Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Западните тайни служби са създали "Ал Кайда" за да атакуват враговете на Израел, твърди американски анализатор

Хилъри Клинтън призна, че САЩ са създали Ал Кайда

Западните тайни служби са създали терористичната групировка "Ал Кайда" за да обслужват интересите на Израел и да оправдават военни интервенции в други държави. Това мнение изрази политическият анализатор д-р Кевин Барет пред Press TV.

"Цялата история с войната срещу тероризма няма нищо общо с това, което ни казват. Всъшност, далеч не е толкова странно, колкото изглежда, че САЩ бяха готови да бомбардират Сирия в помощ на Ал Кайда" казва в интервю за медията експерта.

Барет направи коментара във връзка с критиките на сенатор Ранд Пол към президента Обама, че 12 години след атаките на 11 септември, САЩ са били на път да се съюзят с "Ал Кайда".

За "Ал Кайда" Барет твърди, че това е групировка създадена от западните специални служби с няколко цели. Първата е да създаде силно негативно публично мнение по отношение на набиращите сила ислямски движения, чрез извършване на редица атентати срещу цивилни цели в цял свят. И втората, според него много по-важна цел, е групировката да бъде използвана като ислямистка ударна сила срещу враговете на Израел и Запада по цял свят.

Според Барет присъствието на "Ал Кайда" в Сирия може да бъде използвано като предлог за още по-сериозна западна интервенция в страната. /nreporter.info/

Хилъри Клинтън призна, че САЩ са създали Ал Кайда

В интернет се появи запис от реч на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън, в която признава, че именно САЩ са създали най-голямата терористична организация в света Ал Кайда.

"Да си припомним, че хората, срещу които днес се борим са същите, които ние самите създадохме преди 20 години. Тогава направихме това, защото бяхме участници в борбата със Съветския съюз.

Те нападнаха Афганистан, а ние не искахме те да имат контрол над Централна Азия и затова започнахме да работим с тях, признава Клинтън.

zt4PuWFJnc0Америка е напълно дискредитирана / Пол Крейг Робъртс

Бог да е на помощ на тази дебилна и нещастна държава, която се ръководи от глупак...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!