Америка е напълно дискредитирана / Пол Крейг Робъртс

Бог да е на помощ на тази дебилна и нещастна държава, която се ръководи от глупак.

zt4PuWFJnc0

Глупавият празидент Обама и идиотският държавен секретар Кери доведоха правителството на САЩ до най-голямото дипломатическо поражение за цялата история на Америка и унищожиха доверието към президентската институция, държавния департамент и към цялата изпълнителна власт. Всички представители на гореспоменатите институции вече имат имиджа на треторазрядни лъжци, пише Пол Крейг Робъртс в блога си.

Пол Крейг Робъртс – баща на “рейгъномиката”, кавалер на Ордена на Почетния легион, влиятелен републиканец, бивш помощник по икономическата политика на министъра на финансите на САЩ в администрацията на Роналд Райгън (1981-1982). Понастоящем е старши научен сътрудник на Hoover Institution, популярен публицист, автор на постоянна рубрика във весттник «The Washington Times». 

Опиянен от надменността на миналите успехи, основани на лъжи, използвани при унищожението на Ирак и Либия, Обама реши, че САЩ е “свръхдържава”, че е “изключителна” и “необходима” страна, че може и по отношение на Сирия да използва този си имидж.

Но останалият свят се научи да страни от постоянната Вашингтонска треска за война, когато липсват каквито и да са доказателства. Глупавият Обама беше натикан в ъгъла от некомпетентния съветник по национална сигурност Сюзън Райс, и от кликата консерватори, които я поддържат.

Що за глупак би се поставил в подобно уязвимо положение?

Сега Обама ще остане сам, изолиран, опитвайки се да оправдае заплахите си, че ще атакува без каквото и да е разрешение, все едно ООН или Конгреса, които той игнорира, са диктаторите. По стандартите на Нюрнберг военната агресия е престъпление. Вяшингтон и до днес се придържа към правилото  да маскира военните си престъпления чрез ООН или НАТО. Но независимо от тези “съгласуваности”, те си остават военни престъпления.

Съветникът на Обама по националната сигурност и неоконсерваторите – подстрекателите на войната, казваха на Обама, че той трябва да докаже, че е истински мъж, който може да бъде войн-единак и да извършва военни престъпления без организираното прикритие от страна на ООН или НАТО, или от страхливия Конгрес на САЩ. Те му внушаваха, че това зависи само от него, че президентът на САЩ е винаги прав. Че той е Цезар, който казва какво е допустимо и какво не е. Цезар на “единствената свръхдържава”, това му втълпяваха. Е, сега Цезар ще трябва да пренебрегне всички закони или Вашингтон ще изгуби световната си хегемония.

Както вече отбелязах в предишната си статия, ако Обама послуша гореспоменатите консервативни лешояди, той ще бъде подложен на преследване цял живот – като военен престъпник. И никога няма да посмее да напусне САЩ. Наистина, надигащият се икономически колапс така може да промени властта и отношението на света към САЩ, че към Обама могат и да бъдат повдигнати обвинения за военно престъпление.

Правителството на САЩ изгуби своя авторитет по целия свят и никога няма да може вече да си го върне, ако администрацията на Буш и Обама не бъде арестувана и не бъдат предадени на съд за военните си престъпления.

Унищожаването на доверието към САЩ, което предизвика Обама, излиза от рамките на обикновената дипломация. Напълно е вероятно тази есен или зима, а по-вероятно през 2014 г., САЩ да се сблъска с тежка икономическа криза.

Дългогодишната злоупотреба с резервната валута, с долара, продуцира нови и безкрайни дългове и печатане на долари, за да се финансира намиращата се в центъра на вниманието на икономическата политика на САЩ стратегия за спасяване на банките, понеже те били “прекалено големи, за да допуснем да се сринат”, независимо от неблагоприятното въздействие от тези действия върху вътрешната и световна икономика, независимо от рушащите се пазари на работни места и потъващата икономика. С подобен крах не може да се справи нито един от настоящата администрация – те нямат за целта нужния интелект, знания и мъжество.

Когато обикновеният човек попадне в окото на бурята, некомпетентната и корумпирана система на Федералния резерв, както некомпетентното и корумпирано Министерство на финансите на САЩ няма да имат по-голямо доверие сред хората, отколкото Обама и Джон Кери днес.

Останалият свят, особено държавите-марионетки на НАТО, ще се изгаврят със САЩ. Те изпитват огромно удоволствие от дискомфорта на “единствената в света свръхдържава”, която като никога, от момента на разпадането на СССР, работи над формирането на собственото си високомерие.

Светът не се кани да спасява Вашингтон, който в настоящия момент е ненавиждан по целия свят – с неговите валутни спекулации, с големите кредити и чуждестранната си помощ. Американците ще трябва да заплатят за собствената си наглост, за липсата на внимание, за безотговорността си, за малоумната си вяра, че нищо не може да се случи без тях, а всичко, което се случва – е временно.

Вече 20 години САЩ се изнасят към периферията, наемайки работна сила от третия свят, заради ниската заплата, съпоставима с тази в Индия преди 40 години. “Единствената свръхдържава в света” вече страда – благосъстоянието и оцеляването на значителна част от населението зависи от правителството. А доколкото икономиката се свива, възможността правителството да удовлетвори растящите потребности на населението за оцеляване намаляват. Богатите ще продължат да искат бедните да бъдат принесени в жертва на интересите на богатите. А управляващите политически партии в САЩ ще следват богатите.

Имаме ли основание да твърдим, че Националната сигурност на САЩ е нацистко гестапо, което днес притежава все повече и повече нарастваща военна сила – танкове, безпилотни летателни апарати и милиарди патрони?

Колко още време трябва да мине, за да излязат американските граждани на улиците с искания против “своето” правителство, както това често се случва с близките съюзници на Вашингтон в Египет, Турция и Бахрейн?

Американците пренебрегнаха свободата. Американците са такива големи патриоти – те вярват, че всичко, което прави правителството, е в името на родината. И доверчивите хора ще защитават лъжите на правителството до самата си смърт, а всъщност – до гибелта на целия свят.

Ако американците продължават да вярват в лъжите на правителствата си, те нямат бъдеще. Ако това вече е традиция за Америка, то значи сме изгубили реално бъдещето си. С една дума, “американският век” завърши преди да е започвал.

Чух от образовани и знаещи приятели, че проститутките от американските средства за масова информация във вечерните новини бият барабана на войната. Това показва, че вече са платили на курвите от американските медии, а парите им ще отключат новата световна реалност. Всеки, който си губи времето в слушане и гледане на американски медии, е промит мозък, той е опасност за човечеството.

Обновление: вечерта на 30 август. Нима идиотът от Белия дом ще стане жертва на собствените си заповеди?

Нима няма кой да му подскаже как да избегне дилемата, пред която го постави идиотският му държавен секретар и съветникът по национална сигурност?

Някой трябва да подскаже на този глупак, че Белият дом трябва да приеме решението на световната общност, че няма достатъчно доказателства за военно нападение над Сирия, защото ще бъдат убити още по-голям брой хора, отколкото в предполагаемата, но не доказана химическа атака…

Бог да е на помощ на тази дебилна и нещастна държава, която се ръководи от глупак.

worldtodaybg.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!