманата издържа до 1600 градуса. Керосина по никакъв начин не може да разтопи стоманата. Това заключение било на Кевин Райн от лабораторията по техниката за безопасност която е дала сертификат на стоманата на СТЦ. След това изявление той е бил уволнен.


Тогава каква може да е причината за срутването на сграда 1, 2 и 7 на СТЦ?
 
Медиите както винаги, са способни да манипулират зрителите, но има моменти когато сме склонни да им вярваме. Тези моменти са първите часове след даден инцидент защото както и ние, така и те, не знаят какво се е случило. Ако се погледнат записите през 9/11 ще се види как всички медии твърдят че са чули силни взривове в небостъргачите. Свидетелите потвърждават силни взривове в долните етажи на сградите, някои от тях дори споменават, че са се усетили минути преди самолетите да се разбият в сградите. Дори пожарникарите които са били вътре и са оцелели през този ден потвърждават, че е имало странни взривове мислейки че сградата е изпълнена с бомби. Американското правителство нищо не казва по въпроса, и за сметка на това взимат записите от радио комуникацията на пожарникарите от 11 септември. Някои от записите ги обявяват след една година. Защо са ги задържали толкова дълго? 


На записите пожарникарите ясно потвърждават, че е имало втори взрив в двете сгради. Чак през 2005 година и останалите записи станаха публични. Там пожарникарите описват две събития съгласуващи се с контролируемия взрив – ярки пламъци в сградата и стържещи звуци минути преди падането на сградите.


Ако наистина е имало взривове, тогава как са вкарали взривните устройства в сградите незабелязано? 


И тука може би намираме отговор на въпроса. Една седмица преди 9/11 е имало няколко внезапни и странни тренировки. В тези тренировки трябвало да евакуират хората от СТЦ 1, 2 и 7. Такива тренировки нито веднъж до сега не са се случвали в тези сгради.

Взривовете са могли да бъдат потвърдени единствено чрез останките от сградите, но кметът на Ню Йорк започнал да ги продава на държави отвъд океана още преди да бъдат разгледани от следователите.
След падането на сградите, започва търсенето на черните кутии, които са направени от най-здравите материали и издържат на почти всичко. Кутиите така и не бяха намерени. Но във всичките отломки които са станали на прах след срутването, ФБР успели да “намерят” паспорта на Сатам Ал-Суками в перфектно състояние на тротоара. Версията за паспорта била, че той е паднал от самолета в момента на сблъсъка в сградата и минал през огнените кълба, което е невероятно.


Какво е направило правителството по въпроса? 

По принцип, ако даден самолет се отклони с 15 градуса или 4 километра незабавно трябва да се натисне “Паник” бутона който да уведоми НОРАД. На 9/11 четири самолета били извън курс, и с изключени радио предаватели, и нито един от тях не бил прихванат. Ако не гледаме това, че точно на 11 септември, хората от Пентагона са решили да правят точно такива упражнения, пак са останали 14 военни самолета на служба. Но явно военните са приели информацията твърде несериозно. Президентът Буш който е “на училище” по това време, също не прави нищо по въпроса. След като началника на Генералщаба, Андрю Кард, му казва че САЩ са нападнати от терористи, той си остава в училището още половин час, все едно нищо не се е случило, след което решава да направи изявление пред Америка. Как Тайните служби са позволили такова нещо? 
В тази ситуация президента е трябвало да бъде моментално ескортиран на безопасно място, освен ако вече са знаели, че училището не е мишена.
На 9/11 Полет 77 се разбива в Пентагона. Убити са 125 души а ранените са стотици. Властите в Пентагона отричат сградата да е имала анти-самолетна защита. Също отричат че камерите им са заснели катастрофата. Камерите от хотел Шератон и бензиностанцията до Пентагона са заснели всичко, но от ФБР дошли след няколко минути, и взели всички записи, предупреждавайки персонала да не говори за това което са видели.

Версията за катастрофата е следната: Полет 77 променил курса си, и се насочил към Пентагона. Като се приближил е направил доста трудна (почти невъзможна) маневра спускайки се и насочвайки се точно към Пентагона. Боинг 757 съборил 5 електрически стълба по пътя, които въобще не му попречили на маневрата и е летял на 3-4 метра от тревните площи след което се е разбил. Ако погледнем електрическите стълбове ще видим, че те не са изкривени или нещо подобно а просто са изкарани от земята. Как самолетът е съборил 5 стълба и не се е разбил, като се има на предвид, че на 22.11.2004г. частен самолет на път за Хюстън, съборил един електрически стълб и се разбил моментално, на метри от летището. Крилото се откъснало а парчета от него е имало на повече от 100 метра! Ако се погледнат снимките на Пентагона от 11 септември, ще се види, че няма никакви доказателства че там се е разбил Боинг 757 или някакъв друг самолет. Просто всичко се е изпарило. Никакви човешки останки, аксесоари, седалки, прозорци, дори двигателите ги няма, а те са изградени от стомана и титан и всеки един от тях тежи по 6 тона. Титана гори при 1688 градуса, а керосина при 1120 градуса по Целзий.


