Следвайте "Буднаера" в Телеграм

30dumi.eu

Газираните напитки предизвикват агресия у децата

IQ, газирани напитки, енергийни напитки, лекарсква, ваксини
Снимка: propaganda-dimitrios.blogspot.com.au

Изследователите са открили как газираните напитки влияят върху психиката на децата

Сладките газирани напитки водят до агресия и до проблеми с концентрацията у децата. Това е заключение, направено от учени от Колумбийския университет в Ню Йорк, пише Journal of Pediatrics.

Оказва се, че всеки от обичайните компоненти на подсладените газирани напитки може да променя поведението, но изследванията за въздействието им върху децата са малко. Част от причините за агресивно поведение може да бъде кофеина, защото той нарушава съня и увеличава тревожността.

Учените са изследвали поведението на почти три хиляди деца на пет години в 20 големи града в САЩ. При това 43% от децата пиели порция газирани напитки най-малко веднъж на ден и 4% – четири или повече пъти. Учените изключили други фактори, които могат да имат неблагоприятно въздействие върху поведението на децата.

В експеримента е установено, че количеството на консумираната напитка е право пропорционално на агресивността: децата, които пиели четири порции, чупели чужди играчки, биели се и не можели да се съсредоточат върху едно нещо.

Преди това учените показаха също, че пристрастяването към безалкохолни напитки може също да допринесе за развитието на сърдечно-съдови заболявания, рак на панкреаса, диабет, камъни в бъбреците.

Как да си направим домашни енергийни напитки

Лесни алтернативи на енергийните напитки...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!