Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как да си направим домашни енергийни напитки

Лесни алтернативи на енергийните напитки

домашни енергийни напитки
sxc.hu

Заместител на кафе

Предлагаме ви една проста алтернатива по традиционна руска рецепта, която е хем тонизираща, хем питателна.

Необходими продукти:
Вода, мед, канела, карамфил, кардамон и джинджифил.

Приготовление:
1. Сварете 1 литър вода.
2. Добавете 100 гр мед.
3. Овкусете с канела, карамфил, кардамон и джинджифил.
4. Прецедете и сервирайте напитката.

Няма значение дали е студена или гореща. Важното е, че е подходяща както за сънливци, така и в битка с пролетната умора./Владимир Тодоров/

Лимонада

Една чаша пресен лимонов сок, 1 чаша мед,на (3,4 литра) вода. Сложете меда във водата, разбъркайте добре и загрейте до точката на кипене (ако ще се пие няколко дни). След охлаждането на водата прибавете лимоновия сок и приберете в хладилника.

Трябва да добавите витамин С към меда и кленовия сироп веднага, след като пристигнат от супермаркета. Първо ги затоплете и после разбъркайте с 1/4 чаена лъжичка на пинта (0,47 литра)./vihi.eu/

Чай с джинджифил

Отрежи парче корен от джинджифил с размер около 2.5 см и обели кората. Нарежи го на тънки резенчета и ги сложи в чайник с вряща вода. Остави да се запари за 5-10 минути. Добави мед и изстискай половин лимон.

Стимулиращ билков чай

Смеси 2 части розмарин с две части лимонена трева. Сложи билките във вряща вода за 5 минути. Махни от котлона. Добави мед и лимон по твой вкус.

Женшен за сила и издръжливост по рецептата на Марта Стюарт

Ето какво предлага известната американска бизнес дама и медийна личност: "Вместо да поглъщаш огромни количества кофеин, за да си тонизирана през целия ден, си направи чай за запълване на запасите с енергия. Комбинацията, която препоръчвам е женшен (помага на тялото да се освободи от стреса), репей (детоксикира черния дроб), женско биле ( за баланс на едокринната система, но внимавай с тази билка, ако имаш високо кръвно налягане)."

Рецептата е: 3 чаени лъжички изсушен женшен, 2 чаени лъжички изсушен корен от репей, 2 чаени лъжички изсушено женско биле, малко пресен джинджифил и една пръчка канела. Свари съставките в тенджера с един литър вода за около 20 минути на ниска температура. Прецеди в любимата си чаша и добави мед.

Гореща напитка с какао

Изследователи от университета в Корнъл са открили, че рискът от сърдечен удар, диабет и рак се намалява с впечатляващите 10%, ако редовно си пийваме какао. То съдържа повече антиоксиданти от чая и същото количество катехини като шоколада, но с много по-малко мазнини. Какво означава това? Можеш да се наслаждаваш на вкусната напитка с малко калории и мощен противостареещ ефект.

Приготвя се с мляко или с вода, а за подслаждане използвай кленов сироп./missbloom.bg/

Алтернатива за спортисти 1 (Лесна)

Алтернатива за спортисти 2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!