Версията за изпаряването на самолета е че той е изгорял целият от горивото. Целият?! Това ще е първият самолет в историята на човечеството който изгаря напълно на мястото на инцидента. А и ако преглътнем версията, че е изгорял, как са успели да идентифицират 184 от 189-те пътници на борда?

Според официални данни, самолетът бил похитен от Хани Ханджур и четири негови приятелчета. Хани Ханджур дошъл 1 месец по-рано на летище „Freeway“ в Мериленд за да търси малък самолет за разходки. Авио-инструкторът, Дънкан Хейсти, който е бил на тестовете, разказва че Хани вече имал лиценз за управление на самолети, придобит от някаква школа в Аризона, но по време на тестовете, Дънкан забелязал че възможностите му са доста слаби. Хани дори не можел да управлява малък самолет което е еквивалент на това да паркираш кола на паркомясто. Aко не е могъл да управлява самолет Чесна, как е успял да разбие пътнически самолет с нечовешки размери в Пентагона, правейки непосилни маневри?

Най-интересните факти за случая „Пентагона“ са следните. В книгата на Джим Марс „Работа отвътре“, Ейприл Галоп, която е работила в западната част на Пентагона, заявява:

Когато бях в болницата, често ме посещаваха мъже в костюми… …те никога не споменаха кои са и за кого работят…. …съветваха ме да приема паричната компенсация и да си мълча… …настояваха, че самолета е ударил сградата. Постоянно това повтаряха. Но аз бях там и не видях никакъв самолет или парчета. Мисля че това е идеологическа обработка на хората.

Ако Боинг 757 не е ударил Пентагона, тогава какво е?

Свидетелите, разправяли че силна взривна вълна ги съборила или хвърлила надалече. Дори в хотел Шератон който е на 3.2 километра, се усетила вълната. Също, около Пентагона се усещала миризма на кордит (вид барут), който го слагат в боеприпасите. Изгаряйки, кордита отделя малко дим, светлина и много силна взривна вълна. Кордита и керосина миришат по съвсем различен начин. Крилата ракета е единственото съвпадение със всички изброени факти.
Случаят „Пентагона“ е по-странен дори от СТЦ защото доказателствата за това че самолет се е разбил в сградата са почти нулеви, но това е нищо в сравнение със „самолетната катастрофа“ в Шенксвил, Пенсилвания.

10.03 Шенксвил, Пенсилвания. Полет 93 се разбива на отдалечена поляна с 630км/ч. Загиват всичките пътници. Версията тука е, че след 40 минути от излитането, терористите на самолета го превземат и го отправят към Вашингтон, но пътниците на самолета се противопоставят и жертват себе си като предотвратяват повече жертви.
 
Какви са доказателствата за това че се е разбил самолет?

Мястото на инцидента. Къде е самолетът?

Нулеви. На мястото на инцидента просто няма доказателства, че там е паднал пътнически самолет. Има само една голяма дупка дълбока 2-3 метра и „боклуци“ както се изразяват очевидци. Мненията на свидетелите са доста интересни и трябва да бъдат чути. Повечето от тях разправят че там просто нямало нищо, че за пръв път виждат такава самолетна катастрофа, че останалите останки от самолета са твърде малки за да докажат че там се е разбил пътнически самолет. Дори кметът на Шенксвил недоумявал, колко малко от самолета е останало на мястото на сблъсъка. До сега няма прецеденти в историята на човечеството, цял самолет и пътниците му да се разпаднат напълно след сблъсък, без значение скорост, причина или терена на катастрофата. Ако погледнем като пример катастрофата на Полет 123 на Японските авиолинии, която е най-голямата катастрофа в историята, ще видим че там са успели да намерят и идентифицират 500 тела от 524-те пътници които са били на борда, а тука както и в Пентагона всички пътници са се изпарили без да оставят капчица кръв. За самолетите да не говорим. Интересното тука също е че от Американската Гражданска Защита докладвали през октомври 2001, че не било открито самолетно гориво в подпочвената вода или почвата на място на катастрофата, а горивото е било около 17 тона или БИ трябвало да бъде, ако изобщо се бе разбил самолет там.

Шенксвил, Пенсилвания. Отново мястото на инцидента, но от друг ъгъл. Снимката е от сайта на ЦРУ.

