Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Световната мания кемтрейлс

Тези следи в небето над София са заснети преди три седмици по време на поредния протест срещу правителството на Пламен Орешарски. СНИМКА: ВАСИЛ ЕЛЕНИН

Кемтрейлс почти предизвикват катастрофа!

Химическите следи: поражения върху нервната система от небето

Замърсяването на въздуха убива повече хора, отколкото спин и малария! Химиотрасетата? Никой да не казва (видео)

ДИМИТЪР СТАВРЕВ
24chasa.bg

В последните години в България активно се обсъждат белите перести следи, които се забелязват при ясно време в небето.

Доста хора са убедени, че прелитащите над страната самолети съзнателно
разпръскват наночастици от опасни химически елементи Според привържениците на тази теория става дума за световен заговор за повишаване на заболевамостта на хората в полза на фармацевтичните гиганти. Няколко сериозни медии дори регулярно отразяват темата с журналистически разследвания.

Това обаче не е чисто българска мания. По света в последното десетилетие темата се обсъжда съвсем сериозно, като дори държавните институции се ангажират с опити за опровержения.

Пилоти са заснели следите, оставени от току-що приземил се на летището самолет. СНИМКИ: АВТОРЪТ

Как започва всичко?

Видео: Най-невероятният кемтрейл

Как ни унищожават I - Химиотрасетата

Терминът „химтрейл” от английски означава химическа опашка. Това са оставяните от самолетите следи вследствие...

Епископ твърди: има международен заговор за съкращаване населението на света

Хуан Антонио Рейг Пла, епископ на Алкала де Енарес, обвинява университетите, политическите партии, синдикатите, както и ООН, ЮНЕСКО и...

Още с първите полети на голяма височина авиацията започва да наблюдава т.нар. кондензационни следи (contrails - англ.), които се образуват от изпусканите от двигателите отработени газове. В условията на изключително ниските температури те почват да кондензират и да образуват при, точещи се в нишки след прелитащия самолет.

Явлението не е ново. Свидетелства за него има още от времето на Втората световна война. Тогава небето на Третия райх буквално е било набраздено от следите, които оставяли хилядите самолети на САЩ и Великобритания, извършващи почти ежедневни масирани бомбардировки.

Думата кемтрейл (chemtrail) идва от кемикъл трейл (chemical trail), което се превежда като химически линии. Тя няма отношение към други форми на разпръскване в атмосферата като засяването и поливането от селскостопанската авиация, разпръскването на химикали за предизвикване на дъжд или за осигуряване на слънчево време.

Терминът се отнася конкретно до въздушни следи, които са причинени от систематично изпускане при големи височини на химически субстанции, които не се откриват в обикновените кондензационни следи. Поддръжниците на тази конспиративна теория обясняват целите на подобна практика с управлението на слънчевата радиация, контрола на популацията, въздействието върху хидрометеорологическите процеси, разпръскването на електропроводящи материали, които да служат за прилагане на електромагнитни супероръжия (като HAARP например). Или имат предвид прилагане на биологическо или химическо оръжие, дори контрол на раждаемостта в дадени региони. Твърди се, че, меко казано, тези линии причиняват респираторни и други здравни проблеми.

Типичен пример за пресичащи се следи в небето. Дали обаче са химически или обикновени перести облаци, трудно е да се определи. Често получената решетка се разсейва и преминава в пелена.

Тази теория се появява през 1994 г., когато самолетната компания Hughes Aerospace патентова нова технология. При нея самолетното гориво се смесва с отразяващи материали, в това число частици алуминиев оксид, които може да покрият Земята с химически слънчев щит.

Теорията за конспирацията с кемтрейлс започва да добива популярност през 1996 г., когато Военновъздушните сили на САЩ са обвинени в пръскане на американското население с мистериозни субстанции чрез самолети, доставящи необичайни кондензационни следи. ВВС отговарят, че това е мистификация, отчасти подклаждана от цитати от стратегически доклад, чийто проект е изготвен от Американския университет за военно въздухоплаване. Докладът носи заглавие "Климатичното време като умножител на силата - контролиране на времето до 2025" (Weather as a Force Multiplier: Owning the Weather in 2025).

Той е подготвен в отговор на военна директива за очертаване на стратегическа система за модифициране на климата с цел утвърждаването на военната доминация на САЩ през 2025 г. Докладът е представен като "въображаемо описание на бъдещи ситуации/сценарии". По-късно ВВС на САЩ поясняват, че той "не отразява настоящите военни политики, практики или способности" и че те "не извършват никакви експерименти или програми за модификация на климата и нямат планове да правят това в бъдеще". В допълнение отбелязват, че мистификацията с кемтрейлс е изследвана и опровергана от множество доказани и акредитирани университети, научни организации и значими медийни публикации.

