Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво да ядем, за да не хванем рак


itsagoodenoughthing.wordpress.com

Светът преживява ракова епидемия, която по обхват прилича на епидемиите от чума през Средновековието. Но за разлика от тях тази не затихва.

Напротив, болестта е във възход от 1940 г. насам.

Например ракът, от който Анжелина Джоли се опази с изрязване на гърдите, се е утроил при жените, родени след Втората световна война в сравнение с родените преди нея.

Възрастните лекари са слисани. По тяхно време е било изключителна рядкост млад човек да развие рак. Днес от тази болест твърде често умират 30 - 40-годишни, умират и много деца.

Нещо се е сбъркало в живота на хората от 70 г. насам и е довело до експлозията на рака.

Ето какво:

1. В храната ни се е прибавило огромно количество захар.

2. Храната стана изобилна, лесна, бърза и евтина. Но тя се опрости извънредно много и стана еднообразна. В резултат човечеството затлъстя.

3. Земеделието стана промишленост, както и животновъдството. Това промени човешките храни.

4. В околната среда има над 900 канцерогенни синтетични химикали, които преди 1940 г. не са съществували. Ние ги вдишваме или ги поемаме чрез храната.

Вижда се, че както раковите заболявания, така и предпазването от тях в много голяма степен зависят от това какво ядем.

Едни храни стимулират развитието на тумори, други го блокират. /24chasa.bg/

Ето и списък от храни с доказани противоракови свойства:

- кайсиевите ядки

Редовната консумация на кайсиеви ядки помага да се предотврати развитието на рак чрез инхибиране на растежа и размножаването на раковите клетки. 

- куркума и къри

Куркумата е най-силният естествен противовъзпалителен агент познат днес. Тя стимулира апоптозата на раковите клетки и забавя ангиогенезата. (В кърито куркумата е ~20 %.)

- джинджифил

Коренът му има силно противовъзпалително действие и е силен антиоксидант. Въздейства върху определени ракови клетки и спомага за намалянето на създаване на нови кръвоносни съдове.

- билики и подправки

Розмарин, мащерка, риган, босилек и джоджен са много богати на есенциални мазнини от семейството на терпените, на които дължат аромата си. Те подпомагат апоптозата/самоизяждане/ на раковите клетки и намаляват разсейването им, като блокират ензимите, които им са нужни. Магданозът и целината съдържат апигенин – противовъзпалително вещество, което също подпомага апоптозата и блокира ангиогенезата.

- зелен чай

Богат е на полифеноли, включително и катехини, които намаляват образуването на нови кръвоносни съдове, необходими за растежа на тумора и метастазите. Той е и мощен антиоксидант и детоксикатор, и спомага за смъртта на раковите клетки чрез апоптоза.

- кръстоцветни зеленчуци

Зелето съдржа сулфорафин и индол, които са силни противоракови молекули. Стимулират и самоубийството на раковите клетки.

- зеленчуци и плодове, богати на каротиноиди

Морковите, сладките картофи, тиквички, различните видове тикви, домати, праскови, кайсии, цвекло и др. и всички яркооцветени плодове и зеленчуци съдържат витамин А и ликопен, които имат доказана способност да забавят растежа на раковите клетки. В същото време тези продукти способстват за засилване на имунитета, като активират функцията на клетките убийци.

- чесън, кромид лук, праз

Серните съставки на семейство Лукови намаляват ефекта на канцерогенните вещества. Те стимулират апоптозата при рак на дебелото черво, гърдата, белите дробове и простатата. Епедимиологични данни показват занижени нива на рака на бъбреците при хора, които ядат много чесън. Освен това всички зеленчуци от това семейство регулират кръвната захар. Това намаля инсулиновата секреция и инсулиноподобния растежен фактор, а оттам и нарастването на раковите клетки.

- маслини и зехтин

Съдържат голямо количество фенолни антиоксиданти. Черните маслини са по-богати от зелените на тези вещества. Предпочита се зехтина да бъде получен чрез студена преса, без добавяне на химични вещества и киселинност под 0,8 %.

- боб

Черният и тъмносиният боб помагат срещу рак на гърдата и на дебелото черво.

- гъби

Съдържат полизахариди и лентиниан, които стимулират репродукцията и активността на имунните клетки.

- горски плодове

Ягоди, малини, къпини и боровинки съдържат егалова киселина и големи количества полифеноли. Те стимулират механизмите на елиминация на канцерогенните вещества и инхибират ангиогенезата.

- кайсии, праскови, сливи

прасковите, нектарините и други костилкови плодове – особено сливата – съдържат толкова антиракови агенти, колкото горските плодове.

- грозде

Гроздето помага срещу рак на дебелото черво. Това, че ресвератролът, присъстващ в ципата и семките на червеното грозде, и някои вещества, съдържащи се в екстракта от гроздови семки, могат да предотвратяват растежа на раковите клетки, е известно отдавна. Новото изследване обаче показва, че те трябва да работят заедно – най-силно изразен противораков ефект се постига от червеното грозде заедно с ципите и семките.

- цитруси

Портокали, мандарини, лимони и грейпфрут съдържат противовъзпалителни флавоноиди.. Те стимулират детоксикацията на канцерогените от черния дроб. Доказано е, че флавоноидите в кората на мандарините – тангиретин и необилетин – проникват в раковата клетка и предизвикват смъртта й.

- сок от нар

Неговите антиоксидантни и противовъзпалителни качества вече са доказани убедително, както и способността му да ограничи рака на простатата.

- суров какаов прах

Съдържа много антиоксиданти, полифеноли и др. Тези молекули задържат развитието на раковите клетки и образуването на кръвоносни съдове към тях.

d-rmario.com / agronovinite.com

ЕВ: Продуктите е необходимо да бъдат НАИСТИНА органични (ВКЛЮЧИТЕЛНО и семената на сортовете да не са ГМО или ГМО хибриди), т.е. НИКАКВИ химически компоненти не трябва да са използвани в целия процес на производство, от семена до готова продукция, а не просто произведени на село с купешки семена или разсад, с малко пестициди, фунгициди, хербициди и т.н.. Ако продуктите са закупени от магазин, супермаркет или хранителна верига органичния им произход е ???... 

Пълен списък на храните в родните супермаркети, които носят рак!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!