Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Най-разрушителното торнадо в историята"

Снимка: beforeitsnews.com ("Worst Tornado In The History Of The World": KFOR TV Video Report Including Tornado Time-Lapse Footage)

DutchSinse: HAARP Tornado Confirmed

Дали човешкото манипулиране на атмосферата е причина за екстремните климатични явления?

Жертвите на мощното торнадо, което връхлетя околностите на американския град Оклахома, достигнаха 91 души, сред които има най-малко 20 деца, съобщи официален представител на местните власти пред Си Ен Ен.

Ейми Елиот от щатската медицинска служба заяви в интервю за телевизията, че са били открити още 40 тела, след като първоначално беше съобщено за 51 жертви. Мощното торнадо изравни със земята множество къщи в околностите на Оклахома и две училища.

Националната метеорологична служба изчисли, че торнадото е със сила EF-4 по скалата за мощност на торнада. Това означава, че съпровождащите го ветрове духат със скорост между 260 и 320 км./ч. "Прогнозите са, че бурята ще продължи да се разгръща в Оклахома", каза по-рано по Си Ен Ен губернаторът на щата Мери Фейлин. Метеорологичните служби призоваха населението да се укрие и по възможност да не излиза.

Президентът Барак Обама следи развитието на ситуацията, каза представител на Белия дом. Федералните служби за спешни ситуации са в готовност да се намесят. Торнада често преминават през полетата на Оклахома, но досега рядко се е случвало да засегнат обитаван район. /АФП-БГНЕС/dnesplus.bg/

Снимка: beforeitsnews.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!