През 1998 г. въпросът с химическите следи набира популярност и в Канада, най-вече в градчето Еспаньола в северната част на провинция Онтарио. Там тръгнал слухът, че самолети-цистерни KC-135 на САЩ разпръскват вредни химикали над населението. Истерията се разраства дотам, че на 18 ноември 1998 г. пред канадския парламент е представена петиция от над 500 граждани на Еспаньола с искане "тайната програма за пръскане" да се прекрати. По това време много граждани се оплакват от замайване, внезапна умора, главоболие, астма, болки в ставите и симптоми, подобни на грип. В петицията се сочи още, че в проби от дъждовна вода са открити високи нива на алуминий и кварц.

В отговор на петицията относно "химикалите, използвани за атмосферни разпръсквания, които влияят неблагоприятно върху здравето на канадците", правителството отговаря, че "няма реални доказателства - научни или други - в подкрепа на твърдението, че в канадското въздушно пространство се провеждат разпръсквания на големи височини. Терминът кемтрейлс е просто популярен израз и няма научно доказателство за съществуването им. Убедени сме, че участниците в петицията виждат обичайни кондензационни линии или контрейлс".

Няколко са версиите на теорията за конспирацията с химическите самолетни линии, които циркулират в интернет и електронните медии.

В някои се твърди, че следите съдържат барий и алуминиеви соли, полимерни фибри, торий или силициев карбид. В други случаи се твърди, че в небето се разпръскват електропроводими материали като част от секретна програма за супероръжие,
прикрита зад Програмата за високочестотни активни изследвания на полярното сияние (High Frequency Active Auroral Research Program HAARP).

Вярващите в тази теория са почти единодушни, че кемтрейлс са токсични, но причините за това варират в широк диапазон - от хипотезата за тестване на военни оръжия през контрол върху популацията до мерки срещу глобалното затопляне.

Според някои постове във Facebook "химическите следи в атмосферата са разпръскване на наноалуминий и невродегенеративни агенти, засягащи нервната система".
Особено недоумение предизвиква фактът, че тези следи се наблюдават всеки ден и навсякъде. Имало дори доказателства, че се разпръскват тонове наночастици с алуминиеви съединения. Това е описано в научната медицинска литература - наноразмерните частици са по-реактивни и причиняват интензивно възпаление в редица тъкани.

Изключителна тревога предизвика въздействието на тези наночастици върху главния мозък и гръбначния мозък.

Притеснителен е и растящият списък на невродегенеративни заболявания, включително деменцията на Алцхаймер, болестта на Паркинсон и болестта на Лу Гериг (ALS), които са тясно свързани с въздействието на намиращия се в околната среда алуминий.

Наночастиците от алуминий са не само далеч по-възпалителни, те могат лесно да проникнат в мозъка и в кръвта, да поразяват обонятелните нерви. Проучванията показват, че тези частици преминават през обонятелните невронни пътища, като се свързват директно с областите на мозъка, които причиняват болестта на Алцхаймер. Назалното въздействие прави голямото количество разпръснат в небето наноалуминий особено опасен, защото този прах се вдишва от хора от всички възрасти, включително бебета и малки деца, в продължение на часове.

Възрастните реагират най-бързо на този алуминий във въздуха. За съжаление, системите за филтриране по домовете и офисите не могат да премахнат фините частици наноалуминий, което открива фронт за тотални поражения.

Освен с инхалационни свойства наноалуминият е известен с това, че насища почвата, водата и растителността. Според последни изследвания обаче алуминият лошо се абсорбира от стомашно-чревния тракт, но наноалуминият - напротив, се абсорбира в много по-големи количества. Алуминият се трупа в някои органи и тъкани, включително в главния и в гръбначния мозък. Вдишването му предизвиква възпалителни реакции в белите дробове, които представляват сериозна заплаха за деца и възрастни с астма и белодробни заболявания.

В някои публикации се твърди, че следите кемтрейлс са с високо съдържание на алуминиев оксид, който благоприятства ракови заболявания, както и Алцхаймер. Те съдържат и бариев оксид и етилен дибромид, което не изключва и увреждане на имунната система.

Според други източници пък в кемтрейлс са открити над 300 вида мутирали гъби, както и 26 вида метали, в това число барий, алуминий и уран, различни инфекциозни патогени, химикали и лекарства, включително успокоителни, катионни полимерни влакна, малки яйца на паразитни нематоди, обвити във влакна, самовъзпроизвеждащи се наночастици и силиций.

Изследователят Клифърд Карникън твърди, че е намерил в кемтрейлс влакна и необичайни кръвни клетки, които точно съвпадат със странни влакна и кръвни клетки, открити в хора, страдащи от заболяванията на Morgellons.

