Следвайте "Буднаера" в Телеграм

WOIPFG: "Самозапалването на пл. Тянанмън" - лошо режисирана измислица

"Самозапалването на пл. Тянанмън"

minghui.org

Така нареченото "Самозапалване на пл. Тянанмън" от 23 януари 2001 г. в центъра на Пекин е измислица, планирана и изпълнена от китайския комунистически режим, с цел да оклевети традиционната духовна практика Фалун Гонг.

Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG) е събрала убедителни доказателства, че "Самозапалването на пл. Тянанмън" е конспирация, дирижирана от китайския режим  и въвличаща бившия ръководител на Китайската комунистическа партия Джянг Земин (Jiang Zemin) и бившия ръководител на Политическия и законодателен комитет Джоу Йонгканг (Zhou Yongkang). Целта на заговора е да оклевети Фалун Гонг и да накара китайския народ да следва безпрекословно политиката на режима относно преследването на практикуващите Фалун Гонг.

Фалун Гонг: древна традиция

Четири ключови доказателства :

• Компютърен анализ на гласа на един от предполагаемите самозапалили се, Уанг Джиндонг (Wang Jindong), "крещял" на пл. Тянанмън по време на "самозапалването", показа, че гласовете в три епизода на "Теми на фокус" на Централната китайска телевизия (CCTV) в предполагаемо интервю с Уанг след инцидента и записаният глас на Уанг на площада не принадлежат на едно и също лице. Анализът е проведен в престижна лаборатория за изследване на гласове в тайвански университет.

• Разследване на болницата в Джишуитан (Jishuitan) на внезапната смърт на една от предполагаемите самозапалили се, 12-годишната Лю Сяйинг (Liu Siying), дава индикации, че режимът може да я е убил с цел унищожаване на доказателства и отстраняване на свидетел на инцидента. WOIPFG получи подробна информация от болнични лекари в Джишуитан, лекували Лю Сяйинг. Един от лекарите каза, че Лю е била излекувана и готова за изписване от болницата, когато умира внезапно. За периода от време там, включително и един ден преди смъртта й, електрокардиограмата на Лю и другите й тестове са показвали нормални резултати. Събота сутринта на 17 март, между 8 и 9 ч., директорът на болницата в Джишуитан и директорът на Бюрото по медицина в Пекин посетили Лю в отделението. Разговаряли с нея дълго време и тя била "много оживена и активна", според човек от персонала. Около обяд лекарите забелязали, че Лю изпада в критично състояние. Наскоро след това тя умира. Разследване на WOIPFG установи също така, че аутопсията на Лю е направена в болницата на Джишуитан, докато документът за аутопсията е издаден от център за спешна помощ. С изключение на кратко споменаване за сърдечна недостатъчност, точната причина за смъртта никога не е била оповестена.

• Болницата в Джишуитан се намира на около 6 мили (10 км) разстояние от пл. Тянанмън. Следвайки полицейска кола с пусната сирена, на линейката отнема два часа, за да измине това разстояние . Според репортаж на Xinhua от 30 януари 2001 г. "самозапалването" е станало на 23 Януари в 14:41 ч. За по-малко от седем минути след инцидента три линейки пристигат на мястото на събитието, за да откарат "самозапалилите се" до болницата в Джишуитан, тъй като тя се счита за най-доброто здравно заведение в Пекин за лечение на изгаряния. Но WOIPFG получи потвърждения от много служители в болницата на Джишуитан, че ранените "самозапалили се" са докарани в болницата около 17:00 ч.. 20-минутен път е отнел на линейка повече от два часа. Какво се е случило през тези два часа?

• Награждаван документален филм на независимата китайскоезична телевизия New Tang Dynasty, озаглавен "Фалшив огън (False Fire)", намери множество пропуски в деконструирани видео кадри на официалната версия на филм, излъчен по китайската телевизия след инцидента. Един от тях разкрива в забавено движение как на една от жените, Лю Чунлинг (Liu Chunling), за която във версията на Xinhua се твърди, че е починала от изгаряния, е нанесен  рязък удар в главата с нещо, което прилича на метален прът, от мъж, облечен във военна връхна дреха. Вижда се как тя незабавно се свива на земята и най-вероятно е починала от този удар. Освен това, кадри на Централната китайска телевизия показват как камерата за наблюдение на площада има необичайната способност да се фокусира и улавя необходимите детайли на уж внезапния инцидент. Освен това, много полицаи носят със себе си одеяла или други отличителни инструменти, и изглеждат като да са в очакване на инцидента да се случи.

По-горните доказателства подкрепят твърдението, че това е трагедия, оркестрирана от режима.

Сега, 13 години след "самозапалването", истината за изфабрикувания инцидент се разпространява надлъж и нашир. Но китайският комунистически режим продължава да преследване Фалун Гонг, повтаряйки своите лъжи в Китай и в чужбина. Ние призоваваме обществеността да види ясно измамната природа на ККП, да продължи да настоява за прекратяване на преследването, и да помогне да се дадат под съдебна отговорност всички извършители.
 
Световна организация за разследване преследването на Фалун Гонг
Телефон: 1-347-448-5790 ; Fax : 1-347-402-1444
Адрес за кореспонденция : P.O. Box 84, New York , NY 10116
Сайт: http://www.upholdjustice.org/ , http://www.zhuichaguoji.org/

World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong
Telephone: 1-347-448-5790; Fax: 1-347-402-1444
Mailing address: P.O. Box 84, New York, NY 10116
Website: http://www.upholdjustice.org/, http://www.zhuichaguoji.org/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!