През 2006 по време на процеса на предполагаемия организатор Закария Мусауи, ФБР предоставят дузина доказателства които по чудо оцелели при т.нар. катастрофа и дори били в перфектно състояние. Останките били: червен шал, шофьорска книжка издадена в Саудитска Арабия, и личните вещи на една от стюардесите. Как е възможно това? Боинг 757 се изпарява със всички пътници, стоманени и титаниеви части, НО материали като текстил и хартия остават непокътнати. Доста наподобява на случая с паспорта при СТЦ който прелетял през всички пламъци и препятствия и останал непокътнат на тротоара. Може би никога няма да разберем какво се е случило там, но едно нещо е сигурно, там не се е разбил никакъв Боинг 757 или било какъв друг пътнически самолет.

Остана сградата с най-много въпроси за която въобще не се говори. Сграда 7. През 1986 започнало изграждането на СТЦ 7. Сградата била 47 етажна и била на 90 метра от северната кула. Тя била офис сграда, в която се намирали и офисите на ЦРУ и Тайните служби.

Останалите сгради които са били около близнаците.

На 11 септември, след срутването на двете кули почти всички сгради около близнаците са унищожени, но остават на мястото си, без да се срутят. Сграда 3, намираща се точно до близнаците, успява да се задържи без да падне дори цялата сграда да е унищожена. Сграда 4, която не е по-далече от сграда 3 била почти смазана но остава цяла без да се срути. Сграда 5 и 6 имат същата съдба, те също не се срутват. А сграда 7 която е на 90 метра, с изолирани пожари на няколко етажа и леки структурни щети, се срутва напълно до земята за по-малко от 6 секунди (свободно падане). Съдбата на сграда 7 остава същата като и на близнаците. Никакви проби за анализ не са взети от нея. Но има двама души които са били свидетели и знаят всичко което се е случило в сградата преди да се срути, защото са останали в нея. Майкъл Хес и Бари Дженингс. Единият от тях, Бари, дава интервю през 2007, в което описва всичко което се е случило преди да ги изкарат от сградата.

Ето какво споменал в интервюто: На 11 септември, когато пристигнал на работа, фоайето на сградата било изпълнено с полицаи. Когато се качил на 23 етаж забелязал че там няма никой. Бил само той и Майкъл Хес. След като се обадил на няколко души, те го посъветвали да напусне сградата. Бари и Майкъл стигнали по аварийното стълбище до шестият етаж, след което се чула експлозия и внезапно подът под тях започнал да пропада. Успял да се задържи и се качил на осмият етаж. В интервюто си Бари описал осмият етаж като доста тъмно място, където било много горещо. Той останал заклещен в продължение на няколко часа в сградата, дори бил свидетел на срутването на двете кули през сграда 7. Докато седял на стълбището през прозореца влезнали пожарникарите които го посъветвали да стои на стълбите защото подът на етажа нямало да издържи, след което изчезнали. Вторият път, пожарникарите отново нищо не направили. През цялото време докато е седял и чакал, е чувал различни екплозии под него. Накрая дошли около 10 пожарникаря, и ги свалили до фоайето, което е било напълно разрушено, изпълнено навсякъде с човешки тела. Прекарали ги през някаква дупка във стената и така успели да се спасят.

Тука нещата тръгват наобратно.

На 19.08.2008 Бари Дженингс мистериозно умира, точно два дни преди NIST да публикува доклада си относно сграда 7, който е в пълно противоречие с показанията на Бари относно експлозиите в сградата. В доклада си твърдят, че нямало никакви очевидци за силните екплозии.

Бари Дженингс (1955 – 2008)

И какво е заключението тука?
На 9/11 в сграда 7 остават двама души които едвам успели да оцелеят от експлозиите в сградата. Въпреки че сградата понесла доста малко щети за разлика от заобикалящите я сгради и сградите около близнаците, тя се срутва до основи, без никакво съпротивление и без да засегне някоя от останалите сгради около нея. И след 7 години, един доклад описва, че срутването на сградата е породено единствено от пожара, който се е случил от падащите отломки на близнаците.

Колко дълго правителството ще мълчи по въпроса за 9/11? Колко време хората ще чакат истината? 9/11 не е просто едно трагично събитие, отнело живота на хиляди хора, това е американски преврат с цел да се промени вътрешната и външната политика. Идеята не е нова. Ето един пример.