От друга страна кемтрейлс са заподозрени и за изчезването на пчелите.
"Ако изчезнат пчелите, човечеството може да просъществува само 4 години преди да изчезне", е казал великият учен Алберт Айнщайн. През 2010 г. са загинали 20% от пчелните семейства в България. Към 2012 г. те вече са 32%, съобщи преди време Пламен Иванов, председател на Националния браншови пчеларски съюз. Факт, който не може да се пренебрегне с лека ръка, защото може лесно да се види.

Очевидно темата за кемтрейлс е актуална за обществото и държавните институции в световен мащаб би трябвало да дадат нужните отговори.

Но не с бюрократичен подход, а с привличането на водещи учени и научни лаборатории и институти. Защото противоположният подход само би засилил подозренията и притесненията на хората. В България все още има доста добра научна експертиза в тези области - и в Института за космически изследвания на БАН, и в Института по почвознание "Пушкаров" към Селскостопанска академия, и в аграрните, химическите и медицинските университети.

Въпросът трябва да се постави и на равнище Европейски съюз, все пак сме негов пълноправен член и би трябвало не само стриктно да изпълняваме директиви, но и да инициираме дейности от голямо обществено значение.

Да не говорим, че това ще донесе шанс за българската наука да излезе на ново ниво и да получи ако не директно пари, то поне съвременна апаратура за анализи на въздуха и почвите, както и на причините за болести без явни причинители.

Учени спорят: химически следи или перести облаци?

ДИМИТЪР СТАВРЕВ

В края на 2000 г. 4 федерални агенции на САЩ публикуват официална позиция с факти за самолетните следи.

Става дума за Агенцията за защита на околната среда, Федералното управление на гражданската авиация, Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (НАСА) и Националното управление на океанските и атмосферни изследвания.

Докладите на тези агенции обаче се приемат от вярващите в кемтрейлс като доказателство за съществуването на правителствено прикриване на фактите.
Според поддръжниците на теорията за химическите следи те могат да бъдат отличени от обикновените самолетни следи по това, че остават в небето по-дълго, понякога половин ден, като се преобразуват в подобие на перести облаци.

Кои са възможните научни обяснения за следите в небето?

- Впръскване на вода за повишаване на тягата има само в някои стари авиационни двигатели, които са почти на изчезване.
- Керосинът е въглеводород, който при горене се разлага основно на вода и въглероден двуокис. При температури от -40 до -60 градуса, каквито има постоянно на големите височини, водата от процеса на изгарянето и при наличие на димни частици (сажди) от въглеводородите кондензира и става на скреж. Той от своя страна поради високата си отражателна способност във видимия спектър създава илюзия за голяма плътност на
кондензационната следа.
- Транспортните коридори на трасовите самолети са доста широки и сепарирани по височина. Така атмосферните условия (температура, сила и посока на вятъра, влажност, атмосферно налягане) варират и съответно условията за конденз може доста да се различават.

Така наблюдаващите от земята остават с впечатлението, че следите на едни самолети бързо се разсейват, а на други остават доста дълго и дори прерастват в перести облаци.
Допълнително към разнообразието се добавят различните нива на изгаряне на горивото в различните двигатели, различните горива от различни производители и съответно различното ниво на твърдите частици и химикалите в отработените газове.
- Въздухът за пътниците в самолетите се взема от въздуха на тези височини и ако имаше съзнателно пръскане на химикали, би се наблюдавала повишена заболеваемост на ползващите услугите на авиационния транспорт. Подобен факт обаче не е открит където и да е по света.

Разбира се, тези обяснения не могат да разсеят подозренията на мнозина, че именно разпръскването на химически вещества на голяма височина има много общо с масовите епидемии, появата на отпадналост и умора, дори с плашещото с размерите си глобално намаляване на броя на пчелите.

Пилот на "Боинг" твърди: Кемтрейлс са мит!

ДИМИТЪР МАРТИНОВ

"Зная, че някои от вас не вярват на правителството, но няма нужда да се държим глупаво. Вместо да вярвате на всичко, което виждате в интернет и по телевизията,
защо не попитате професионалист, който знае какво говори?"

Това твърди потребител, регистрирал се с името daytonaflyer във форума на сайта curezone.com, който събира адепти на явлението кемтрейлс.
Източникът пише, че работи като професионален пилот. Лети на "Боинг MD-80" и твърди с голяма убеденост, че няма такова нещо като кемтрейлс!

Според него те са мит и лесно може да се обяснят. Пилотът стартира от схващането, че обикновено следите в небето са инверсионни, кондензационни и парни.
Ето как обяснява тяхното възникване: "Инверсионните пътеки се формират на голяма надморска височина от отработените газове на двигателя, смесени с влагата в атмосферата. Отработените газове замръзват поради ниското налягане и много ниските температури на тези височини - обикновено между -20 и -45 градуса по Целзий. Инверсионните следи са съставени от малки ледени кристали, които не се топят при тези височини, и поради това остават видими за дълги периоди от време", пише летецът.
Самолет, променящ височината, на която лети, може да създаде тези следи, като се издига или се снижава. Това създава илюзията, че се включват и изключват
"пръскачките", което те всъщност не правят, защото такива пръскачки просто няма.

Също така самолети, летящи в различни посоки и на различни височини, може да изглеждат сякаш единият пръска нещо, а другият - не. В действителност самолетите са на различни височини, което може да е причината за формирането на инверсионни следи или обратното, смята пилотът.

Дори два самолета да са на една и съща височина, температурата на отработените газове варира според мощта на двигателя. Така че е възможно от два самолета, летящи с еднаква скорост и на една и съща височина, инверсионни следи да отделя само единият.

Кондензационните следи обикновено се формират на по-ниски височини. Те се образуват от бързия спад на налягането, получено от движението на въздуха около крилото. Зона с ниско налягане причинява спад в температурата на въздуха и след като се достигне точката на оросяване, се образува видима влага под формата на кондензационни следи. Те обикновено се разсейват по-бързо от инверсионните, защото не са съставени от ледени кристали и температурата на въздуха се възвръща в нормални граници, след като зоната с ниско налягане се разсее.

Парните следи са подобни на кондензационните и се формират близо до витлата на самолета. Наричат ги и кондензационни пътеки. Понякога отдолу изглежда, че имат спираловидна форма, а всъщност се образуват по подобен на кондензационните следи начин.

Тези пътеки са нещо съвсем нормално, случват се всеки ден при полети по света.

Те не са причинени от пръскането на химикали, нито от правителствена конспирация, твърди пилотът.

И задава въпроса: "Помислете за момент! Защо им е на управляващите да тровят въздуха! Та нали и те го дишат?!" "Затова, моля ви, преди да разпространявате слухове за АБСУРДНИ конспиративни теории, поговорете с експерт и му дайте възможност да ви разясни темата", призовава летецът.

Конспирацията застрашава Земята, смята д-р Хоровиц 

Болни сте. Носът ви е запушен. Тялото ви боли. Кихате, кашляте и нямате достатъчно енергия, за да станете от леглото. Това обаче не е грип. Според доктор Лен Хоровиц това е конспирация.

Ден след ден небето става все по-мрачно. Рядко то може да се види чисто от следите на самолети, а явлението, наречено chemtrails, става все по-популярно.
Конспиративните теории по тази тема стават все по-странни.

Редица неправителствени организации твърдят, че самолетите разпръскват отровни вещества, чиято цел е да се контролира ръстът на населението, чийто брой расте
главоломно.

Според други тези тайнствени следи в небето са опит да се овладее глобалното затопляне. Учени заявиха, че химическите дири могат да бъдат отличени от обикновените самолетни следи по това, че остават в небето по- дълго, понякога над половин ден, като се преобразуват в подобие на перести облаци.

Каквато и да е причината, едно е ясно: самолетните отпечатъци са вредни за хората, причинявайки редица нежелани заболявания и проблеми за организма.
Най-силно влияние имат върху мозъка, който, облъчен по-дълго, изцяло променя формата и цвета си от розов и силен орган на кафява спихната каша.

Освен върху хората химическите следи може да доведат и до ужасяващи природни катаклизми. В САЩ, където ситуацията със самолетните дири се превръща във все по-голям проблем, се смята, че именно изпуснати химикали са довели до огромните пожари в последните години, както и до промяната на маршрутите на някои от големите торнада, които удариха американците в близкото минало.

През юни миналата година 32 000 души бяха евакуирани от град Колорадо Спрингс, намиращ се в едноименния щат. Причината е огромен пожар в близките гори, причинен именно от химикали, изпуснати от преминаващи самолети.

Много градове от западните щати Юта, Колорадо, Монтана и Уайоминг и до момента постоянно се намират под червен флаг. Изготвени са и евакуационни планове, в случай че химическите облаци се задържат над градовете повече от нормално.

В най-скоро време ще бъдат изготвени и спасителни планове за северозападните щати Калифорния и Аризона, където явлението се разраствало застрашително.

Американците все по-често надигат гневен глас на протест към правителството. Голяма част от жителите на Щатите протестират и онлайн в огромни групи в социалната мрежа фейсбук, създадени специално за борба с явлението кемтрейлс. (24 часа)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!