Генерал Смедли Бътлър

На 01.07.1934, Смедли Бътлър (един от най-добрите и уважавани американски генерали) е бил настигнат от двама души които му предлагали 30 милиона долара, за помощта на 500 000 ветерани от войната, да извърши преврат срещу Рузвелт и да го свали от постта му. Бътлър се преструвал че приема офертата за да се срещне с главните заподозрени за заговора. Те са: семейство Дю Понт, компаниите като US Steel, Heinz, Standart Oil, General Motors, Национална банка Чейс, гумите Goodyear, и Прескот Буш. Идеята била да се установи фашистки режим. Така по-важните политици като Рузвелт щели да останат като пионки на новия режим, а цялата власт щяла да остане в ръцете на корпорациите. Така щели да се преборят с голямата депресия. Бътлър свидетеслтва за заговора, и дори да са му повярвали, те отказали да повдигнат обвинения срещу заговорниците, а медиите представили изявлението на ген. Бътлър като измама. Следователно Рузвелт сключил сделка със заговорниците, и всичко продължило по старому. Сега подпалването на Райхстага не изглежда толкова странно, нали?

Политиката след 9/11 се променя мигновенно. Взети са всякакви мерки за сигурността, бюджетът за армията е увеличен многократно, обявена е „война на тероризма“ и Ирак и Афганистан се превърнаха в бомбите които ще бъдат обезвредени няколко години по-късно. Всичко това е една добре замислена идея с която да се вкарат промени които най-вероятно не биха ги приели американците. Но те не са виновни, че всеки ден са манипулирани от медиите (които ЦРУ най-вероятно ги контролира) и правителството. Американците в огромното си мнозинство са добри и щастливи хора, които се грижат за държавата, семейството и работата си, но те са единственият народ от развитите държави които са толкова наивни и леки за манипулиране, и биха глътнали всякаква история в стила на Холивуд. „Отборът“ на Буш много добре знаеше тези неща и по-най елементарния начин им пробута една титанична лъжа. Хиляди хора умряха на тази дата. ЦРУ и ФБР се справиха отлично “откривайки” доказателства които да накарат американците да повярват, че Саддам и Осама стоят зад всичко. Тази добре позната тактика не стана възможна през 1962г. Може би за това Кенеди е бил убит. Все пак е бил заплаха за ЦРУ.

Нефтът е доста важен за САЩ защото е основата на цялата американска икономика, и е от голямо значение той да бъде контролиран. След Саудитска Арабия, която има приятелски отношения със САЩ, Ирак е втората държава по износ на нефт. След нея е Иран. Ирак се противопоставяше на САЩ преди 2001г. отказвайки да продава горивото си в американски долари. След войната с Ирак нещата се промениха. Саддам е свален и мъртъв, САЩ вече контролират нефта и са си създали бази които в близкото бъдеще ще им послужат за инвазията на Иран. Афганистан също е обезвреден, Осама бин Ладен, пещерният човек който е обвинен за най-големият атентат в историята на човечеството, е мъртъв, и базите в Афганистан са създадени. Следващата спирка от Близкия Изток е Иран, който се оказва доста добре подготвен. Населението му е почти една трета от това на САЩ и въоръжените сили са им добре подготвени, въпреки ембаргото наложено от повечето държави. Въпрос на време е войната да се случи.

9/11 може да е болезнена тема, не само за американския народ, но и за целият свят. Но истината е още по-болезнена. Това беше една добре замислена психологическа атака срещу американския народ и светът. Страхът от терористи накара хората да приемат всичките нужни мерки да се предотврати това, да се спре нещо което никога не е било започвано. Всичко това беше един добър претекст за навлизането в Близкия Изток където бяха похарчени трилиони долари от данъкоплатците в Америка, вкарвайки държавата в непосилни дългове, бяха спечелени стотици милиарди за корпорациите, и в същото време бяха убити стотици хиляди цивилни заради каузата. Това вече е тероризъм. Войната е тероризъм. Фактите са налице. Докато ЦРУ и ФБР съществуват, истината ще бъде замазвана, а шепата терористи които стоят на власт ще си изплакват ръцете с 11 септември, както Буш и неговата администрация направи през изминалото десетилетие.

Конспирациите не са просто плод на нечие въображение, а теории (основани на факти) на хиляди заинтересовани хора по света, които просто искат отговорите, защото както виждате, медиите и политиците не предоставят никаква достоверна информация, не ни казват истината, просто ни подхвърлят някаква история, казвайки ни да я приемем, защото истината няма да излезе на яве, ако сами не я открием. Сега чувствате ли се излъгани? Все още ли си мислите че конспирациите са просто едни измислици? Може и да са, но кое ви се струва по-логично? Пред вас има два варианта за да отговорите на въпросите си, единият е по-лесен, другият по-труден. По-лесният е като просто седнете пред телевизора или отворите пресата и видите какво ще кажат медиите или вестниците по-въпроса, по-трудният е като седнете пред компютъра, влезнете в Интернет пространството и започнете да търсите. Да търсите истината. Вие преценете коя истина ще възприемете.

Автор: Слободан Миланов

ИНФОРМАЦИОННА АГЕНЦИЯ “БЕЗ ЦЕНЗУРА”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!